проблеми с климатик на пасат В3; 1991г ; RP; 1,8 моно

Техническа и сервизна информация за Passat
svilen0974
Автомобил:
Двигател:

проблеми с климатик на пасат В3; 1991г ; RP; 1,8 моно

Мнениеот svilen0974 » Сря 01 авг 2012 17:58

Привет на всички собственици на пасат. Моят е В3, 1991 г., Купих го преди година и половина. Има допълнително слаган в Италия климатик, който работи, но духа много слабо студено. Това ясно, ще го дозаредя и така. Но имам два други проблема, които незнам как да отстраня. Единият е, че падат оборотите когато климатика работи и колата е на място, а другият е, че колата загрява при работещ климатик. Четох как други колеги са си отстранили подобни проблеми, но тъй като съм много бос на тази тема имам нужда от информация в кой сервиз и в кой град има свестни майстори, които да ми помогнат. Прочетох, че за оборотите трябвало да се свърже копчето на климатика с два от изводите на компа, а за загряването, че трябва втори вентилатор. Ако някой от вас е правил това в сервиз, моля нека каже къде точно. За мен най-близкия голям град е Плевен. Често пътувам до Велико Търново и Горна Оряховица. Ходя и до София, но по-рядко. Ако знаете за майстори в тези градове, моля пишете. Последен въпрос за сега: Може ли на пасат без климатик да се смени радиатора с по-голям, с две перки, така че да не загрява колата. За моя радиатор става въпрос, че е с една перка и явно не смогва на включен климатик. Предварително благодаря.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: проблеми с климатик на пасат В3; 1991г ; RP; 1,8 моно

Мнениеот Dpop » Чет 02 авг 2012 8:51

Аз ходя само в този сервиз и нямам забележки: viewtopic.php?f=13&t=44549
А колкото до това "Може ли на пасат без климатик да се смени радиатора с по-голям, с две перки, така че да не загрява колата. За моя радиатор става въпрос, че е с една перка и явно не смогва на включен климатик." Разбира се, че може и в твоя случай е добре да се направи, при тази неоригинална и явно с проблеми климатична система. И една тема viewtopic.php?f=6&t=340070&start=0 за неоригинална клим. система.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Re: проблеми с климатик на пасат В3; 1991г ; RP; 1,8 моно

Мнениеот vladtod® » Чет 02 авг 2012 17:27

Тоя проблем аз го реших като измих двата радиатора с водоструйка, демонтирах вентилатора пред климатичния вентилатор и смених основния със по голям от Ф 30 мм на Ф 40 мм. Преди тази манипулация на равни пътища няма проблем , но по баири и из града постоянно 95-98* .В момента кове на 91-92 и климатика духа по студено от преди. Ножа под бронята трябва да ти е здрав :!:

Върни се в “Passat”