Здравйете,
Passat-а е 1,8T APU Tiptronic 2000г. с Газов Инжекцион LOVATO.
Колата сутрин и винаги пали нормално, но когато е топла и запаля, се появява една неприятна неравномерна работа на двигателя с притрисане все едно работи на 2 цилиндъра с колебание на оборотите. Педала на сервото е твърд и почти няма спирачки (трябва да натискам силно и продължително). Щом мине на Газ всичко се оправя веднага.
Интересното е, че това го прави само на бензин и то когато е топла.
При движение по магистралата пробвах на бензин и също го прави не винаги - придърпва и прекъсва все едно не достига гориво и едвам вдига над 2000 об./мин. Друг път все едно се отпуши и си върви без проблеми и си набира, и не прекъсва.
Та интересно ми е от какво може да е проблема....?
Поздрави
Неравномерни обороти и прекъсване на бензин - Passat 1,8T
Неравномерни обороти и прекъсване на бензин - Passat 1,8T
Последна промяна от ipget на Сря 05 авг 2009 11:48, променено общо 2 пъти.
- teoel
- Дарителят
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Неравномерни обороти и притрисане след запалване Passat 1,8T
Имам подозрение, че засмуква въздух от газовата уредба.
Не може да е от това, защото като мине на газ няма проблем.
В началото засмукваше и имаше леко притрисане, но намазахме дюзите и се оправи.
Сега е много по-силно и само на бензин след запалване докато е още топла.
В началото засмукваше и имаше леко притрисане, но намазахме дюзите и се оправи.
Сега е много по-силно и само на бензин след запалване докато е още топла.
Според мен е дебитомер , на един приател опела правеше така и дебитомера беше дал фира. И на бензин като минеше постояно му се колебаеха оборотите падат малко покачват и така постояно.
Към 600лв беше неговия но той не си взе, и още си кара така върви съвсем малко по малко от преди което даже не може и да се усети но при него дава грешка че е изгорял дебитомера и от там тракшана не му бачкаше смисъл в първия като я настъпи за малко се пуска и дава грешка и спира да бачка така до всяко палене. Ако нямаш други странични ефекти и нете дразни колебаенето на оборотите си карай така, ако питаш мен.
При мене го прави само на бензин.
Когато премина от ГАЗ на Бензин и няма никакъв проблем, върви си нормално и не мени оборотите.
Прави го само след като запаля на вече топла кола.
Когато премина от ГАЗ на Бензин и няма никакъв проблем, върви си нормално и не мени оборотите.
Прави го само след като запаля на вече топла кола.
И при него е същото , като ти е студена не мени защото е на смукач.
Да, но интересното е, че това го прави само на бензин и то когато е топла - щом мине на ГАЗ проблема го изчезва. Сега се оказа, че и на дълго от време на време го прави - придърпва и прекъсва все едно не достига гориво и едвам вдига над 2000 об./мин. Друг път се отпуши и си върви без проблеми и си набира, и не прекъсва. От къде може да е проблема?
Ако беше дебитомер дали нямаше да го прави и на Газ?
Да не би да е от катализатора.
Дайте идея какво е?
Ако беше дебитомер дали нямаше да го прави и на Газ?
Да не би да е от катализатора.
Дайте идея какво е?
-
- Автомобил: Vw Golf 2016
- Двигател: 1600 TDI 7DSG
- Контакти:
Re: Неравномерни обороти и прекъсване на бензин - Passat 1,8T
И аз имам същия проблем на Passat 1.8T AEB.
При мен се получава като съм карал доста и по някое време в града започна да крепя примерно 40-50км/ч т.е. държа педала на газта дълго време без да го мърдам и започва да претриса колата. Като и натисна съединителя оборотите почват да се клатят много здраво под 800 оборота/минута дори понякога колата гасне. Също така имам и проблема с изфорсирването. Като се случи това, което горе описах и като се опитам да и дам газ не иска да се изфорсира. И всичко това става в рамките на минута. След това се опваря и си върви нормално.
ipget, моля те, ако решиш проблема сподели какво е било, та и аз да се пробвам да оправя моята кола
При мен се получава като съм карал доста и по някое време в града започна да крепя примерно 40-50км/ч т.е. държа педала на газта дълго време без да го мърдам и започва да претриса колата. Като и натисна съединителя оборотите почват да се клатят много здраво под 800 оборота/минута дори понякога колата гасне. Също така имам и проблема с изфорсирването. Като се случи това, което горе описах и като се опитам да и дам газ не иска да се изфорсира. И всичко това става в рамките на минута. След това се опваря и си върви нормално.
ipget, моля те, ако решиш проблема сподели какво е било, та и аз да се пробвам да оправя моята кола

- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
viewtopic.php?f=6&t=92080
Ето една темичка.
п.п. А също така си погледнете и клапан N75. Почистете го, защото в него се натрупват с времето разни гадости.
И свещите също.
Ето една темичка.
п.п. А също така си погледнете и клапан N75. Почистете го, защото в него се натрупват с времето разни гадости.
И свещите също.
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, да не отварям нова тема, та значи имам същия проблем като при колегата, на газ всичко си е ок, но като мина на бензин имам едно давене неравномерно ускорение до 3,500оборота независимо на коя скорост, след това си тръгва. Изчистен ми е дросела показва ми грешка на ламбд сонда, може ли от ламбд сондата да ми прави това?
Дебитомера пълнителя струва 250 лв в VW порше в Овча купел но това не от това няма да варви от него изобщо ина газ,някои дюза се запушва ако караш с малко бензин дарпа буклуци
- hol1gans
- Автомобил:
- Двигател:
колега още като ми светни лампата я зареждам с омв 100 за 50-60лв най-малко и си има бензин постоянно
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Колега щом го прави само на бензин,защо не пробваш да смениш бензиновия филтър,може и от там да е проблема...