Колеги става дума за новозакупен от Германия Passat B5.5 1.8T
Проблемът е такъв: Като си го карах по пътя към БГ, нямаше проблеми и странни звуци от никъде. Но след пауза на границата Унгария/Сърбия, където известно време колата се реди на опашка на караулката, забелязах следното: След като колата беше седяла известно време в покой, при потегляне започна да се чува странен шум от долната част на колата. Нещо като хрущене. Чува се само и единствено когато колата е на скорост и се подава повече газ. Не зависи от скоростта. Независимо дали карам с 30 или със 120 км/ч, ако дам повече газ веднага започва да хрущи. При това, колкото повече газ давам, толкова повече се засилва този звук. Ако давам газ плавно и бавно, т.е. когато моторът тегли по-слабо, хрущене няма. Това нещо трая 3-4 минути, след което изведнъж спря да хрущи - все едно никога нищо не е имало.
Карах си колата нормално през Сърбия и стигнах границата в БГ, където пак спрях за гранична проверка (вече бях забравил за проблема). След потеглянето отново същата работа - независимо от скоростта, дам ли повече газ, веднага започва да стърже. Колкото повече газ давам, толкова по-силно стърже. На нулева скорост - нищо. На съединител - пак нищо. Само на скорост, при това на всички, от 1ва до 5та. И пак за 3-4 минути. След това вече никакви звуци повече не се чуваха - хрущенето спря от нищото.
От къде може да идва това стържене? Дали е от скоростната кутия и ако да, какво е най-вероятно счупено в нея?
На къси дистанции няма проблем. На дълъг път, преди пътуването до БГ я карах около 300 километра и не направи никакви магарии.
Странно хрущене на скорост B5.5 1.8T
- undisput
- Автомобил: VW Golf 1.6 GL
- Двигател: PN 1991
- Контакти:
Re: Странно хрущене на скорост
карай я на ЕЛКОН, така както го казваш хрущене нищо не се разбира, без да се чуе не може да се каже!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
undisput написа:карай я на ЕЛКОН,
Викаш - може да е от свещите,а?

- oganisjan
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
При мен имаше подобен проблем и се оказа, че почти няма масло в скоростната кутия.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
oganisjan написа:При мен имаше подобен проблем и се оказа, че почти няма масло в скоростната кутия.
Колега, на мен ми хрумна същото. Притеснява ме обаче само ако няма масло в скоростите, то тогава къде е отишло? Видими течове няма...
Ако маслото е недостатъчно се притеснявам дали тогава вече няма нанесени щети, т.к. никой не знае колко време колата е карана по тоя начин. Но ще проверя нивото на маслото час по-скоро.
В това време събирам всякакви други идеи...