В6 стрелката на горивото не показва вярно

Техническа и сервизна информация за Passat
Lets get serious
Автомобил:
Двигател:

В6 стрелката на горивото не показва вярно

Мнениеот Lets get serious » Вто 14 май 2013 14:21

Здравейте колеги,

преди две седмици си взех b6 (2006г) дизелче и съм мн. доволен. Единственият проблем, който ме гложди, е показанията на нивото на горивото. При пълен резервоар, показва малко над 1/4. Ако го покарам стабилно (200-300 км) стига до максимума, но след това пак не отчита правилно. След като напълних до горе и каране само градско, стрелката пак показва малко над 1/4.

Прегледах всички теми свързани с моят проблем (изключване за 10 мин на акумулатора, датчика за нивото на горивото и т.н.), но си признавам, че почти нищичко не разбирам и се чудя какво да правя. Ако сваля клемите на акумулатора, трябва ли да се внимава за нещо? Ако се обадя на VW, дали ще ми свалят кожата?

Поздрави,
Георги

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Re: Стрелката на горивото на В6 не показва вярно

Мнениеот Volkswangel » Вто 14 май 2013 15:58

Колега, тъи като твоя въпрос ме заинтригува се порових из нета и с моя анемичен англииски подразбрах, че в резервоара към помпата има сензор за нивото, които вероятно се е разкалибрирал или е дал дефект.Дори и да купиш нов, тои трябва отново да се калибрира. Можеш да потърсиш повече инфо но на англииски и се изписва в търсачката като: FUEL LEVEL SENDER PASSAT B6

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Вто 14 май 2013 16:53

Колега,
не знам какъв е сензора при В6, но на старите VW преставлява един поплавък и едно реостатче.
Когато поплавъка отиде нагоре / пълен резервоар / реостата намалява съпротивлението и стрелката на уреда показва пълен резервоар.Обратно,когато поплавъка отиде надолу, съпротивлението на реостата се увеличава и стрелката на уреда показва малко гориво.
Когато има проблем с меренето на нивото, често се прави следната проба: изважда се бусата на бензиновата помпа в багажника. Тя е с четири проводника : два дебели - захранват горивната помпа и два тънки- за мерене нивото в резервоара. С парче проводник се прави "късо" на двата тънки проводника на извадената букса от помпата при включен контактен ключ - стрелката на бензиномера трябва да тръгне надясно и да стигне до "пълен резервоар". За това е нужно малко време/секунди/. Ако пробата е успешна, повредата е в датчика и помпата трябва да се извади от резервоара, да се провери състоянието на реостата, да се замени с друг ако е небходимо. Желателно е манипулациите да се извършват от човек на "ТИ" с електротехниката и измервателни уреди.
Предполагам,че при В6 принципа на мерене на нивото е същият или подобен.Ако има светлинна сигнализация за ниско ниво на горивото, броя на проводниците на буксата може да е по-голям от 4.
Пожелавам ти успех в справянето с проблема.

ПС Относно калиблирането: На датчика им един малък, пластмасов червяк,при завъртането му с малка отверка се променя положението на реостата спрямо вертикалата и в малки граници се променят показанията на нивомера.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Сря 15 май 2013 7:10

Маи на В6 не е като до болка познатите нивомери с реостатчето..... :rolleyes

Lets get serious
Автомобил:
Двигател:

Re: В6 стрелката на горивото не показва вярно

Мнениеот Lets get serious » Чет 16 май 2013 12:38

Много благодаря за отговорите момчета. С един мой приятел закачихме колата на ваком-а и грешка в уредите няма => или е от поплавъка или е от датчика (не съм мн сигурен, защото би трябвало да излезе като грешка).
Ще събера малко средства и ще я закарам в VW и да видим дали ще си ходя по без гащи :)

П.П.1 Извинявам се за забавянето, но ми се отвори малко повечко работа и нямаше как да пиша.
П.П.2 Като излезе ренгеновата снимка, ще напиша какво е и колко струва.

Поздрави,
Георги

Върни се в “Passat”