Проблем с ел стъкла на Б5
Проблем с ел стъкла на Б5
Здравейте, машинката на дясната врата издава странен звук все едно меля стъкло и прозореца трудно качва и сваля.Разкачих корите и видях, че въжето се усуква при вдигане и сваляне. Ако някой се е сблъскал с подобен проблем да помага.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с ел стъкла на Б5
Бегай на стъклар ама от тия дето правят и механизми / не като Кобрата
/ Най-вероятно счупен водач или закъсана проволка. Действай бързо, щото от експерименти може да изпочупиш пластмасовите ролки и да си купиш цял механизъм
.На моя таралясник ми направиха нова проволка и смениха двата водача /единия профилактично/ - 50лв всичко.

те водачите се счупиха и аз ги смених , проволката си е добре ,едната ролка е счупена на две но според мен тя не е проблем при натискане на копчето от машинката е чува шум като стържене и проволката се усуква
-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи нещо не е наред в монтажа и се товари моторчето / би трябвало и да прави опити да отвори напълно стъклото. Да няма изронени зъби на предавката 

- NORDLAND73
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AHL 101 hp 1600 cc gaz 1999
при мен имаше същият проблем на задна дясна врата. оказа се, че въжето се е намачкало и на горната ролка каналчетата вече ги няма... но с тел направих чудеса!!!!! поне временно (за 20 години)...