Здравейте колеги!
Къде се намира зумера за забравени светлини на Пасат В4 и дали случайно не е някакво реле?Преди време това зумерче работеше, но скоро забелязах че не работи. Микроключето на предната шофьорска врата работи, светва плафона когато я отворя.
Търсих и четох в форума, на едно място срещнах че това е реле номер 36, до това за чистачките, но днес бях на една автоморга, сложихме друго, но нямаше никакъв ефект. Според продавача от моргата, това реле не е зумера, а това което ми трябва и в момента го нямат, имало нещо като решетчица отгоре за да излиза звука.

Пасат В4 Зумер за забравени светлини
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Re: Зумер за забравени светлини
Явно релето/зумера от автоморгата е било също изгоряло, защото със сигурност реле номер 36, намиращо се до релето за чистачките 99, е точно зумера за забравени светлини, на него даже пише на немски зумер-summer. Каталожния му номер е 3A0 951 307
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
vladtod® написа:Реле 36 пищи като светне лампата за маслото или прегрееш.
Колега, тогава къде е зумера за забравени светлини при Пасат В4?Да не би това реле/зумер номер 36 да е общо - за маслото, за прегряване и за забравени светлини?
Почти съм сигурен ,че твоето работи , тествай го на аку-то ще чуеш че бръмчи гадно дразнещо. На някои зумера е от дясно на таблото в паразитното капаче а на други около бушониерата.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
оглеждаш се за реле с процепи. номерацията не я гледай, друго с такива "грилове" няма

- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Вчера ми направи впечатление, че зумера на Полото на сестра ми ту работи ту не. Оказаха се нагоряли пластини точно на реле 36 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
То така се и води реле 36,за предупреждение,позиция 7.Моето няма такива процепи като от снимката...
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат В4 Зумер за забравени светлини
Последно колеги, кое е релето/зумер за забравени светлини на Пасат В4 - това с процепите на което колегата L&R е сложил снимка, или е реле номер 36?
Моля колегите които имат реле номер 36 и са сигурни че им работи зумера за забравени светлини, да махнат това реле, да включат фаровете, да махнат ключа от контакта, да отворят шофьорската врата и да проверят дали ще има зумер?! Цялата операция няма да отнеме повече от 1-2 минутки.
Моля колегите които имат реле номер 36 и са сигурни че им работи зумера за забравени светлини, да махнат това реле, да включат фаровете, да махнат ключа от контакта, да отворят шофьорската врата и да проверят дали ще има зумер?! Цялата операция няма да отнеме повече от 1-2 минутки.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
реле 36 е,има 5 теми за това реле.
- svepldi
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Аз скоро имах проблеми с мигачите, не работеха. Не ми работеше и зумера за светлините. Смених реле номер 22 и се оправиха и двете неща.
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега Iezekil, благодаря за забележката, че в форума има доста теми за това реле
, просто не съм използвал точните думи при търсене!Сега наистина намерих доста теми и в една от тях разбрах как да проверя релето дали работи.
Ето го начина:
Към плюса на акумулатора се свързват крачета 86,58L или 58R.
Към минуса - краче 85

Ето го начина:
Към плюса на акумулатора се свързват крачета 86,58L или 58R.
Към минуса - краче 85
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
окабеляването при коли без това реле е непълна. иска се допълнителни кабели, за да тръгне и да зузи, когато трябва.
само да го пльокнете там-няма да докара зузене...
само да го пльокнете там-няма да докара зузене...

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Уточнявам че при мен лично релето-зумер работеше преди, т.е. имам окабеляване.