За 2 нощи и ми пада акумолатора, не мога да запля - утечка някъде си помислих.
Вечерта на закючени врати, чувам как моторчето на компресора за централно избуча - ах мамка му. И понеже я бях мил, реших да суша на другия ден платката на компресорчето, щото четох, че често овлажнява през стопа - да ама не. Заинатих се и открих, че май проблема е от вакумната машинката (или след нея) за центрралното заключване на пасажерската/лява врата. Реално става така - заключвам и петлето почва да се вдига полека проскръцвайки, но не до степен да се отключи вратата - губи наляга (некъде по вакумния кръг на пасажерската) и мотора на компресора се задейства дозаключвайки, мислейки, че е отключено. Това продължава цяла нощи и акумолатора капут.
По всичкото написано горе си правя извода, че проблема е със загуба на налягане в съответният кръг, но има и друго - като разклатя бравата (късата част където е патрона за ключа), пак сработва мотора на компресора - дали пък проблема не е и електрически??? Снадки на мъркучето във вратата и във маншона към купето не видях, освен при пластмасовата вакумна машинката. Къде и как да търся загубата на налягане в вакумния кръг за пасажерската врата? Някъде кръговете би трябвало да се обединяват, защото до компресора стига само едно мъркуче - може би има сбор от клапани разпределящи налягането до вратите и капачето за резервоара. Ако нямам пробив, колко пари вървят в могрите тез вакумни машинки? Добър майстор из Търново или Полски Тръмбеш също би ми свършил работа! Ей писна ми!!!
Б3 - вакумна машинка за централно заключване на пасажерската
- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Б3 - вакумна машинка за централно заключване на пасажерската
Смених си вакумната машинка - 20 лв от могра - много е, но се бях ядосал.
Бученето на моторчето престана, но акумолатора пак пада - ама е на 5 години, какво да искам повече от него. Май ще си избирам акумолатор - хвалят ми АФА (или подобно), ефтината серия на Варта било. Ще видим!
Бученето на моторчето престана, но акумолатора пак пада - ама е на 5 години, какво да искам повече от него. Май ще си избирам акумолатор - хвалят ми АФА (или подобно), ефтината серия на Варта било. Ще видим!