проблем с двигателя на пасат В3
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
проблем с двигателя на пасат В3
Здравейте колеги! Искам и аз да споделя моите примеждия от снощи /27,08,2012/. Звани ми тел. вчера след обед и гледам номера на баща ми....... вдигам аз, и той ----- можеш ли да дойдеш че на колата и стана нещо? Питам аз какво и стана и той, .... ми както работеше я загасих и сега няма палене, нито на стартер нито на дърпане. Казай му добре не я пипай ще я погледна след работа.Колата е VW Passat В3 1,8 бензин 90коня Mi 1991г. Отивам аз след работа при него и какво да видяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя....... свещите и 4-те свалени /без компресия/ и колата на стартер едва едва върти / не защото акумулатова е слаб а защото от двигателя се чува адско свирене, свистене и тропане.Проверих центровката и всичко си беше ОК, белязките на шайбата на кол. вал и ангренажното колело на разпределителния вал са си SUPER, завих свещите ииииии чудеса запали, запали без проблем....... НО тук е голямото НО, значи какво да ви кажа --- концерт на открито на някоя XEVY METAL група сигурно е по тих от звука от мотора на пасата. Чува се ясно изразено стържете метал в метал тропане също метал в метал/предполагам от биелен лагер, най вероятно не само от един /, свистене сякаш стругар стругова метал и още куп "екзотични" звуци. И най лошото е че не е само от едно място а от няколко места --- в смисъл чуват се и от коляновия вал и от разпределителния. Казах си ясна е работата мотора е заминал. Консултирах се за всеки случай и с един приятел / бачка в сервиз/ и той на пълно сподели мнението ми. Не си заслужава ремонта /скъпичко идва/. Затова си мисля да сложим др. двигател със същите параметри разбира се втора употреба. И тук е молбата ми, моля ви помагайте от къде да намеря читав мотор на прилична цена в ПЛОВДИВ????? Обиколих две морги но нямаха , а и аз бързах за работа и нямах повече време. Моля помагайте. Предварително благодаря!
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
- stanimak
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с двигателя на пасат В3
Сигурен ли си откъде идва стърженето, да не е запекъл лагер на водна помпа, алтернатор и др. Имах подобен проблем с една ланча, стартера не може да превърти за да запали и се чува страхотно стържене, оказа се блокирал лагер на алтернатора.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сигурен съм, че проблема е в мотора. Вече го отворихме и положението е трагично, биелните лагери букрално се бяха възкачили един върху друг, коляновия вал е сериозно надран и т.н.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Причина за всичко това има ли ?
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Аз бих се насочил към купуване на двигател от катастрофирал автомобил.
Защо наистина не разгледаш обявите в раздела автомобили на части тук, във форума? Мисля, че е с по голям шанс за успешна покупка отколкото от морга! Пример - една разходка до Габрово или до Велинград може да се окаже ползотворна...
Успех!
Защо наистина не разгледаш обявите в раздела автомобили на части тук, във форума? Мисля, че е с по голям шанс за успешна покупка отколкото от морга! Пример - една разходка до Габрово или до Велинград може да се окаже ползотворна...
Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
точно това и правя колеги, в момента търся мотор от катострофирал автомобил. И за сега съм се спрял на нещо конкретно....от колега във форума, ...значи моя мотор в момента е 1,8mi 90коня ABS бензин, в момента ми предлагат 1,8mi RP бензин /предполагам пак 90коня
, би трябвало да няма проблем от техническа гледна точка, имам предвид при монтажа на скорости , алтернатор моното и т.н, искам да ви попитам как стоят нещата с регистрацията в кат, като колата от която е т.нар. "нов мотор" си има документи - голам талон / бракувана е / , притеснява ме това че единия е ABS а другия RP.Необходим ли е технотест. Каква е разликата между единия и др. мотор. Предварително благодаря.

Здравей Тео,
Да ти кажа малко от личен опит. Преди около 3 месеца спрасках мотора, но тоя път много качествено. Нямаше смисъл от ремонт, затова купих направо един абс. същия нов-стар мотор (1.8 ABS е сигнатурата - като твоя мъртъв мотор) напълно оборудван (даже със скоростната кутия). Независимо от това при смяната на двигателя се наложиха доста размени (селектори на скоростите, изходящи колектори и прочее).
Сичко мина 'ок', новия-стар мотор беше напълно обслужен (гарнитури, ремъци, свещи, кабели, абе всичко, купих го от един колега от форума - да е жив и здрав, много печен пич, требва да му се обада да пием по е'но), но големо 'НО', немаше нагласяне непрекъснато ецаше, бесен разход, както и да го въртя нема мощност, абе ужас. Вече го оправих де, та както и да е, след толко много глупости да ти кажа моят съвет - купи си оборудван мотор, по възможност с кутията и всичко, за да го подкараш като хората, и пак се приготви, че нема 'сичко да мине гладко. И гледай мотора да същия като стария - има много ABS-и да се продават.
Успех.
Да ти кажа малко от личен опит. Преди около 3 месеца спрасках мотора, но тоя път много качествено. Нямаше смисъл от ремонт, затова купих направо един абс. същия нов-стар мотор (1.8 ABS е сигнатурата - като твоя мъртъв мотор) напълно оборудван (даже със скоростната кутия). Независимо от това при смяната на двигателя се наложиха доста размени (селектори на скоростите, изходящи колектори и прочее).
Сичко мина 'ок', новия-стар мотор беше напълно обслужен (гарнитури, ремъци, свещи, кабели, абе всичко, купих го от един колега от форума - да е жив и здрав, много печен пич, требва да му се обада да пием по е'но), но големо 'НО', немаше нагласяне непрекъснато ецаше, бесен разход, както и да го въртя нема мощност, абе ужас. Вече го оправих де, та както и да е, след толко много глупости да ти кажа моят съвет - купи си оборудван мотор, по възможност с кутията и всичко, за да го подкараш като хората, и пак се приготви, че нема 'сичко да мине гладко. И гледай мотора да същия като стария - има много ABS-и да се продават.
Успех.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
търси си ABS мотор пак,с РП-то имат различия,малки но имат,там делкото се управлява вакумно,докато при тебе е еелектронно.Датчиците някои са различни и не знам на твоя комп кво ще подадат да не се ошашавя.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Е ако вземе двигател и му ползва само желязото защо да не стане. Става въпрос за гол двигател, датчици компютър, делко, генератор, стартер моно си остават неговите, те не са съсипани само желязото изкривено до безобразие се е разсипало
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Взимай си гол ABS,другото си го ползваш от твоя!