Колеги,надявам се въпросът ми да не прозвучи глупаво и банално,но от скоро имам пасата и все още го изучавам. Какво точно представлява тази мека връзка и каде се намира (пасат '91; 1,8РП-моно; комби).Аз си мислех че е метално гофре с два кръгли фланеца от двете страни и гофрето е облечено в телена оплетка!Но такова "животно" не срещнах никаде по тръбите на генерацията на моя пасатор.А се вижда,че предния собственик си е играл на " труд и творчество" и бутал това онова по гърнетата.Та значи при мен ситуацията е следната:
1.От изпускателните колектори посредством два фланеца ,тръгва тръба която отива към първото (резонансното) гърне.Двата фланеца се предържат един към друг с помоща на две "С" скоби.
2.Тръбата която идва от колекторите се снажда с резонансното гърне с помоща на някаквии планки,огънати по външния диаметър на тръбите и прехванати към тръбите с "U" скоби.Е от тая снадка изпуска газове , и колата бръмчи отвратително.Там снадката не трябва ли да бъде осъшествена с фланци?? защото как ли не се опитвах да оплътня и претегна планките , но така и неуспях и продължава да си изпуска!!
Та това е в общи линии картинката, а къде е меката връзка??