Проблем с гаснене на пасат б5 1.6 AHL
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Проблем с гаснене на пасат б5 1.6 AHL
Колеги отскоро ми се появи досаден проблем, който е следния.Карам спокойно, но когато изключа от скорост колата гасне.Намалям докато съм на скорост и на 1300об. се получава леко придърпване, и ако я изключа тогава от скорост не гасне, т.е над 1300об ако я изключа от скорост и гасне.При пуснат климатроник е същото, само че там на 900об като изключа не гасне.На компа ми показа грешка на ламбда сондата, сменена е но не е от нея.Накъде да се ориентирам?Колата е с газов инжекцион, проблема е и на бензин и на газ.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с гансене на пасат б5 1.6 AHL
А дроселовата клапа провери ли? Май има доста писано по този въпрос.
- dimovip
как трябва да я проверя?Един познат ми каза, че се били чистели, но нямало гаранция..... възможно ли е да е от стъпков мотор и ще излезе ли на компа.Не записва грешка на дросел клапата, затова се насочвам другаде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да те убеждавам,колега, моята като я свалиха беще доволно мръсна,от това на платката на стъпковото моторче бяха прегрели едни бобинки /бяха постопили пластмасата/, имаше и износване на пътечките на потенциометъра за положението на Др. клапа, точно в зоната на празния ход.
След профилактиката, оборотите започнаха да си падат нормално при отнемането на газта т.е. от "n" до към 1200 относително бързо и след това плааавно до към 850-900. И с климатик - пак така!
П.С. Тоя рахат трая около година и пловина - и пак... / първо изчезна плавното падане на оборотите/
След профилактиката, оборотите започнаха да си падат нормално при отнемането на газта т.е. от "n" до към 1200 относително бързо и след това плааавно до към 850-900. И с климатик - пак така!

П.С. Тоя рахат трая около година и пловина - и пак... / първо изчезна плавното падане на оборотите/
- dimovip
Re: Проблем с гаснене на пасат б5 1.6 AHL
Хехе.. проблема е решен по най елементарния начин, ама нямало кой да погледне.Маркучетата за вакумите баха се разяли, смених ги и проблема изчезна.
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
за какво са тези вакууми
- dimovip
При моя мотор излизат от някъде и отиват към дроселовата клапа.