Масло за автоматични скорости на Пасат Б5!

Техническа и сервизна информация за Passat
pen4ostresa
Автомобил:
Двигател:

Масло за автоматични скорости на Пасат Б5!

Мнениеот pen4ostresa » Чет 29 юли 2010 17:13

Здравейте,доста търсих във форума но не открих отговорите които ме касаят!Искам да Ви попитам как да проверя маслото на автоматична скоростна кутия на пасат Б5(обикновена,не типтроник)?Също така какво масло трябва да се сипе?Казаха ми за ATF,но до колкото аз знам има няколко вида,кое точно да избера?
Също така при диапазон от 90-110км/ч има едно много гадно притрисане на автомобила в ниските обороти!След като подам газ се оправя,каква може да е причината?
Също имам проблем и със спирачките-понякога задържат и не можеш да докосна джантите!Всеки път ртазлични колелета задържат!Не ми работи АБС-а,дали той може да е причината?
Автомобила е Пасат Б5 1.9 TDI,110к.с.,Highline произведен 11м/99г!
Благодаря предварително на отзовалите се!!! :обичам ви

pen4ostresa
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло за автоматични скорости на Пасат Б5!

Мнениеот pen4ostresa » Пет 30 юли 2010 19:14

:arrow:

Потребителски аватар
Branimir.Krastev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Branimir.Krastev » Пет 30 юли 2010 21:11

маслото трябва да отговаря на изискванията на производителя и във всеки магазин ще ти го кажат по каталозите, а каква марка ще избереш... :roll: за тресенето, първо виж гумите дали нямат нужда от баланс, че тресат точно в тоя диапазон.а за абс най-добре в сервиз...дано съм ти помогнал поне малко

pen4ostresa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pen4ostresa » Съб 31 юли 2010 20:49

Никой ли не кара такъв автоматик???

pen4ostresa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pen4ostresa » Сря 04 авг 2010 15:18

:arrow:

Тико
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тико » Сря 04 авг 2010 17:18

Малко много са й оплакванията на колата,колега..за другите не знам,но за ск. кутия
ще ти кажа,само,че моята е на V6 Tiptronic;за марката колегата по-горе ти каза - отиваш в магазина и казваш какъв модел ти е колата;на VW е червена и мирише ни много приятно..загряваш колата до 35-45 градуса\познава се по това,че като пипнеш капака на картера на ск. кутия не е горещо,а го усещаш малко топло; слагаш колата на канал и при работещ двигател и положение "Р" на лоста\опъната ръчна спирачка\ отвиваш пробката за проверка - на моя двигаел е в предната част и е по-голямата от двете;ано не протече - значи е малко;доливането трябва да стане с шприц с извит накрайник,защото там има една предпазна втулка или нещо такова;ако искаш -
прати си е-мейла и ще ти пратя снимки и схеми по въпроса,но като цяло не е никаква философия...а, да - 01V или 01N ти е кутията - моята е V.

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Сря 04 авг 2010 23:09

Одеве ходих до Практикер и по случайност видях някакво масло "Кастрол" за скоростни кутии(за ръчни и автоматични).Специално за автоматичните се загледах в цената-15,50 лв за лътър мисля че беше.Някой има ли впечатления за това масло?

pen4ostresa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pen4ostresa » Пон 09 авг 2010 18:22

Разбрах как се проверява маслото!Има си щека за тази работа!Но някой калпазанин преди мен я е откраднал и е забил едно болче на нейно място и сега не мога да си проверя маслото!

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пон 09 авг 2010 19:11

Колега я кажи,къде се намира въпросната щека,че да си проверя и моето,за да знам какво е положението,само че аз съм с типтроник и дано да е същото

Монк
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Монк » Пон 09 авг 2010 20:47

Колега карам пасат Б5 1.6 AHL с автоматична скоростна кутия и поразпитах малко за смяна на маслото и това което запомних че небива шега с цената и качеството,закарах колата в сервиз на casrtol за проверка на нивото извадиха една "тапа" която се намира ориентировачно под разширителния съд на радиатора но долу на кутията,а що се отнася до смяна понеже ми предстои отидох до VW и попитах колко е смяната 400,420 euro ми отговориха с записване на час предварително става поне тук.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Пон 09 авг 2010 22:40

Монк написа:Колега карам пасат Б5 1.6 AHL с автоматична скоростна кутия и поразпитах малко за смяна на маслото и това което запомних че небива шега с цената и качеството,закарах колата в сервиз на casrtol за проверка на нивото извадиха една "тапа" която се намира ориентировачно под разширителния съд на радиатора но долу на кутията,а що се отнася до смяна понеже ми предстои отидох до VW и попитах колко е смяната 400,420 euro ми отговориха с записване на час предварително става поне тук.

А ти какво масло сипа на твоята?

Монк
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Монк » Вто 10 авг 2010 12:51

Написах че ми предстои но предполагам ще ми сложат каквото трябва за толкова пари и това в сервиз на VW само маслото е 130 euro понеже ми изброи в краината сума какво влиза и колко е ще разбера като го сменя октомври!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 10 авг 2010 13:27

литъра е по4ти 17евро

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 10 авг 2010 13:44

pen4ostresa написа:Разбрах как се проверява маслото!Има си щека за тази работа!Но някой калпазанин преди мен я е откраднал и е забил едно болче на нейно място и сега не мога да си проверя маслото!

Намери си щека като за начало, нама да минеш без нея за в бъдеще. Освен, че двигателят трябва да работи при проверката, прекарай скоростния лост през всички положения от единия до другия край и обратно преди да гледаш.

Потребителски аватар
chebo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот chebo » Вто 10 авг 2010 15:44

Монк написа:Колега карам пасат Б5 1.6 AHL с автоматична скоростна кутия и поразпитах малко за смяна на маслото и това което запомних че небива шега с цената и качеството,закарах колата в сервиз на casrtol за проверка на нивото извадиха една "тапа" която се намира ориентировачно под разширителния съд на радиатора но долу на кутията,а що се отнася до смяна понеже ми предстои отидох до VW и попитах колко е смяната 400,420 euro ми отговориха с записване на час предварително става поне тук.

Колега, моят е същия, съгласен съм с теб, че шега не бива с този вид скоростни кутии. Аз смених масло и филтър, защото то няма как да стане без това (говорим за автоматична скоростна кутия). Струваше ми общо 300 лева. Налива се около 6 литра масло и се сменяфилтъра, който е вътре, отваря се целия капак на кутията. Маслото трябва да е за точно тази скоростна кутия, а именно проверявай каталога. Спести тези евра, които говориш и се ориентирай от тази цена. Успех

Върни се в “Passat”