Моторче задна чистачка от голф 3 ще стане ли на Пасат Б3 ?
Моторче задна чистачка от голф 3 ще стане ли на Пасат Б3 ?
Моторче за задната чистачка от голф 3 ще стане ли на Пасат Б3? Ако не, могат ли да бъдат поправяни тези моторчета или не.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Не знам как изглежда моторчето на Г3, но на моя пассат го ремонтирах
Единственото важно е да не е изгоряло самото моторче, ротора му.
Корпуса, там, дето е редуктора, му се разпробиват нитчетата, а после се нарязва резбичка М4. Сменя се лагерчето и се гресира и си без грижи!
На самото моторче много често гори една биметална пластинка, която трябва да е защитна, ама така защитава, че вече не включва!
Намира се в задната му страна, при колекторчето. Представлява едно, (обикновено- червено) кубче с две изводчета. Просто го изхвърляш и си запояваш извода към четката (ако е необходимо- с парченце кабелче)
Изгори ли ротора няма смисъл да се мъчиш да го пренавиваш! Едва ли някой ще се навие, а и мисля, че целия механизъм може да се намери по моргите за по 20 - 30 лева
Единственото важно е да не е изгоряло самото моторче, ротора му.
Корпуса, там, дето е редуктора, му се разпробиват нитчетата, а после се нарязва резбичка М4. Сменя се лагерчето и се гресира и си без грижи!
На самото моторче много често гори една биметална пластинка, която трябва да е защитна, ама така защитава, че вече не включва!
Намира се в задната му страна, при колекторчето. Представлява едно, (обикновено- червено) кубче с две изводчета. Просто го изхвърляш и си запояваш извода към четката (ако е необходимо- с парченце кабелче)
Изгори ли ротора няма смисъл да се мъчиш да го пренавиваш! Едва ли някой ще се навие, а и мисля, че целия механизъм може да се намери по моргите за по 20 - 30 лева
- CoZmO
- Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
- Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
- Контакти:
А аз вече два сменям за по 40 лева от моргата и двата изгоряха, та сега ми предстои 3-то.
Иначе ако се не лъжа ново е 120 лева...
ПРОМЯНА:
Ами моите максимум по 1 година карат.

ПРОМЯНА:
vaskog написа:Толкова е, но мойто излезе сполучливо. От септ. м.г. до сега никви проблеми
Ами моите максимум по 1 година карат.
Последна промяна от CoZmO на Съб 02 фев 2008 16:45, променено общо 2 пъти.
- sonaris
- Автомобил: VW Passat B4 Syncro
- Двигател: ADY
- Контакти:
Re: Моторче задна чистачка
Като цяло проблема е че като изгният се повишава триенето и се затруднява работата на моторчето. За това гори. Чудя се въобще дали да се занимавам с моргаджийско и аз май по добре ново. В ремето ще ми излезе по евтино.
- ohdan
- Автомобил: vw Polo 1.4
- Двигател: AEX 1996
Re: Моторче задна чистачка
Ами аз от много отдавна вече съм се отказал да търся нито ново нито старо
Ново- защото са скъпи, старо - поради изброените от вас причини. Чудя се обаче че при вас главно горят моторчетата , докато на мен въпреки годините(пасата е 91г.)просто са изронени зъбчатките(пластмасови) в него. Ама наистина е кофти когато се развали времето и се заредят дъждове и снегове та чак
и се заричам че , мамка му ,този път ще се правят , но така до като се оправи времето
Та като сме се включели в темата , малко ми е неудобно но ако някой реши да хвърля някое такова заради изгоряло моторче и няма нещо против да ми услужи с него ще съм му безкрайно благодарен!

Та като сме се включели в темата , малко ми е неудобно но ако някой реши да хвърля някое такова заради изгоряло моторче и няма нещо против да ми услужи с него ще съм му безкрайно благодарен!