Става ли Километраж от Дизел на Бензин В4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Става ли Километраж от Дизел на Бензин В4

Мнениеот spoocky » Вто 28 авг 2012 14:44

Колеги мой приятел кара В4 ABS мотор и от няколко седмици километража му е откачил... Намерихме му табло от Дизелов В4 със същият код 920 като неговият, със скоростомер до 220 като неговият и всичко, но оборотите не са до 7000 както до сега, а са до 5000... Та въпроса ми е да слагаме смело новият от дизела или трябва да търсим от бензинов мотор със същият код???
И ще има ли някакъв друг проблем (ако това по-горе е проблем) ако сложим дизеловият километраж? :bishop

Потребителски аватар
bobi_golfa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Става ли Километраж от Дизел на Бензин В4

Мнениеот bobi_golfa » Вто 28 авг 2012 15:59

моя голф е бензин с дизелово табло , и не отчита вярно тъй ,че си намери бензиново :търсачкаа

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Вто 28 авг 2012 16:42

В какво се изразява разликата в отчитането ти. И ми се струва от гаража ти че твоето е електронно с датчици и т.н. Там може би ( не съм сигурен ) играе роля датчиците, докато при обикновенното табло с жило не виждам защо да не стане ?!? Но за това моля те дай повече инфо...

PS. в търсачката не намерих информация за това дали става от дизел на бензин, просто как се оправят, свалят километражи и т.н.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 28 авг 2012 17:28

Ами ако се е прецакал само километража на неговото си табло, сваляте само него от дизеловото и го монтирате, щом е със същото предавателно число и би трябвало да показва вярно. Или пък оборотомера от неговото си табло на дизеловото се мести и така. Може обаче да има разлика в окабеляването именно на оборотомера, защото от различни места се взима сигнал за него, но пък на буксата на таблото би трябвало да са на едно и също място.
Та би трябвало да стане, но на бензинов двигател 5000 оборота са му малко, та си трябва неговия.

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Сря 29 авг 2012 8:35

Доколкото разбрах колега ми предлагащ да му трансплантирам скоростомера от старият към новият така ли? - Ако е на същият принцип и аз мисля че няма да проблем
А ако остане със оборотомера на дизела, какъв ще е проблема >>> Ще пълни оборотите по-бързо и ще удря в края ли или няма да отчита изобщо???

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 29 авг 2012 12:06

Ако остане с дизеловия оборотомер, по често ще влиза в лютеницата мотора. Иначе, точно това предлагам, сменете само километража от дизеловия към бензиновия. Или оборотомера от бензиновия на дизеловото табло и те така те. На дизеловото има една лампа за подгрените свещи, която ще боде очите на бензинов автомобил, но какво от това. Няма да свети, просто ще се вижда знака.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 29 авг 2012 12:11

Съберете от 2 табла 1. Правил съм го с табло на Мк2, предполагам при Пасат няма да е по-различно. Няма какво толкова да го мислите, просто слагате километража от дизеловото на мястото на неработещият бензинов и толкоз. :beer

Потребителски аватар
bobi_golfa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobi_golfa » Сря 29 авг 2012 17:32

по добре си купи едно за 30лв .... :drunk

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 30 авг 2012 7:43

Проблема не е само в оборотите,няма да отчита вярно и скороста.Теоретично не мога да обясня защо,не знам от къде идват оборотите на червяка,но нали става въпрос за различни кутии и диференциали...Това гарантирано за бензин-дизел.
Обаче сега се замислих по въпроса и ми стана чудно,как на различните кутии за бензинов мотор говоря,се определя скороста примерно.Аз съм с къса и на 100км/ч. вървя с 3000об/м.Това означава ли,че ако сложа по -дълга да е с 2500об/м. при същата скорост и ще ме лъже спидомера?

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Чет 30 авг 2012 9:13

Iezekil написа:Проблема не е само в оборотите,няма да отчита вярно и скороста.Теоретично не мога да обясня защо,не знам от къде идват оборотите на червяка,но нали става въпрос за различни кутии и диференциали...Това гарантирано за бензин-дизел.
Обаче сега се замислих по въпроса и ми стана чудно,как на различните кутии за бензинов мотор говоря,се определя скороста примерно.Аз съм с къса и на 100км/ч. вървя с 3000об/м.Това означава ли,че ако сложа по -дълга да е с 2500об/м. при същата скорост и ще ме лъже спидомера?

Скоростомерът и оборотомерът нямат нищо общо и взимат информация от различни източници. Скоростомерът е механичен (има и електронни, но са с MFA и вместо с жило - с датчик) и взима информация от жилото, а оборотомерът от кабел, който при бензин е от бобината, комутатор, датчик на хол, а при дизел - при по-старите от генератора, а по-новите от датчици. :)

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Чет 30 авг 2012 11:36

Аз на дизелов Пасат карах известно време с бензиново табло до 260км/ч и си работеше вярно, а таблата бяха с ел. километраж. От бензин на дизел би трябвало да е същото

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 30 авг 2012 11:38

Километража като е със същото предавателно число със сигурност ще си показва вярно. Различните предавателни числа на скоростните кутии отговарят за други неща, но не и за измерването на скоростта на движение

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 30 авг 2012 11:50

Е,кво ли да е верно.На прост Голф2 със дизелов двигател и бензинова кутия,съответно дизелово табло-не показваше точно спидомера.Сложихме второ-същата работа...на третото се светнахме да пробваме с бензиново/заради кутията/и всичко заспа от към скорост,проблема беше в липсата на подгрев за свещите.Така разглобихме 2 табла и направихме едно,за това твърдя,че таблото върви според кутията.Говоря за обикновени табла,а за обороти нямам представа как са.Това е другото,което трябва да се очаква.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 30 авг 2012 11:54

Точно пък Голф 2 дето таблата са 950 за кутиите 020 и 935 за 084/085 не виждам как няма да показва вярно. Аз дори съм карал с 950 километраж, вместо 935 и разлика не усетих в показанията, горе-долу са еднакви засечени по дадени обороти.

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Чет 30 авг 2012 11:56

bobi_golfa написа:...

Именно това е направил колегата, ама не е обърнал внимание че е от дизел :D и оттам дойде главоблъсканицата :D

vasilb написа:
Iezekil написа:....

...
Скоростомерът и оборотомерът нямат нищо общо и взимат информация от различни източници. Скоростомерът е механичен и взима информация от жилото

За това и аз съм съгласен. Скоростта няма да е различна при отчитането заради жилото (механично е предаването на информацията от кутията към таблото и няма да има разлика)

А за оборотите тогава би следвало да не отчитат, тъй като няма къде да закача кабела така ли?
Ако пренеса оборотомера от бензиновото ще стане ли на дизеловото или по дефоулт ще отчита до 5000 ( като дизеловото ) оборота и ще спира стрелката ???

Iezekil написа:Е,кво ли да е верно.На прост Голф2 със дизелов двигател и бензинова кутия,съответно дизелово табло-не показваше точно спидомера.Сложихме второ-същата работа...на третото се светнахме да пробваме с бензиново/заради кутията/и всичко заспа от към скорост,проблема беше в липсата на подгрев за свещите.Така разглобихме 2 табла и направихме едно,за това твърдя,че таблото върви според кутията.Говоря за обикновени табла,а за обороти нямам представа как са.Това е другото,което трябва да се очаква.

Имаш в предвид двигател-дизел :arrow: Скоростна кутия-бензинова :arrow: табло-дизел, така ли?

Върни се в “Passat”