И ще има ли някакъв друг проблем (ако това по-горе е проблем) ако сложим дизеловият километраж?

Iezekil написа:Проблема не е само в оборотите,няма да отчита вярно и скороста.Теоретично не мога да обясня защо,не знам от къде идват оборотите на червяка,но нали става въпрос за различни кутии и диференциали...Това гарантирано за бензин-дизел.
Обаче сега се замислих по въпроса и ми стана чудно,как на различните кутии за бензинов мотор говоря,се определя скороста примерно.Аз съм с къса и на 100км/ч. вървя с 3000об/м.Това означава ли,че ако сложа по -дълга да е с 2500об/м. при същата скорост и ще ме лъже спидомера?
bobi_golfa написа:...
vasilb написа:Iezekil написа:....
...
Скоростомерът и оборотомерът нямат нищо общо и взимат информация от различни източници. Скоростомерът е механичен и взима информация от жилото
Iezekil написа:Е,кво ли да е верно.На прост Голф2 със дизелов двигател и бензинова кутия,съответно дизелово табло-не показваше точно спидомера.Сложихме второ-същата работа...на третото се светнахме да пробваме с бензиново/заради кутията/и всичко заспа от към скорост,проблема беше в липсата на подгрев за свещите.Така разглобихме 2 табла и направихме едно,за това твърдя,че таблото върви според кутията.Говоря за обикновени табла,а за обороти нямам представа как са.Това е другото,което трябва да се очаква.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 47 госта