Проблем:Оборотите - въздух
Проблем:Оборотите - въздух
С Пасат тройка 1.8 съм...при подаване на повече газ оборотите седят на 2000 и не падат...при отварянето на пластмасовата тръба към въздушния филтер и като я махнем си падат нормално!!!Щом я сложим отново на 2000 седи,прави го и на бензин и на газ...проблема е някъде с въздуха,някой да има идея?! 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- RAD&KO
- Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
- Двигател: PB 1990
- Контакти:
Привет! Приятел, погледни си дебитомера! Там внимателно, защото елктрониката е чувствителна!!! Покледни да не са се натрупали мърсотии около клапите на дебитомера! ВНИМАТЕЛНО!!! Устройството е много чувствително и прецизно!
Така както описваш нещата, мисля че е от дебитомера.
Успех!
Така както описваш нещата, мисля че е от дебитомера.

Успех!
Последна промяна от RAD&KO на Сря 10 яну 2007 22:21, променено общо 1 път.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:
RAD&KO написа:Привет! Приятел, погледни си дебитомера! Там внимателно, защото елктрониката е чувствителна!!! Покледни да не са се натрупали мърсотии около клапите на дебитомера! ВНИМАТЕЛНО!!! Устройството е много увствително и прецизно!
Така както описваш нещата, мисля че е от дебитомера.![]()
Успех!
КОлега немисля че неговия мотор има такова нещо като дебитомер,но мога и да греша

Приятел погледни и моторчето за празен ход

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- alexandermir
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- RAD&KO
- Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
- Двигател: PB 1990
- Контакти:
Колеги, по-долу има тема за оборотите ...
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... sc&start=0
Според мен, колегата е написал че, "...при отварянето на пластмасовата тръба към въздушния филтер и като я махнем си падат нормално!!!Щом я сложим отново на 2000 седи,прави го и на бензин и на газ...проблема е някъде с въздуха,някой да има идея?" и т.н. Преди тръбата има кутия в която се намира въздушния филтър. Е, на капака на тая кутия се намира по-малка кутийка, в която има електроника, управляваща количеството въздух постъпващо към колектора ...
А, точно в свързващата част (м/у кутията и пластмасовата тръба) има клапа, която е управлявяна от по-гореописаната електроника ...
Мерси за търпението!
Според мен, колегата е написал че, "...при отварянето на пластмасовата тръба към въздушния филтер и като я махнем си падат нормално!!!Щом я сложим отново на 2000 седи,прави го и на бензин и на газ...проблема е някъде с въздуха,някой да има идея?" и т.н. Преди тръбата има кутия в която се намира въздушния филтър. Е, на капака на тая кутия се намира по-малка кутийка, в която има електроника, управляваща количеството въздух постъпващо към колектора ...
А, точно в свързващата част (м/у кутията и пластмасовата тръба) има клапа, която е управлявяна от по-гореописаната електроника ...
Мерси за търпението!

Последна промяна от RAD&KO на Сря 10 яну 2007 22:23, променено общо 1 път.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
RAD&KO написа:Колеги, по-долу има тема за оборотите ...
А, точно в свързващата част (м/у кутията и пластмасовата тръча) има клапа, която е управлявяна от по-гореописаната електроника ...
Мерси за търпението!
- Да но колегата не е писал какъв е мотора, при тебе на PB има но ако той е с ABS или RP няма електроника тогава какво правим.
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател: