въпрос за хидравлика и разход на пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Shtangata90
Автомобил:
Двигател:

въпрос за хидравлика и разход на пасат Б3

Мнениеот Shtangata90 » Нед 02 май 2010 23:57

Здравейте на всички почитатели на VW. Много уважавам тази марка автомобили. Много народна кола и много здрава, точно за нашата пътна обстановка ,е зависи. Аз говоря за VW PASSAT Б3, такъв автомобил притежавам и съм много доволен. Аз съм на 20 години. От повече от 3 години го имаме, като взех шофьорска книжка баща ми го приотстъпи на мен. Автомобила го взехме нов внос, много е запазен. Има много евтина подръжка. През тези години единствен проблем беше помпата на съединителя, сменихме я, но сложихме втора употреба помпа, която струваше 60лв, за което не исках да е така. Баща ми твърдеше, че няма смисъл от чисто нова. Смених ме още и свещите-8лв. бройката, маркучите на спирачките и гуми. Това е!
Има две неща, които искам да оправя, за да съм напълно доволен. Първо автомобила ми няма серво на волана. Искам да му сложа. Въпроса ми към вас е - Колко ще ми струва да си сложа с ремонта? Първа или Втора употреба е по-добре? Колко струва първа? Колко струва втора? По моргите да ли има?
Второ. Искам да понижа разхода на гориво.Д вигателя е бензинов 1.8 м.и. Градско харчи 11, а извънградско 8-9.Ако сменя вида на маслото, дали ще има ефект. В момента карам с обикновено, най-евтиното за VW. Бях чел, че Shell Helix е много добро и помага за понижаването на разхода на гориво. Това вярно ли е? Ще може ли някой да ме посаветва какво масло да ползвам? Благодаря ви предварително! :)

Последна промяна от gr_kanev на Пон 17 сеп 2012 13:25, променено общо 1 път.
Причина: моделите Пасат - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=38785

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: въпрос за хидравлика и разход на пасат.

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 03 май 2010 5:56

Честито!
Радостна новина, пасата ти е по - нов и се води B3 (35I) за справка http://vwclub.bg/galleryx.php?cid=23
С масло разход по - нисък няма да докараш, еле пък със ШЕЛ, ако полмзваш търсачката с кодова дума МАСЛО ще четеш поне до Нова Година!
Хидравлична рейка и помпа можеш да си закупиш втора употреба сигурно за 150-200лв и двете, но не ти трябва да се вкарваш в тоя филм, освен ако не си 1000 процента сигурен че няма да тече и да ти създава ядове!
Ако все пак се решиш ще ти кажа какво да си купиш и как да го монтираш!
И накрая :welcome_to_group кокала е здрав!

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 03 май 2010 8:59

Shtangata90 написа:Здравейте на всички почитатели на VW. ...

Преди около година се съмнявах в изкривена механична рейка и поразпитах колко струва - тъ механичната беше около 350лв., а хидравличната около 500 нови от магазин, като хидравличната си беше само железата без маркучи, помпи и какво ли не! Не си струва гимнастиката! Единственото полезно е, че при въртене на волана при спряла кола е лесно, а с механичната е малко по-зор, но пък затова воланът ти е по-голям, за да ти е по-лесно. И все пак няма невъзможни неща и ако го искаш много - давай! За разхода единствено може да го караш на по-ниски обороти около 2500-3000 и да сменяш по-често предавките, за да ги поддържаш в тази граница особено градско. Аз успявам да го докарам градско около 8-9 и извънградско към 6,5-7, но го засилвам и пускам по енерция, когато може, защото си е тежка кола. При по-висока скорост няма как да е нисък разхода. Избираш между пъргавина и икономичност! Успех!

Shtangata90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Shtangata90 » Сря 05 май 2010 22:33

Много ви благодаря,че ми обърнахте внимание! :bowdown

Потребителски аватар
sodata1
Автомобил: BMW
Двигател: 330XD

Мнениеот sodata1 » Чет 06 май 2010 0:54

Оправи си гаража,сложи си снимки на колата,опиши я,че да я видим :Mr Green Fun

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Чет 06 май 2010 8:50

на единия пасат като му се развали хидравличната рейка и ми казаха в магазина 1400 лева за нова :screwy ,после и помпата взе да тече и смених хидравличната рейка с механична-нова комплект с накрайниците и маншони,цената беше към 250 лева
волана стана една идея по тежък,но не много с една ръка се въртеше,по същото време сменях и предните амортисьори с тампоните който също оказват влияние

разхода на газ обаче ми падна с 1-2 литра,колата е с 1.8 112 коня

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Чет 06 май 2010 10:29

Браво за колата и мерака, колега.
Автомобилът е железен и с малко подръжка ще те слуша дълго.
Това масло не го хвалят много, за немска кола немско масло трябва. Писано е мноооого. Никъде не прочетох, че има газ. А за този пасат и мотор е задължително :lol: Джобът ще ти го усети веднага, а и темата разход гориво ще мине на заден план. Иначе като параметри литрите ми изглеждат повече от прилични. Обръщай внимание на охладителната система.

tovarisht.dmitry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tovarisht.dmitry » Съб 01 сеп 2012 11:17

moimoimoi написа:на единия пасат като му се развали хидравличната рейка и ми казаха в магазина 1400 лева за нова :screwy ,после и помпата взе да тече и смених хидравличната рейка с механична-нова комплект с накрайниците и маншони,цената беше към 250 лева
волана стана една идея по тежък,но не много с една ръка се въртеше,по същото време сменях и предните амортисьори с тампоните който също оказват влияние

разхода.. ти е паднал заради хидравликата..????

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Съб 01 сеп 2012 13:16

tovarisht.dmitry написа:
moimoimoi написа:на единия пасат като му се развали хидравличната рейка и ми казаха в магазина 1400 лева за нова :screwy ,после и помпата взе да тече и смених хидравличната рейка с механична-нова комплект с накрайниците и маншони,цената беше към 250 лева

разхода.. ти е паднал заради хидравликата..????

Как успя да изровиш темата от преди 2 години?!? :lol: Защо не? Ако кара основно градско, бавно и в улички хидравликата натоварва двигателя и се впръсква повече гориво, за да поддържа оборотите ... та теоретично е възможно, на практика ... защо не! :)

tovarisht.dmitry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tovarisht.dmitry » Съб 01 сеп 2012 13:35

хахахаха а ако бях пуснал нова тема щеше да кажеш използвай търсачката нали :Д :Д еми моята хидравлика върви тежко и прескача волана, а и вие мн леко и за това се разтърсих.. то че ще се ходи на доктор е ясно де ама все пак

иначе това с разхода не знам.... да падне с половин литър го приемам ама....

Върни се в “Passat”