Фолксваген Пасат В5
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Фолксваген Пасат В5
Здравейте приятели, до момента съм карал Опел Астра, но понеже наскоро ми се роди син и астрата си показа теснотията се ориентирах към Пасат В5 комби, дори съм намерил такъв 1998, 1.9TDI, 110к.с. със всичките му там екстри. Интересува ме на какво трябва да наблегна при огледа за да не бъда измамен. Колата се намира в Германия и планирам скоро да отида за да я огледам, нивото на оборудване е Comfortline. Предварително Ви благодаря! Извинявам се ако има такива статии във форума, огледах някои от тях, но те както знаете са 39стр.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
мдааа-трябва ти пълна диагностика на колата + възможно най пълна сервизна история. ма не само смени на маслата а и какво е сменяно по мотор, ходова част всичко!
за мотора най вече те интересува турбината-сменяна ли е, кога, с каква, къде и ако не е-на колко км. е колата. турбото живее около 200к в зависимост от много неща.
имай предвид че в германия има закон срещу връщането на километража-така че поискай да отидете в оторизиран сервиз за чековете-ако се дръпнат-бягай от тая кола. ако не-плати каквото трябва-но ще получиш достатъчно инфо за състояние.
за мотора най вече те интересува турбината-сменяна ли е, кога, с каква, къде и ако не е-на колко км. е колата. турбото живее около 200к в зависимост от много неща.
имай предвид че в германия има закон срещу връщането на километража-така че поискай да отидете в оторизиран сервиз за чековете-ако се дръпнат-бягай от тая кола. ако не-плати каквото трябва-но ще получиш достатъчно инфо за състояние.

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
аз ли4но като купувам кола,първо я слагам на лаптопа да се види как е-но не знам имаш ли такава възможност.гледаи вси4ки фуги между калници и врати трябва да са еднакви-ако има нещо не е еднакво ,там колата е имала инцидент.провери за те4ове от хидравликата.километража не е от наи интересните за тоя мотор.а наи добре е да влезеш в някои гараж за ревизия и там ще ти кажат какво е състоянието на колата.успех
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
Виж дали е пребоядисвана и евентуално - защо! Дали е била удряна и т.н. Всъщност http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=20129
и това http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=13150
Успех!
и това http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=13150
Успех!

- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Първо благодаря за бързия отговор! Относно маслата и т.н. човека казва че сервизната книжка е налице и всичките намеси по колата могат да се видят от там. За турбината не съм питал, а колата е на 220 000км, което предполага че километража не е връщан, макар, че не е гаранция! За сервиз и диагностика ще настоявам, но това също не ми дава гаранция, че човека от сервиза не е доверено лице, защото както знаете мошениците не са само в България!!! Четох много за теча на вода в купето, има ли начин това да се види при сухо и студено време и на какви други "дреболии" трябва да обърна по-специално внимание? Благодаря и дано не ставам нахален!
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
trunner написа: Четох много за теча на вода в купето, има ли начин това да се види при сухо и студено време и на какви други "дреболии" трябва да обърна по-специално внимание? Благодаря и дано не ставам нахален!
Много си наплашен

- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте отново! Днес човека ми прати допълнителна информация за колата, като ми каза, (както и сам "успях" да забележа) че стоповете са сменяни и са на модела 2003. Не съм го попитал защо, но според мен това е тревожен факт! А за някои експерт - не смятам да ползвам. Всичките ни автомобили досега съм ги избирал аз и мога да твърдя, че до сега не съм (и дай Боже за в бъдеще да си остане така) попадал на лош автомобил! Нещо ми направи впечатление: на мотора 1,9TDI 100hp, средата на километража на колко километра трябва да е? Може да ви се стори странен въпрос, но (както винаги) си имам моите притеснения!
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Колега, я пак уточни, че нещо и аз съм в оркестъра. Колата коя година е ? Добре е да имаш VIN /в една съседна тема обяснявах/. Ако е 98 година /всъщност до моделна 2001 - реално средата на 2000/ НЯМА двигател 100 к.с. Ако е 100 к.с., е по-нова колата, и може стоповете й да са от по-новите /модела се води B5.5/. Само стоповете ли са от новите ? Отпред мигачите, фаровете и решетката как са ? Таблото от новия модел /Б5.5/ ли е /хромирани кръгове около уредите/ ? Нека колегата dobrinb /или друг с Б5.5/ да каже при него как е /средата на километража/; при мен Б5 2000 г. 90 к.с. на средата са 130 км/ч. Има и колеги със 110 к.с. - и те да си кажат, ама си мисля че пак 130 км/ч са на средата. А, не е лошо и някоя снимка да покажеш /ако имаш възможност/. Сподели какви са ти притесненията.
Успех !
Успех !
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Конете са 110 (техническа грешка). Пасата си е Б5 - 1998г. и само стоповете са сменяни с такива на Б5,5 - притеснявам се да не би колата да е удряна отзад. Средата на километража е на 110 - това ме води на мисълта, че мотора е не 110кс както собственика казва, а по-слабия - 90. А за VIN не съм чел просто защото темите са толко много, че ако наистина трябва да ги прочета всичките ще загубя доста време - е верно е и, че няма да задавам глупави въпроси![/img]
-
- Автомобил:
- Двигател:
гледай за заварки в коша.в ляво се забелязват добре но в дясно трябва по добре да поогледаш.Стоповете ако са сменяни след удар отзат то той би трябвало да е доста силен и все ще има следи от ремонт-а.гледай фаровете - ако са тъмни и леко матови рефлекторите добре ако са много лъскави пак погледни за заварки и следи от челен.и нещо друго. ако е с белите мигачи пусни авариини и гледай колко жълто светят крушките.ако не са сменяни жълтото трябва доста да бледнее(не че неможе да е изгоряла някоя крушка) но при мен 1999 година са си оригиналните и двете и е доста бледожълто! ако е от автокъща погледни собствениците какви са!!!! Руснаци сърби араби авганистанци и тем подобни муджахидини са едно към едно с наще джамбази.Вземал съм кола от хамбург от подобни елементи.Сервиза им беше като малка производствена фабрика в комбинация с морга и активно "възрановяваха 4-5 коли вътре" абе ..... всичко е на късмет общо взето но гледай внимателно и не се притеснявай да стойш там и 3 4аса ако се наложи! Попитай за отстъпка в цената - ако се навие веднага не е много добре.Те не са прости и за коли които си заслужават парите много трудно падат в цената освен ако не си редовен клиент или не взимаш повече от една кола.
Естествено в пълна сила важи и писаното в горните теми които колегите са посочили!
Естествено в пълна сила важи и писаното в горните теми които колегите са посочили!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колата е от собственик който между другото е доста учтив - прати ми доста допълнителна информация - напр. каза ми че задната броня има леко одраскване от друга кола на паркинг, от новите стопове не се гордее много защото не били уплътнени като хората (относно водата)! Рефлекторите на фаровете са си тъмнички - да!
Колата от интернет ли я намери?Всмисъл,ако ти искат някакво капаро да пратиш примерно по Western Union,те съветвам да не го правиш.Лично съм попадал на един много учтив човек,който ми изпрати и-мейл със сърцераздерателна история,как той бил в Щатите,тази кола била на брат,който починал и за да е сигурен,че ще я купя искаше известна сума капаро,която да му бъде преведена чрез Western Union.В последствие се оказа,че всичко е постановка.Така че с кола от интернет внимавай много.Особено с много учтивите....