Диодна круша за дългите/халогените на Б5
Диодна круша за дългите/халогените на Б5
Здравейте, може ли да ми дадете линк от къде да си купя H4 диодна крушка за дългите и халогените на пасатката?
- miro_87_pk
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
Re: Диодна круша за дългите/халогените на Б5
Здр колега ето какво намерих и аз сам сезамислял за този вариянт но маи ще си ложа сам нагабаритите диодни крушки
http://aukro.bg/listing.php/search?sg=0&string=%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8
http://www.avto.bim.bg/Diodni-svetlini-Diodni-Svetlini_t28.html?gclid=CMCk_vTDq7ICFYNc3god220AZw
А и ето тука можеш да прочетеш колегите от Хонда как са развили тая тема.http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=70511
Дано съм бил полезен.
http://aukro.bg/listing.php/search?sg=0&string=%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8
http://www.avto.bim.bg/Diodni-svetlini-Diodni-Svetlini_t28.html?gclid=CMCk_vTDq7ICFYNc3god220AZw
А и ето тука можеш да прочетеш колегите от Хонда как са развили тая тема.http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=70511
Дано съм бил полезен.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Тези крушки стават само да си осветиш пред колата докато си отключиш гаража, че да не се спънеш в нещо 

- _Technics
- Автомобил: VW Passat 2002
- Двигател: AKN V6 350HP
- Контакти:
на същото мнение съм с stefan4o
Просто сравнете Лумените на крушката която сваляте, и тази която мислите да сложите
в случея разликата е 10-то кратна и повече. Не всичко, което е LED е по-добро от крушката с нажежаема волфрамова жичка. Не случайно измислиха XENON. Най-новите коли са с LED фарове и светят 2~3x по-силно от китайския XENON, НО технологията е съвсем друга, габаритите на кристала са съвсееем различни и охлаждането на св. диодната плочка е впечатляващо 
Просто сравнете Лумените на крушката която сваляте, и тази която мислите да сложите

- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Леко се порових и прочетох че една нажежаема крушка Н4 50вата е около 1000 лумена
Ето сравнение
http://www.ebay.com/itm/New-Car-3528-H4 ... 59&vxp=mtr
Тази крушка е 300 лумена,значи около 70% по-малко светлина.
В Ебей намерих Н4 LED крушки до 400 лумена.
Сега като ги гледам тея крушки се замислям,дали да не си поръчам два броя и да ползвам халогена за дневна светлина.
И без това почти не карам на дълги светлини,след слагането на лупите
Ето сравнение
http://www.ebay.com/itm/New-Car-3528-H4 ... 59&vxp=mtr
Тази крушка е 300 лумена,значи около 70% по-малко светлина.
В Ебей намерих Н4 LED крушки до 400 лумена.
Сега като ги гледам тея крушки се замислям,дали да не си поръчам два броя и да ползвам халогена за дневна светлина.
И без това почти не карам на дълги светлини,след слагането на лупите

- _Technics
- Контакти:
Аз на скоро платих на място щото карах на халогени + габарит, щото в закона пишело включени КЪСИ светлини, а не халогени. Казаха ми че ако поспоря още малко ще стане по зле, можело да ме оформят с фиш за НЕвключени КЪСИ и отделно за пуснати ХАЛОГЕНИ НЕ по предназначение, забранено било ако няма мъгла или намалена видимост и попринцип като четах се оакза така. Като цяло идеята е да се говори, че КАТ прави нещо за намаляване на ПТП, трагедии и т.н.т. и това са мерките, който взимат. А РЕАЛНО се пълни хазната или поддържа корупция
Ако някой не е съгласен с мен, няма да споря, но...... истината за мен е тази.
Щото реално аз съм ги пуснал за да се виждам и да заслепявам по-малко другия (е и да си пазя рефлектора и PVC фара за да е по-ефективен когато е наистина тъмно!), но реално ми взимат парите
П.П. Отделно съм плащал за това, че карам на къси и халогени нощем за да си пазя скъпите гуми, джанти и окачване по колата ми. осветявайки по-добре "пътя" за да не си сцепя гумите часове преди нова година.... но си платих пак, щото било забранено! Никой не го е грижа, че път няма и си чупя коалта и спирачния път е 4~5х по-голям щото колата рядко стъпва на асфалт.... но парите се взимат винаги.

Ако някой не е съгласен с мен, няма да споря, но...... истината за мен е тази.
Щото реално аз съм ги пуснал за да се виждам и да заслепявам по-малко другия (е и да си пазя рефлектора и PVC фара за да е по-ефективен когато е наистина тъмно!), но реално ми взимат парите

П.П. Отделно съм плащал за това, че карам на къси и халогени нощем за да си пазя скъпите гуми, джанти и окачване по колата ми. осветявайки по-добре "пътя" за да не си сцепя гумите часове преди нова година.... но си платих пак, щото било забранено! Никой не го е грижа, че път няма и си чупя коалта и спирачния път е 4~5х по-голям щото колата рядко стъпва на асфалт.... но парите се взимат винаги.
- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Не мога да разбера как така тези идиотчета светят малко и как така фенерче с един идиот свети мнооого.Споменах и в друга тема ,че свако ми намери фенерче в германия с един диод(вътре като жълта хартийка) и свети толкова много и е колкото телефон с батериите заедно.
- _Technics
- Контакти:
CREE Технология: http://www.cree.com/led-components-and-modules/products/xlamp/discrete-directional/xlamp-xml ... има и доста по-големи и мощни...
Но Фенера е с алуминиева глава и тяло, което разсейва температурата. Съответно както казах, в зависимост от мощността се нуждае от сериозно охлаждане. Понеже не всеки фар има вариант отзад да има някакъв алуминиев радиатор, за това може би и не ги произвеждат! Иначе: http://elimex.bg/product/26972/led-smd-warm-white-10w.html
Сигурно ще има и по-добри варианти, т.к. не съм очарован от Лумените... трябва да се потърси сериозно и при добро желание може да се модифицира фара, така, че да се сложе и радиаторче на тази св. диодна плочка. Ако някой намери добри светодиоди, на подходящо напрежение 11~12Volts да пуска линкове, ако автора на темата не възразява ест. Допълнителен проблем е, че минимални разлики в напрежението от 0,3Volts се отразяват с 50% на интензитета на светене. Следователно този св. диод трябва да е на доста по-ниско напрежение, да се прави можен стабилизатор, т.к. напрежението в коалта може да е 12,8~14Volts.... и тогава резултата ще е смешен.
Аз също имам фенер с 3 диодни плочки, харчат 3A @ 8~Volts и е 4000Lumen - свети, бяло (не синьо), но топли стабилно! Сравняван е с фар с XENON - идентично свети
Xenona е малко по-мощен и свети по-равномерно и правилно насочен ест. заради несравнимия по големина и форма рефлектор все пак.
Постави ли се диод на входа на рефлектора (макар и мощен), не съм убеден че ще осетява, т.к. рефлекторите са изчислявани източника на светлина да има формата на крушка. Светодиод (особено един) няма как светлината вътре да се разпространява в същите направления.
Много съм го мислил, (инж. по електроника съм попринцип) но има много проблеми (изброх ги почити всички), поради които аз не съм си го направил до сега, така че да ми хареса резултата в сравнение с сегашния Xenon. И ако съпоставим цена/качество на XENON-а и описаното начинание...... мисля че няма да можем да бием Xenon-a ! Да не говорим, че има и по-мощен от стандартния 35W Xenon, с което нещата много загрубяват!!!
Но Фенера е с алуминиева глава и тяло, което разсейва температурата. Съответно както казах, в зависимост от мощността се нуждае от сериозно охлаждане. Понеже не всеки фар има вариант отзад да има някакъв алуминиев радиатор, за това може би и не ги произвеждат! Иначе: http://elimex.bg/product/26972/led-smd-warm-white-10w.html
Сигурно ще има и по-добри варианти, т.к. не съм очарован от Лумените... трябва да се потърси сериозно и при добро желание може да се модифицира фара, така, че да се сложе и радиаторче на тази св. диодна плочка. Ако някой намери добри светодиоди, на подходящо напрежение 11~12Volts да пуска линкове, ако автора на темата не възразява ест. Допълнителен проблем е, че минимални разлики в напрежението от 0,3Volts се отразяват с 50% на интензитета на светене. Следователно този св. диод трябва да е на доста по-ниско напрежение, да се прави можен стабилизатор, т.к. напрежението в коалта може да е 12,8~14Volts.... и тогава резултата ще е смешен.
Аз също имам фенер с 3 диодни плочки, харчат 3A @ 8~Volts и е 4000Lumen - свети, бяло (не синьо), но топли стабилно! Сравняван е с фар с XENON - идентично свети

Постави ли се диод на входа на рефлектора (макар и мощен), не съм убеден че ще осетява, т.к. рефлекторите са изчислявани източника на светлина да има формата на крушка. Светодиод (особено един) няма как светлината вътре да се разпространява в същите направления.
Много съм го мислил, (инж. по електроника съм попринцип) но има много проблеми (изброх ги почити всички), поради които аз не съм си го направил до сега, така че да ми хареса резултата в сравнение с сегашния Xenon. И ако съпоставим цена/качество на XENON-а и описаното начинание...... мисля че няма да можем да бием Xenon-a ! Да не говорим, че има и по-мощен от стандартния 35W Xenon, с което нещата много загрубяват!!!

- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Браво на колегата и мерси за изчерпателния отговор от името на всички.Ти изясни всичко мисля ,че отговора ти ще бъде много полезен за бъдещите мераклии.Но все пак стават за габарити.Аз по принцип съм против ксенон обаче май ще си сложа едно китайче да ми свети пътя и две по бяло светещи на дългите и става идеално за около 100-130 тина лева.
- _Technics
- Контакти:
Моля!, за това е форума ако знаем нещо да насочваме. За габарити - спор няма, още не съм ги подменил и тях, т.к. немога да си харесам подходящи - отново поради начина им на разпространение на светлината и от формата на моя рефлектор. Ако сложа къса пура с диодчета, няма да се освети целия рефлектор. И ще стой като подарено нощем. Ако сложа по-дълга пуричка с диодчета, ще огранича притока на светлина от Xenon крушката до част от рефлектора.... понеже съм педант и водя вътрешна борба с нещата
Иначе при повечето рефлектори това може би няма да е от значение.
П.п.: до колкото съм срещал из интернет, вече има и за 70-тина лева Xenon системи на H7..... вече зависи от бюджета и начина на мислене на потребителя

П.п.: до колкото съм срещал из интернет, вече има и за 70-тина лева Xenon системи на H7..... вече зависи от бюджета и начина на мислене на потребителя

- boqn92
- Автомобил:
- Двигател:
Тогава някой трябва да сподели най късите и ефикасни идиотчета кои са
.

Колеги благодаря ви за информацията, но днес бях по София и си купих същия модел като старите, само че със ксенон светлина (бяла). Бих казал, че от тях съм доволен, те тези май не се водят LED...
- PagocmuH
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.ebay.com/itm/2-pcs-H4-CREE-7 ... 6a&vxp=mtr
Почвам да се замислям за такива крушки за дългите светлини и халогена.
Тези са с Cree чип и са над 500лумена.
Почвам да се замислям за такива крушки за дългите светлини и халогена.
Тези са с Cree чип и са над 500лумена.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
П.П. Отделно съм плащал за това, че карам на къси и халогени нощем за да си пазя скъпите гуми, джанти и окачване по колата ми. осветявайки по-добре "пътя" за да не си сцепя гумите часове преди нова година.... но си платих пак, щото било забранено! Никой не го е грижа, че път няма и си чупя коалта и спирачния път е 4~5х по-голям щото колата рядко стъпва на асфалт.... но парите се взимат винаги.[/quote]
Те поради тея причини си вземах ксенон комплекта,преди 2 години!
Те поради тея причини си вземах ксенон комплекта,преди 2 години!