Скоростна кутийка!
Скоростна кутийка!
Здравейте пак колеги и за много години!!!Имам един стрнен въпрос за скоростната кутия на Пасат 1.8ми 92-ра.Прави ми впечетление,че при определена предавка и определена скорост оборотите са прекалено високи.Например на пета скорост при 100км.ч. оборотомера сочи 3хил. оборота и малко повече даже.Та въпроса ми е това на друг тип скоростна кутия ли се дължи или просто нещо не е наред?!Има ли различни видове въобще?Благодаря предварително! Сравняавам с други Пасати при които не е така.
Последна промяна от Gendy на Пон 08 яну 2007 16:50, променено общо 1 път.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Ако при 100 км/ч 3000 об/мин ти се струват много, колко според теб трябва да са ? Според мен са добре. А имаш база за сравнение с друга кутия /друг автомобил/ ли ? Мисля че имаше някаква тема /ама дали не беше за дизели/ дето се сравняваше на коя предавка при каква скорост какви са оборотите. Сигурен ли си, че по колата някой е пипал нещо /за да върви повече, за да е по-икономична, и т.н./ ? Иначе скоростни кутии и предавателни числа дал Бог /VAG/.
А, и щях да пропусна - гумите /джантите/ ти какви са - каквито пише в жабката ли ? Че и от там има разлика. Също и таблото ако е сменяно ... Въобще много стана.
А, и щях да пропусна - гумите /джантите/ ти какви са - каквито пише в жабката ли ? Че и от там има разлика. Също и таблото ако е сменяно ... Въобще много стана.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
gr_kanev написа:teodor6769 написа:...стрелката на оборотите се движи почти еднакво със стрелката на километража това при 5та скорост.
Ами ако не се движи еднакво ще има пробуксуване. Всъщност на която и да е скорост трябва да се движат еднакво /при липса на пробуксуване/
- За 5та скор. съм сигурен но за другите не се движат така симетрично.
- Jako_ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Хора не знам какви са ви колиците (какви двигатели и с каква мощност са) ама моя Пасатор 1988 година 1.8 моно-инжекцияги на 5'та кара така:
2500 оборота------100км/ч
3000 оборота------120км/ч
3500 оборота------140км/ч
5300 оборота------200км/ч
Повече не сме го пробвали щото...СТРАХ
Не знам с каква скоростна кутия сам. Мисля че е оригиналната ама не сам много сигурен като го виждам какво прави
2500 оборота------100км/ч
3000 оборота------120км/ч
3500 оборота------140км/ч
5300 оборота------200км/ч
Повече не сме го пробвали щото...СТРАХ
Не знам с каква скоростна кутия сам. Мисля че е оригиналната ама не сам много сигурен като го виждам какво прави

-
- Автомобил:
- Двигател:
gr_kanev написа:Ако при 100 км/ч 3000 об/мин ти се струват много, колко според теб трябва да са ? Според мен са добре. А имаш база за сравнение с друга кутия /друг автомобил/ ли ? Мисля че имаше някаква тема /ама дали не беше за дизели/ дето се сравняваше на коя предавка при каква скорост какви са оборотите. Сигурен ли си, че по колата някой е пипал нещо /за да върви повече, за да е по-икономична, и т.н./ ? Иначе скоростни кутии и предавателни числа дал Бог /VAG/.
Колега за твоята кола ли имаш предвид че е нормално ?????? не разбрах. за дизел не е нормално !
за бензинка ми се трува налко! не съм карал бензинов пасат но на многото коли които съм на 3000 обикновенно е над 100! поне 110- 120 за мотори 1,8 2,0
-
- Автомобил:
- Двигател: