Проблем с генерация на пасат Б3- решение?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Проблем с генерация на пасат Б3- решение?

Мнениеот vucata » Съб 22 сеп 2012 10:58

Здравейте, след вчерашния риболов се откачи средното гърне....звъка беше ужасен, заболяха ни тиквите от бръмчене....стигнахме до един сервиз за ауспуси в Перник...човека беше доста отзивчив и за 20лева завари каквото трябваше....
Обаче проблемите ни не свършват тук...човека каза, че имаме проблем със генерацията от самите колектори които са хванати за двигателя....дефакто от там си пърпори здраво, явно има или скъсан болт или гарнитурата е заминала като за начало, а на пръв поглед има и гнило....Посъветва ни да търсим или втора ръка колектори, или нови...като за нови цената не е добре...
Другото което е...трябват му едни 6-7 часа за да свали стария колектор и да сложи новия....
Общо взето това е....какво да правим?
Втора ръка да търся ли във форума ни, или да търсим нов :shock
Трябва ли да се взимат нови шпилки/болтове, гарнитура- от къде?
Не ми се изхвърлят 200лева за да ми го прави майстор...ще се пробвам сам....въпреки, че от канала хич не видях как ще си навра ръцете там :shock .
Някой сблъсквал ли се е с това..съвети? death

Еdit:
От голф 3 гти 2е 115 коня дали ще станат колектори...за да знам от каква кола да търсим евентуално :да:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с генерация на пасат Б3- решение?

Мнениеот silent » Сря 26 сеп 2012 13:20

Кажи поне какъв е мотора на тоя Пасат. Най-общо ако е моноинжекция . Сваляш инжекцията , сваляш смукателния колектор трябват хубави "дълги" шестограми и тогава стигаш до колектора. Кръстиш се да развиеш всички гайки инак ако завлачиш някоя варианта е главата долу. В общи линии това е. Всчикото колектор дето е с леща и 1.8 мотор е взаимозаменяемо ама трудно се намира защото единия модел колектор се пука по рождение...нов е майка си и баша си..преди години беше шест стотака...

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Сря 26 сеп 2012 14:06

Вуца, не знам с какви условия разполагаш, но като за 'пред нас' е много крива тая работа, моят съвет е да закараш колата да го направят в некой сервиз, 200 кинта 'ше ти се видят смешни особено, ако 'земеш да удариш некоя здрава 'греда', а и предвид 'удобното' място. Веднага ти казвам какви са бесните рискове:
1. ако въобще успееш да демонтираш смукателния колектор, колегата ти е писал 'шестограми', не са - звезди са и требва да са бая здрави/читави, начи само тоя инструмент, ако го нямаш ще ти 'стъпи' сериозно на джоба;
2. размазваш некоя гайка (колегата ти го е написал) на изпускателния колектор - дотук си - отиваш на глава;
3. късаш шпилка на изпускателния колектор, т'ва е с плашещата вероятност от над 50%, - пак отиваш на глава, метчици с лева резба и прочее;

Преди време павих пълен ремонт на главата - единият болт на смукателния колектор едвам излезе - за да ги отвиеш ти трябва относително добра съосност на инструмента спрямо оста на болта, не знам как ще я постигнеш с качена на мотора глава.
Сменях мотора преди няколко месеца, една от шпилките на изпускателния колектор се скъса - адски шибана работа.

Т'ва е от мен, инак успех :).

Потребителски аватар
Stoqn90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqn90 » Сря 26 сеп 2012 19:23

В горният пост колегата изказа ,че има рискове , това в така. А и без инструмент ,една спънка ще те затрудни, но пък ако имаш желание , можеш и сам да си смениш изпускателният колектор.
Това което ти трябва е шестограм №6 (наподобяващ буквата Г)за да развиеш спилките на смукателният колектор поставяш ключа от към дългата част и в късата част използваш (удължение тръбичка),гидория трудно ще се пъхне , не струва нито 20 нито 50лв , един средно качество е 5-8лв. Ако някой измислен майстор ,не ги е стягал душманската преди това няма да имаш проблем!
На изпускателният спилките са 8мм , развиваш гайките с гидория с камък №12(заводско е стакива , ако са сменени може и 13). Опиташ да развише гайка с лола , може да се отплесне ключа и да я заоблиш ., с камъка на гидорията , това няма как да стане , може да превърти , ако е достатъчно ръждясъл . Но дори да има такава , която не успеш да развиеш, с остър секач ,с по-леки почуквания я прерязваш от едната страна , за да освободи.
Наскоро имах ремонтна дейност , трудно ще намериш гайки като оригиналните....
Колектор втора ръка се намира , за 15-20лв . От колектора , който ще вземеш ще си и подмениш гайка или спилка , ако се налага.
Нови гарнитурки на изпускателят " Victor reinz " струват по 2лв бр.
На смукателният колектор , в повечето случей остава здрава , но и тя не е скъпа.
За задната част на генеразцията , може би ще се наложи , да отидеш при майстор.... Няма смисъл да изпадам в подробности , за " ЦЕО " и дали може да заваряш :mrgreen: .
Моето лично мнение , има добри майстори но....., повече гледат да отчетат дейност за да ти вземат парите.:wink:

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 27 сеп 2012 5:48

Съжалявам, че не съм написал мотора....2е е за това питах дали от голф 3 гти ще стане. Та канал и гараж имаме, но ме притеснява да не скъсам някой болт или нещо такова...Гедоре на Topmaster имам некво с бая части. Благодаря за мненията.
До колкото е известно колектора си е оригинален....никога май не е пипан mhihi .
Ако той е спукан а не е гарнитура? Нов...не ми се вярва да намеря mhihi ...Питал съм вече колега за всичко и като свалим стария ще си покаже....Въпреки, че мисля да си я закарам на майстор, че ако скъса шпилка поне ремонт на главата да ми направи mhihi :beat_butt2

Върни се в “Passat”