Б5 джойстик за огледала от Г4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Б5 джойстик за огледала от Г4

Мнениеот Soze13 » Вто 25 сеп 2012 22:52

Потърсих за такава тема и видях няколко подобни, но тъй като тази ще търпи развитие явно и ще сложа няколко снимки, си позволих да я пусна, а ако модераторите сметнат, че е писано достатъчно, да я изтрият а аз ще използвам друга за да обясня нещата, които открих днес.
Копчето за ел. стъклата на моя пасат беше счупено, така го взех

Изображение

След преследване из форума на едни продадени кори от Голф 4 с такъв джойстик и съответно намирането му(извадих късмет, че на колегата не му трябва)се захванах с идиотското занимание сваляне на кори и т.н.
Линка отдолу много ми помогна при свалянето и с разочарование мога да кажа, че колите на ВАГ не са мръднали много в това отношение.
http://www.youtube.com/watch?v=VrAXH4dVH-U
Освен с посочените от човека инструменти, се запасете и с много успокоителни :drinking: Шпаклата, която той използва е много важна! Трябва ви за да издърпате правилно към вас кората от щипките, в противен случай се чупят много лесно и се обричате на вечно скърцане(научих го по трудния начин преди години с едно А4).
Въпросният джойстик е захванат от задната страна на кората с три малки крачета от три страни. Бъркате внимателно с малка отвертка в процепите(аз ползвах фазомер) и се изважда много лесно.
Преди да извадя счупения, забелязах, че има разлика между двата

Изображение

Разбрах, че ще бера ядове, защото моя беше с подгряване на огледалата, а другия не. Оказах се прав, имаше разлика в платките(зеленото)и трябваше да правя от двата един работещ

Изображение

Забравих да снимам моя до новия, но имаше малка разлика само в платката.
Взех здравата платка на моя и я сложих в новата кутия със здравото копче. Индикацията "0" в средата вместо знака за подгряване не ме притесняваше стига да проработи. Вътре самите пластмаси бяха абсолютно еднакви и джойстика прави едни и същи движения без никаква разлика и в двете коруби. Не намерих начин да извадя само копчето на новия защото ми се стори отлято с пластмасата.

Изображение

Прозрачната пластмаса от ляво е отлята с копчето и единствения начин да го махнете като на това от дясно е да го счупите facepalm.
Сглобих от двата един и при пробата установих, че на позиция "ляво" огледало, се движат и двете :screwy . При позиция "дясно" всичко е наред. Разглобих отново всичко и ги заразглеждах много внимателно. Отново не открих никакви разлики - ново копче, абсолютно идентично с моето на старото управление, но проблема си остана. Сложих го обратно и сглобих кората (връщането не изисква специални инструменти, но за сметка на това отнесе две бири и много псувни).

Изображение
Ето го на място и както винаги се случва, веднага след монтажа рабрах тук във форума, че междувременно съм намерил оригинален джойстик от Пасат 5...същия като моя!!! :dummy:
Следва продължение и ще ви кажа да ли съм решил проблема с едновременното движение на огледалата на едната позиция и евентуално някой колега ще отнесе джойстик от голф 4 на смешна цена :beer

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Re: Джойстик за огледала от Г4 на Б5

Мнениеот garsona » Сря 26 сеп 2012 0:50

Едновременното движене на огледалата е функция на комфорт модула , която може да се изключи с подходящ софт !

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 26 сеп 2012 8:08

:да:
Движението на двете огледала е екстра.Идеята е като сядат различни шофьори си настройват лявото огледало и не губят време за дясното.Затова се движат хоризонтално в различни посоки-или и двете навътре или и двете навън.
п.п. Аз този "бъг" mhihi го открих на втората година откакто имам колата.При миене си бях разместил стъклата на огледалата и тръгнах.По светофарите започнах да нагласям първо дясното и като настроя лявото -дясното избягало.Чак като се прибрах в гаража, на тихо чух ,че движат и двете и забелязах КАК движат и ми "светна".После тук,във форума имаше някъде тема за това,като някои дори спореха,че е бъг и като нова не го прави mhihi :screwy

Потребителски аватар
Soze13

Мнениеот Soze13 » Сря 26 сеп 2012 8:36

Мдаммм..още едно доказателство, че човек се учи докато е жив. Между другото само за информация, ако някой иска да си купува нов джойстик от "Ауто +", цената му била между 70-120 лв само с поръчка до 20 дни :screwy Аз по-лесно и евтино ще си поръчам ядрени глави.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Сря 26 сеп 2012 23:38

Тия Български търгвци и прекупвачи да земт да се гръмнат.Същите ключета струват смешни пари в ebay.com ! Разбира се те са китайски изработки каквито са и тн. оригинални такиа по магазините.

Потребителски аватар
MECHOKA1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MECHOKA1 » Чет 27 сеп 2012 6:58

Скоро и аз си счупих моето, след доста обикаляне по магазините в Пловдив намерих един в който струваше около 25 лева. Един ден пак го закачих и копчето изскочи не не беше счупено а само измъкнато и до сега си работи и няма ядове. Ако някой колега иска информация за магазина да свирка :))
Аз го смених без да свалям кората.

Хубав Ден.

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Чет 27 сеп 2012 10:43

Хе, точно наскоро минах по тоя път, та да споделя....
Счупих го с крака без да искам като влизах(вратата не беше широко отворена заради един бордюр :evil: )
Взех си го ново от Порше-64лв, а старото го свалих много тарикатски.Тъй като не ми се разглабяше кората, а ако го подпреш с отверка ще нараниш пластмасата около него, му навих една видия точно по средата където е бил джойстика :) , с клещи хванах видията, почнах лека-полека да дърпам(като подпирах пластмасата около него която е) и накрая изкочи.
Изглежда там е доста плътно , защото видията не мръдна.Разбира се платката вътре беше наранена , но и без това нямаше нужда от нея.
Така че и така става...

Потребителски аватар
Soze13

Мнениеот Soze13 » Чет 27 сеп 2012 15:32

WasteLand_TD написа:...Тъй като не ми се разглабяше кората, а ако го подпреш с отверка ще нараниш пластмасата около него, му навих една видия точно по средата където е бил джойстика :) , с клещи хванах видията, почнах лека-полека да дърпам(като подпирах пластмасата около него която е) и накрая изкочи.
Изглежда там е доста плътно , защото видията не мръдна.Разбира се платката вътре беше наранена , но и без това нямаше нужда от нея.
Така че и така става...

Става и така, но си извадил чист късмет. От задната страна на кората го държат като контра три пластмасови крачета и ако ги беше счупил, новото трябваше да го лепиш в дупката.

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Чет 27 сеп 2012 19:41

Така е, но предпочетох този риск пред това да свалям кората, тъй като от нея няма грам шум или скърцане.
Докато свали ли се и се почва скръц-мръц - дразни много.

Върни се в “Passat”