Б5 замяна на комфорт модул и километраж , въпроси

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Б5 замяна на комфорт модул и километраж , въпроси

Мнениеот garsona » Сря 26 сеп 2012 20:30

Пасата е от гаража , от първите с комфорт модул 3B0 959 796 P - който е доста беден от към екстри (няма никакви опции на канал адаптация), интересува ме може ли да се замени с някой друг и кой по точно , таблото ми е от зелено-фонните без фис -3B0 919 930 D, гледам има табла които пасват на имото , на шината (KL - не CAN) с номер 3B0 919 890 и фис (който си е рядка екстра при пасатите от тези години ) http://xarchiwum.pl/licznik-zegary-vw-p ... 97665.html , буксите заменяеми ли са , изобщо някой може ли да каже или да даде информация от някаде сравнителни таблици на кабели,букси,километражи-кои са съвместими и заменяеми , както и за комфорт модулите пак същото !

ПП : Моето табло при тест с ваг ком има една снежинка на левия дисплей , ама не ми се е появявала до сега и още други икони !

mar4eloo
Автомобил:
Двигател:

Re: Замяна на комфорт модул и километраж , въпроси Б5

Мнениеот mar4eloo » Пон 04 фев 2013 11:33

Здравейте уважаеми колеги! Нов съм във форума, за което предварително се извинявам, ако това не е мястото за моята тема! Сдобих се с нов-стар автомобил vw passat 1.9 tdi 110cc AFN 1997г. В тази връзка в последствие установих, че не работят задните ел.стъкла, ел.огледалата и плафоните. След диагностичен преглед и преглед на инсталацията, се установи че ми липсва комфорт модул и незнайно как бяха навързани само предните стъкла и централното заключване, което заключваше автомобила с ключа от бравата на пасажерската врата. Купих от моргата комфорт модул, като първоначално не знаех, дали ще съответства с моя автомобил. При включване на същия към инсталацията всичко заработи, освен фабричната аларма,нейната индикация и задните ел.стъкла. Проблема в задните ел.стъкла беше установен - липсваха моторчетата на машинките. Купих работещи машинки, като гледах да отговарят на моите букси. Машинките са от същия модел, но 1998г. След поставянето на същите, отново не заработиха. С оглед на изнесените факти и обстоятелства, моля някой от вас, ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели относно отстраняването му. Предварително благодаря на отзовалите се!

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Re: Б5 замяна на комфорт модул и километраж , въпроси

Мнениеот Aimbotfan » Вто 05 фев 2013 19:09

Машинките са си здрави електрически.
Проблема е, че трябва да са точния модел.
На Шкодата ни ги нямаше отзад, и мина доста време в търсене на точните.
Намирахме от други Октавии, но не искаха да работят, а си бяха здрави и работещи. Просто модулът им за управление не може да комуникира с комфорт модула. Буксите им са еднакви. ;)
Приключение си е докато се подкарат. Желая ти успех.

nstamboliyski
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1_9 TDI AFN

Re: Б5 замяна на комфорт модул и километраж , въпроси

Мнениеот nstamboliyski » Чет 01 дек 2016 11:17

Здравейте,
Може ли да събудя малко темата?!
И аз съм с пасат б5 афн мотор, от 97 година, и с подобен комфорт модул, както казвате изглежда от първите вграждани. Проблема е, че не мога да си оправя дистанционното да заработи нормално, иначе работи за няколко отключвания и заключвания и след това отказва. Ако му извадя батерия и сложа отново пак заработва за малко, а батерията е нова. Дистанционното явно е от първите, с несгъваем ключ.
Гледам, че може да си направя ново дистанционно със сгъваем ключ, но комфорт модула трябва да е от по-масовите, примерно с код 1J0 959 799.
Та въпроса ми е дали някой е успял безпроблемно да си смени този кофорт модул с някой от следващите за модела ? И съответно да се е сдобил със сгъваем ключ ?!

Върни се в “Passat”