Здравейте.
Понеже на Пасата в момента е разглобена ходовата част на предницата и трябва да си избера качествени носачи(говоря за пълен комплект горни и долни / леви и десни + биалетки и т.н.) искам малко съвети относно марките авточасти и съотношение цена качество.
Доста почетох из форума, но нещо се затруднявам - разни хора, разни идеали и различни възможности.
Молбата ми е ако някой е ползвал части за ходова част и е доволен да го сподели.
Имало някакви канадски авточасти за Пасат на прилични цени, някой знае ли нещо по въпроса?
Благодаря.

B5 части предница
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Re: Части предница B5
Ако имаш пари... оригинални, ако нямаш .... тук има колега и в ауди форума комплект за 320лв.
320 от едната страна или от двете страни.
Може да е глупав въпроса но не съм запознат.
Може да е глупав въпроса но не съм запознат.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
комплекта от 2-те страни .... дай ми малко време да ти намеря продавача, мисля, че доскоро нямаше рекламации
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Re: B5 части предница
Ако тампоните са здрави аз бих рециклирал шарнирите. Ако не са здрави, или нов комплект или пак рециклиране и нови тампони за там където са нужни. Едва ли всички са ти разбити. Има доста варианти като аз лично за 3 години не съм купувал ново окачване. Всичко рециклирах и ми вулканизираха и нови тампони. Смея да твърдя, че са адски добри. Повече ми харесват и от полиуретановите.
Ако не ти се занимава взимаш един комплект от колегата от Ауди форума и си свиркаш.
Ако не ти се занимава взимаш един комплект от колегата от Ауди форума и си свиркаш.
- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Колега тук във форума има достатъчно теми за носачите на B5 .Ето ти една от най дискутираните теми. Лично моето мнение е,че каквото и да вземеш не очаквай да караш много по тези пътища.Сменял съм за 5 години носачи по 150 лв бройката,цял комплект за 320 лв и сега ги рециклирам и мисля, че последното е много добър вариант понеже в нашия град са страшни трапове по улиците.Прочети темата която ти дадох и ще си направиш сметката кое е най добре за теб.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Аз монтирах комплект Лемфьордер за 1300лв, смея да кажа истински (купен от Елит Кар) на Ауди а4.Човека го кара вече 3-та година (над 60 000км) и сменихме само единия носач и то защото зимата се заби в бордюр и го изкриви.Всичко останало по ходовата част е здраво и не хлопащо и до днес. Пробвал съм евтините к-ти, Мейле HD, какви ли не - максимум година и заминават.
Рециклирането - зависи къде и как - виждал съм с очите си 3-4 счупени носачи след рециклиране (чупи се на две частта където седи ябълката на шарнира).Все се чупи правия долен носач - долния,на който се захваща амортисьора. Лично аз след 3-4 такива случая, не бих сложил такъв,но пак казвам - явно си зависи кой и как го рециклира.
Последната предница,която правих беше с носачи на As Metal - това е турска фирма.Алуминиевата част е оригиналната,останалото е рециклирано ама в заводски условия.Като качество много ми хареса (въобще не личеше,че не са оригиналните) ама е твърде скоро още за да имам впечатления за това колко ще изкара (иначе при другите ходови части държат доста добро равнище). Цената беше около 400лв.
Рециклирането - зависи къде и как - виждал съм с очите си 3-4 счупени носачи след рециклиране (чупи се на две частта където седи ябълката на шарнира).Все се чупи правия долен носач - долния,на който се захваща амортисьора. Лично аз след 3-4 такива случая, не бих сложил такъв,но пак казвам - явно си зависи кой и как го рециклира.
Последната предница,която правих беше с носачи на As Metal - това е турска фирма.Алуминиевата част е оригиналната,останалото е рециклирано ама в заводски условия.Като качество много ми хареса (въобще не личеше,че не са оригиналните) ама е твърде скоро още за да имам впечатления за това колко ще изкара (иначе при другите ходови части държат доста добро равнище). Цената беше около 400лв.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Колвга, Ас метал ме изкараха около 8 месеца. Рециклираните вече 2_ра година. TRW накрайници на 6 месеца са и вече си заминават. Най_доволен съм от рециклирането. Него съм го правил при Ферариста. В казанлък рециклажа също не е зле. Там обаче не рециклират правия носач. Правия пак при ферариста. Нови тампони правят в Пловдив. Вулканизират ги на място а качеството е каквото е фабричното.
оЗдрави :)
оЗдрави :)
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
АЗ затова казах,че е важно кое откъде се взима и кой ги рециклира,защото съм се нагледал и на Лемфьордер, който изкарва 3 месеца и струва 1000лв 

- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам 4 броя долни носачи които шарнирите са им здрави ,но от другата част дето е с ябълката са разбити ,можете ли да ми кажете къде може дами ги рециклират и колко струва 

- Rosenirs
- Автомобил:
- Двигател:
Може да погледнеш колко струва тук .Както по нагоре беше написал колегата не може да рециклира долен преден носач (правия с амортисьора) .Както и zfa159 каза явно зависи и къде се правят,но аз лично съм доволен.
Нови/стари, слагайте им грес в маншоните на шарнирните сглобки и карат повече.