Привет,
от няколко дни ми се завартя муха, че май MAF сензора ми е за смяна. И реших да проверя с VCDS дали действително това е така, следвайки упътването от страниците на РосТех. Прилагам интересната част от лог файла.
Car 1 съм аз
Car 2 е същия пасат като моя, но лог-а май е ваден след монтирането на компресор или няква подобна "турбо-джаджа"
Car 3 е пак V6, предполагам стоков
Според РосТех при теста на МАФа трябва газ до червеното - там някъде грубо стойностите на МАФа трябва да са 0,8 по конете, което при мен прави 193*0,8=154 мг/с.
Както се вижда, тази стойност почти я достигам, да предположим, че ако бях дигнал оборотите до 6400, където почва при мен червеното, щях да ги достигна.
Но сравнявайки с другите 2 коли имам следните въпроси:
1. Техните МАФ стойности са много по-добри, но да речем, че при мен има субоптимални условия заради зацапан МАФ и стар въздушен филтър...?
2. Карах на газ по време на теста. При газово каране едната ламбда ми дава винаги някаква висока цифра за богата смес, в случая -11,7 (на бензин се нормализират тримовете). Но когато натисна до дупка (натоварване над 80%) изведнъж ламбдата "влиза в час". Или това е мястото, където влизам в open loop и сондите биват игнорирани?
3. В същия този диапазон (над 80% load) инжекторните времена стават много високи. Правилно ли интерпретирам, че тези времена показват колко време се впръсква, сиреч при мен газ дюзите "плюят" прекалено дълго в сравнение с другите 2 коли?
4. Защо при мен натоварването е в % а при другите 2 коли е в абсолютни стойности? Това някаква настройка на VCDS ли е?
5. Как може да се обясни факта, че при кола 3 натоварването е константа, при положение, че оборотите растат? Тоест колата ускорява, абсолютно константно натоварване би трябвало да е невъзможно?
Колата е Пасат, V6 бензин на газ.
Мерси предварително!
Съвет за тълкуване на лог файл Б5.5 V6 бензин на газ
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Съвет за тълкуване на лог файл Б5.5 V6 бензин на газ
Последна промяна от Чудомир на Сря 10 окт 2012 15:21, променено общо 1 път.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Re: Съвет за тълкуване на лог файл Б5 V6 бензин на газ
Хм, явно ще трябва да отложа монтирането на битурбо
...Нещо не мога да хвана следата на проблема...
...Нещо не мога да хвана следата на проблема...Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 72 госта