Как се сменят предните говорители на вратите на ПАСАТ Б4?
- poroyno
- Автомобил:
- Двигател:
Как се сменят предните говорители на вратите на ПАСАТ Б4?
Скоро си купих Пасат Б4 95Г АБФ мотор 150коня. Говорителите на вратите ми свирят доста лошо искам да ги сменя, опитах се да сваля решетките на вратите но не успях. Корите на вратите ли трябва да сесвалят и как? Още от сега ви благодаря за отговорите!
Последна промяна от poroyno на Пет 12 дек 2008 15:13, променено общо 2 пъти.
точно така, само решетки няма как да си свалиш отвън без да ги счупиш, те и при свалена кора трудно се свалят.Winner25 написа:Сваля се кората. Маха се пластмасата на дръжката - това на което е бутона за ел. стъклата (ако има ел стъкла). Има два болта, от двете страни на кората има винтчета - по 3. Развиваш всичко и се маха кората.
Да добавя само , ако имаш ел.огледала внимавай много като вадиш пластмасовото капаче, на което се намират бутоните за ел.стъкла и огледала, ако го напънеш неправилно ще ти изпаднат пластинките , които го държат и после трябва да го отваряш. И още нещо, като развиеш всички скрепителни елементи кората я дърпш към теб да се отдели от горната черна лайстна която е по вратата (кората се вади трудно нагоре и трябва да махаш ботона за заключване ако решиш по трудния начин. Дърпаш към теб и като се отдели от лайстната тогава нагоре, като бутона за заключване и рамката му вече са се отделили от кората. Натам говорителите са ти с по 4 винта , буксата се маха лесно и натам си ти. При сглобяването внимавай какво включваш да не забравиш нещо и после да почваш отначало , че не ти работят стъклата примерно

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как се сменят предните говорители на вратите на ПАСАТ Б4
колеги кажете с какви размери за говорителите и препоръчайте някои хубави
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Само да внеса малко яснота за по-лесен демонтаж на кората. Първо развиваш и сваляш пънчето на бутона за заключване, после сваляш пластмасовата лайсна по повърхността на дръжката (внимателно с тънка отверка да не надереш или счупиш нещо), развиваш двата винта които са под лайсната. Ако имаш ел. стъкла и/или огледала внимателно ги издърпваш към теб (измъкваш от гнездата) и откачаш буксите им. Развиваш винтовете по периферията на кората и след това с леко повдигане и дръпване към теб тя ти остава в ръцете.
Преди два месеца смених моите предни колонки с Hertz DCX 170.3, диаметър на външния метален ринг (за закрепването) - 170 мм, диаметър на самия говорител 140 мм, дълбочина 51 мм. Свирят добре, е от този размер не могат да изкарат як бас, но вършат работа. Предупреждавам, че не съм слухар, разбирач, ценител или подобно на качествен саунд (да чурулика там нещо), съответно не може да се разчита на мен за адекватно мнение относно качествен звук.
Преди два месеца смених моите предни колонки с Hertz DCX 170.3, диаметър на външния метален ринг (за закрепването) - 170 мм, диаметър на самия говорител 140 мм, дълбочина 51 мм. Свирят добре, е от този размер не могат да изкарат як бас, но вършат работа. Предупреждавам, че не съм слухар, разбирач, ценител или подобно на качествен саунд (да чурулика там нещо), съответно не може да се разчита на мен за адекватно мнение относно качествен звук.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Asko VW написа:Първо развиваш и сваляш пънчето на бутона за заключване
Абсолютно ненужно.