Пасат В5.5 Вариант - не работи нагревател на задното стъкло

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Пасат В5.5 Вариант - не работи нагревател на задното стъкло

Мнениеот ti6ogb » Нед 14 окт 2012 7:41

Днес в дъжда видях , при вкючване на нагревателя на задното стъкло ,че той не работи.Копчето свети, вадих го всички кабели са наред.На Б3 -ката ми щом светеше,значи работи(т.е. има верига),а тук как е?Зима иде помагайте ???

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Re: Нагревател на багажник на ПасатВ 5.5 Вариант не работи ?

Мнениеот krasio00o » Пон 15 окт 2012 21:41

Първото и най-лесно нещо което може да направиш е да провериш предпазителя,ако там всичко е наред провери захранването на реотаните(най лесно с пробна лампа) в двата края на стъклото трябва да видиш захранването им предполагам ,че при б5,5 е както при по стари автомобили с нещо като кабелни обувки.Ако няма захранване и предпазителя е ОК най вероятно имаш прекъсване в кабелния сноп на 5-тата врата.Ако има захранване или трябва да работи или са ти изгорели всичките реотани което ме съмнява.По принцип когато включиш нагревателя за задно стъкло се включва и подгрева на огледалата.Провери дали ти работи подгрева на огледалата

Потребителски аватар
ti6ogb

Re: Нагревател на багажник на ПасатВ 5.5 Вариант не работи ?

Мнениеот ti6ogb » Вто 16 окт 2012 18:12

krasio00o написа:Първото и най-лесно нещо което може да направиш е да провериш предпазителя,ако там всичко е наред провери захранването на реотаните(най лесно с пробна лампа) в двата края на стъклото трябва да видиш захранването им предполагам ,че при б5,5 е както при по стари автомобили с нещо като кабелни обувки.Ако няма з
ахранване и предпазителя е ОК най вероятно имаш прек
ъсване в кабелния сноп на 5-тата врата.Ако има захранване или трябва да работи или са ти изгорели всичките реотани което ме съмнява.По принцип когато включиш нагревателя за задно стъкло се включва и подгрева на огледалата.Провери дали ти работи подгрева на огледалата

Бушона е здрав ,но при бушоните липсва такъв за огледалата.Лампата на бутона свети,но не съм мерил еротоманите.Ще пробвам.Мерси.

Потребителски аватар
krasio00o

Re: Пасат В5.5 Вариант - не работи нагревател на задното стъкло

Мнениеот krasio00o » Вто 16 окт 2012 18:47

Хмм според аутодата предпазител F26 е за нагревателя на задното стъкло и подгрева на огледалата.Същия предпазител ли проверяваш?

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Сря 17 окт 2012 11:48

И още един глас за снопа кабелаци на сгъвката между купе и заден капак -

Потребителски аватар
ti6ogb

Мнениеот ti6ogb » Сря 17 окт 2012 19:35

krasio00o написа:Хмм според аутодата предпазител F26 е за нагревателя на задното стъкло и подгрева на огледалата.Същия предпазител ли проверяваш?

Вчера свалих пласмасовия капак от едната страна,отделих кабелната обувка изамерих и ми показа 12.67 +- волта,което според мен води до извода че ток има.Друго което забелязах че стъклото беше леко топло спрямо страничното.Може ли да работи само при определени настройки на климатроника,или всичко да си е ок а аз да си внушавам че не работи ?

П.С.- бушона,който проверих е петия от долу/нагоре най-вляво,и работи.

Потребителски аватар
krasio00o

Мнениеот krasio00o » Сря 17 окт 2012 22:46

Може би си внушаваш,но най-добре сутрин когато са изпотени стъклата дори и отвън пусни подгрева за 4-5 мин трябва да изсъхне.Другото което си направил е правилно,по принцип ако работи ,стъклото ще е по-топло от останалите.Като го пуснеш провери и страничните огледала дали се затоплят леко.Щом имаш напрежение отзад до реотана трябва да работи :).

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Re: Пасат В5.5 Вариант - не работи нагревател на задното стъ

Мнениеот Комшията » Пон 30 дек 2013 13:39

Колеги тази сутрин разбрах че не ми работи награвателя на лявото огледало.Волтаж има движи се всичко но не топли за разлика от дясното.Гледах някъде да няма скъсано няма,опитах се да сваля пластмасата със мигача не успях.Ако има някой да даде съвет за какво става дума ще се радвам,благодаря.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Пон 30 дек 2013 17:54

Колега за да разбереш какъв е проблема си свали стъклото на огледалото и така ще разбереш къде е проблема.Мериш с мултицет дали има напрежение и съответно съпротивление на самото огледало.Внимавай когато сваляш стъклото, че много лесно се чупи! Това го казвам в случай, че не си свалял.

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Пон 30 дек 2013 18:17

Rosenirs написа:Колега за да разбереш какъв е проблема си свали стъклото на огледалото и така ще разбереш къде е проблема.Мериш с мултицет дали има напрежение и съответно съпротивление на самото огледало.Внимавай когато сваляш стъклото, че много лесно се чупи! Това го казвам в случай, че не си свалял.

Мерси колега напрежение има да но огледало не съм свалял мисля че е на щипки.Може ли да е изгорял самия награвател?

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Пон 30 дек 2013 20:28

Това е най честия проблем за това докато не свалиш стъклото няма кака да разбереш.

Върни се в “Passat”