Passat B3 светват и изгасят лампите на ABS-а и ръчната-РЕШЕН
-
- Автомобил: Sharan 2000 7M
- Двигател: ATM + LPG - 2000g
Passat B3 светват и изгасят лампите на ABS-а и ръчната-РЕШЕН
Здравейте колеги, проблема ми е следния. От известно време ми светва и изгася индикацията на ABS-a и лапмата на ръчната. По време на движение когато мина през повече дупки, след това ми приритва ABS-a. Дори напоследък когато съм в движение не ми свети индикацията на ABS-a, но ми светва тази на ръчната и когато чукна педала на спирачката изгася, но след известно време пак. По време на движение светва и угася индикацията и на ABS-a. Дайте предложения как да процедирам и от какво може да е?
Последна промяна от tester на Сря 14 ное 2012 19:57, променено общо 1 път.
Re: Passat B3 светват и изгасят лампите на ABS-а и на ръчната
Кабела на някой датчик има желание да прекъсне, вероятно. Но може и да е друго. АВS-а ти има самодиагностика, вярвам, изпитай го.
-
До тук положението е следното.
Относно индикацията за ръчната изгасна след като долях спирачна течност. Беше паднало нивото. Огледах всички цилиндърчета, няма теч, мъркучи също. Сещам се че преди време беше ми се повредило задно ляво и го сменяха в сервиза, но не долях спирачана течност, така че с течение на износването да е паднало нивото още е възможно.
Относно индикацията на ABS-a все още нищо. При контакт светва и изгася. По време на движение било през дупки или по равно си светва и и си изгася както и кефне. Лошото е че се усеща педала да приритва без да е необходимо от време на време.
Относно индикацията за ръчната изгасна след като долях спирачна течност. Беше паднало нивото. Огледах всички цилиндърчета, няма теч, мъркучи също. Сещам се че преди време беше ми се повредило задно ляво и го сменяха в сервиза, но не долях спирачана течност, така че с течение на износването да е паднало нивото още е възможно.
Относно индикацията на ABS-a все още нищо. При контакт светва и изгася. По време на движение било през дупки или по равно си светва и и си изгася както и кефне. Лошото е че се усеща педала да приритва без да е необходимо от време на време.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Разкарай тази анти спираща система от колата си и си сложи ABS ITT20 като на последните пасати В4 и последните 3-ки да видиш какво се казва спирачки.
-
Относно индикацията на ABS-a има следното развитие. Проблема се оказа в задния ляв датчик. Съпротивлението на този датчик показваше около 5 мегаома и при разбутване на кабела се мени доста, като стига до нормалните 1100 ома, както на другите. Предстои да цепна кабела и да видя дали е в датчика или кабела. Ако е в кабела мисля да ги всържа не със спойка, а с кербовъчна обувка.
-
Re: Passat B3 светват и изгасят лампите на ABS-а и на ръчнат
Относно индикацията на ABS-a въпроса се реши след сцепване на кабела. Оказа се, че оплетката на кабела на датчика в следствие напукване на изолацията беше почти надробена. Участък от 20 см беше много зле и затова го подмених с едно пърче многожилен 1 квадрат, като връзката я направих с кербоване с кабелни муфички 2мм. и използване на термошлаухка. Накрая всичко омотах с изолационна лента на 3М. За сега 2-ра седмица никакви грижи. Днес 23.10.2013 ABS-а все още си работи на макс и видимо няма поводи за проблем. Така, че ремонта мога да кажа, че е повече от успешен. Днес 07.07.2015 ABS-а все още продължава да си работи без проблем.