:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Проблем с ДАТЧИК В5!? От къде

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

Проблем с ДАТЧИК В5!? От къде

Мнениеот dpassat » Вто 16 яну 2007 22:17

Здравейте, те такава тема не намерих!
:oops: :oops: От време на време при отваряне на шоф. врата не светва плафона и лампата отдолу. при заключване отключване на вратата от вътре с централното светва. Разбрах че тази кола В5 1999 г. няма бутон като на по старите вектри например, а този ключ, регулиращ светването и отчитащ заключено отключено бил някъде вътре във вратата. НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КАКВО СЕ ПРЕЦАКВА НАЙ-ЧЕСТО?!?

Дайте добър сервиз където му разбират, защото не намери профилиран такъв във раздела за Сервизи?!?!

Благодаря на модераторите, че не ми режат темата :lol:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 16 яну 2007 22:21

Има теми доста по въпроса. Това е болест на модела. Отваряш /разглобяваш/ вратата - вътре където е дръжката има платка - е там е проблема. Най-вероятно е напукана платката. Ако не можеш или не смееш сам, отиваш при някой от клубните майстори.
Успех !

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 16 яну 2007 22:26

клю4а е самата машинка за затваряне на вратата :!: сваля се машинката и после .....успех

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Вто 16 яну 2007 23:20

Здравейте колеги аз имам идентичен проблем само че при мен са и двете врати от дясно.Ходих при майстор който ми каза че вътре в бравите имало датчици които се прецаквали с времето.Той каза че можели да се почистят и донякаде да се реши проблема.Но при мен не сработи този способ.Каза също че смяната му била приключение .Спомена да попитам в магазина дали от Октавия стават защото били по-евтини от на Пасата.Така и досега не съм си решил проблема.

bic
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bic » Вто 16 яну 2007 23:32

И аз го имам този проблем, първо тръгна с шофиорската врата, после със задна лява.
А проблема е в самата машинка(брава) на вратите, има микро ключе което подава сигнал на плафона.

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Вто 16 яну 2007 23:55

:) същото :)
задна лява ???? явно колкото по малко се ползва по лошо!!!!
има микро ключе наистина! когато се затваря вратата (дърпате дръжката от вън все едно отваряте вратата,задържате така и притискате вратата към купето и така леко напред назад) ако е тихо ще чуете лекото цъкане на въпросното ключе! аз лично не го видях точно къде е щото когато се прояви при мен беше тъмно ! Оправи се от самосебе си след като блънах няколко пъти вратата :)

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Сря 17 яну 2007 0:00

gr_kanev написа:Има теми доста по въпроса. Това е болест на модела. Отваряш /разглобяваш/ вратата - вътре където е дръжката има платка - е там е проблема. Най-вероятно е напукана платката. Ако не можеш или не смееш сам, отиваш при някой от клубните майстори.
Успех !

Те май много станаха болестите :( много хубав автомобил иначе , но и кусури има!! старата ми кола ескорт 94-та беше по устойчива! голямо дърво ама ..... държи! май електрониката си казва думата !!! :(

Потребителски аватар
dpassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dpassat » Сря 17 яну 2007 9:03

kristian112 написа:
gr_kanev написа:Има теми доста по въпроса. Това е болест на модела. Отваряш /разглобяваш/ вратата - вътре където е дръжката има платка - е там е проблема. Най-вероятно е напукана платката. Ако не можеш или не смееш сам, отиваш при някой от клубните майстори.
Успех !

Те май много станаха болестите :( много хубав автомобил иначе , но и кусури има!! старата ми кола ескорт 94-та беше по устойчива! голямо дърво ама ..... държи! май електрониката си казва думата !!! :(

И моята стара беше баба Вектра 94 но беше железнау уж баба но наистина какво да се прави, проблемите с келектрониката са голема грижа за втора употреба коли но ..... :roll:

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Сря 17 яну 2007 9:09

Имах същия проблем и го реших с друга брава втора употреба срещу ~ 100лв. Тел на моргата е 0887713705
В Шкода бравата е същата като при VW, но беше около 250лв доколкото си спомням

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 17 яну 2007 9:15

Моля, колеги :) Заповядаите подробните снимки :)
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... A%EB%FE%F7
Колегата неоком се оправи с микроключенце от магазин за ел компоненти, но не зная точно какъв чишит е ключето

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Сря 17 яну 2007 9:48

Благодаря на колегата radotom че е дал линк към случай с колега от нашия клуб, но не става ясно /или поне на мен не/ как точно се е оправил. Ако желаете, мога да дам няколко линка /естествено са на руски/ да видите братята руснаци как се борят с проблема. Само да спомена - има разлика дали вратата е предна, или задна.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 17 яну 2007 10:41

:lol: Живот и здраве, ще помоля колегата неоком утре на сбирката да се включи в дискусията за да обясни.
Ако случайно не дойде, обещавам да му звънна за целта! :lol: :handshake

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Сря 17 яну 2007 14:34

gr_kanev написа:... но не става ясно /или поне на мен не/ как точно се е оправил.
Въпреки "промивките", за които съм описал, проблема временно изчезва, но след определен период се появява отново. Мисля че с по-често "профилактично" отваряне и затваряне на вратата може да има не малък успех.

gr_kanev написа:...Ако желаете, мога да дам няколко линка /естествено са на руски/ да видите братята руснаци как се борят с проблема...
Дай де!

Снимания детаил (от цитираната тема) още е в офиса. Ако някой проявява интерес мога да му разкажа точно какъв е бил проблема, защо е сменен и ако е на мнение, че може да си го поправи мисля че ще намерим "пресечната точка от интереси"

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Сря 17 яну 2007 20:16

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Чет 18 яну 2007 10:39

Rumen написа: Ако някой проявява интерес мога да му разкажа точно какъв е бил проблема, защо е сменен и ако е на мнение, че може да си го поправи мисля че ще намерим "пресечната точка от интереси"

И при мен един такъв детайл, ако някой иска

Върни се в “Passat”