Пасат Б3 1.8 моно Проблем със спирачната система без ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
jonniwa
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3 1.8 моно Проблем със спирачната система без ABS

Мнениеот jonniwa » Вто 23 окт 2012 16:54

Добър ден колеги :)
От известно време постепенно педала на спирачките потъва и започва да хваща все по долу.
Следва,вдигане на колата и обезвъздушаване,при което от задно дясно колело излиза малко въздух,но от задно ляво колело мехурчетата са постоянни..Педала се дига,спирачките работят ,но с каране и ползване,пак потъва.При поредното обезвъздушаване отново се повтарят нещата,но мехурчетата се събират само в задните две колела.След четене и ровене из форума,реших да пробвам със смяната на гумичките на спирачната помпа..смених,всичко относно помпата е добре,но проблема си остана..
Пак следя системата за течове,но такива не съм открил,няма загуба на течност.
В сервото не навлизала течност..Та въпросът ми е ,как в затворена система под налягане,без течове се образуват мехурчета..Открих теми в които е споменато кипване на течността,и естествено марката бендикс (едни бяло-сини железни шишенца) която бях ползвал,беше сменена с текстар ,но явно не е и от това...
Замислям се за сервото,но първо се допитвам до Вас :beer

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Re: Пасат Б3 1.8 моно Проблем със спирачната система без ABS

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 23 окт 2012 21:44

Я смени помпата,че наврето го ядох такъв с помпата на спирачките и съединителя на един ВАЗ 2105.Сменях гумички като гламав,ма файда никаква.Смених помпите и спирачки и съединител проима тоя автомобил.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 29 окт 2012 18:28

Колега провери си "Кантара" на задния мост за омазняване.Ако задните спирачки са на Барабани ги свали и огледай също за омазняване.Този въздух влиза от някъде все пак...

Потребителски аватар
jonniwa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonniwa » Нед 11 ное 2012 12:26

Проблема е решен :wink: ,отвивах всяка една тръбичка на помпата и слагах прозрачен маркуч...при напомпване веднага излезнаха мехурчета ..това ми показа нуждата от нова такава...аз обаче се заинатих и взех втори комплект гумички,подмених ги отново и сега вече,седмица се радвам на добри спирачки..може при първият монтаж да се е наранил някой от уплътнителите ,но все пак спестих едни 50лв.. :beer

Върни се в “Passat”