Предното стъкло се омазнява от вътре.
Предното стъкло се омазнява от вътре.
Здравейте на всички.Имам следния проблем: преди няколко месеца падна мазилка от блока и ми счупи предното стъкло и се наложи да го сменям, след смяната имам много гаден проблем.Предното ми стъкло постоянно се омазнява от вътрешната страна и си мисля, че не е залепено като хората, защото като стигна 90-100 км/ч и се чува едно свистене от предния прозорец от долната част, та мисля че не е залепено като хората и от там влизат изпарения от двигателя.Помня че преди да сменя стъклото долу на прозореца от вътрешната страна имаше нещо като донапрен някъкво оплатнение, но сега го няма.Та въпроса ми е може ли да е от това оплатнение ? Вие имате ли такова нещо? Или просто не е залепено стъклото като хората 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Moltar написа:Ами не не ми се губи и с парното съм нямал никавки проблеми до сега загрява бързо и си духа бая топло
колко бързо колега?Ако е много бързо значи охладителната не е много.За свистенето съм съгласен да е от незалепен добре прозорец,но омазняването...ме съмнява.Ако имаше "изпарения"стъклото щеше да е мазно и отпред.Нъл тъй?По добре си виж антифриза и радиаторчето!
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1-во бързо бързо .. 6-7 минути докато отлепи стрелката на темп. от репера
2-ро слагал съм му глицерин, но много рядко слагам, а и преди съм слагал нямал съм такъв проблем.От скоро го пръскам със силикон ама то от преди това се омазнява
3-то стъклото го чистя с препарат за стъкло с вестник го търкам става като ново, но за 1-2 часа каране пак става на г*з
4-то стъклото не е ново взех го 2-ра употреба
5-то много ме съмнява този дунапрен

2-ро слагал съм му глицерин, но много рядко слагам, а и преди съм слагал нямал съм такъв проблем.От скоро го пръскам със силикон ама то от преди това се омазнява
3-то стъклото го чистя с препарат за стъкло с вестник го търкам става като ново, но за 1-2 часа каране пак става на г*з
4-то стъклото не е ново взех го 2-ра употреба
5-то много ме съмнява този дунапрен

- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Moltar написа:мм с какво да го почистя?! то е мазно
аа за този дунапрен утре ще потърся из магазините, но едва ли ще имакакто и по моргите .. май ще трябва да ходя до Варна
Аз мойто като го окъках с препарат за стъкло го изчистих с тоалетна хартия.Правя хуууу на стъклото и лъскам с гъз папир.Пробвай.Ако не стане с чист спирт.Обаче не съм сигурен за спирта.Казвали са ми че става обаче се притеснявам да не побелее както побелява пластмасата от спирта(или от коресилина ли беше)Бе по безопасно с първата идея
- Snejoky
- R.I.P
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай да го измиеш със спирт. / от кореселина побелява, не от спирт /. Стъклото се омазнява от пепаратите за лъскане на таблото. От топлото се изпарява, лепи се на стъклото и го омазнява. Имах същият проблем, когато мажех стъклото с течен парафин. Сега го мажа с кремообразен препарат за лъскане на табла и пак го има, но по-малко, защото го мажа по-редко.