пасат Б3 няма ток до датчика на хол

Техническа и сервизна информация за Passat
nsstoev
Автомобил:
Двигател:

пасат Б3 няма ток до датчика на хол

Мнениеот nsstoev » Вто 22 яну 2013 17:26

Привет

Та Пасатко не пали... Б3 мотор ПБ 1800 има газова... спря почти от раз

Няма искра и тръгнах по пътя ... искра има на централния кабел като давам контакт и ли го махна (не всеки път)
тръгнах да проверявам датчика на хол... както намерих тука с диод но първо нямаше +12 на единия от крайните кабели, които влизат в датчика (бяло и кафяво) взех да гледам предпазители и едно реле ... всичко уж наред... после изчезна +12 и на другия краен кабел на датчика на хол... и вече не знам :(
някой да подскаже къде да търся

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: няма ток до датчика на хол пасат Б3

Мнениеот radotom » Вто 22 яну 2013 19:11

ПБ-то е почти същото като 2Е
Дано това помогне:
viewtopic.php?f=6&t=246864&start=0&hilit=%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B8
Ако не - ако не си в Тракия или Коматево - по-лесно ще ми е да дойда да ти покажа, отколкото да обяснявам :lol:

nsstoev
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат Б3 няма ток до датчика на хол

Мнениеот nsstoev » Сря 23 яну 2013 16:24

Да темата я бях прегледал .... тенкс... аз малко се бях пообъркал и отделно бях направил и друга глупост ама си я намерих...
за сега датчика на хол явно работи - диода мига (слабо но мига)!?

Има ли как да проверя бобината и комутатора (при мен са отделно)? Това че дава искра на централния кабел като дам на контакт (и като го махна) говори ли за нещо? Или да търся за проба бобина и комутатор и каквото излезе...?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: пасат Б3 няма ток до датчика на хол

Мнениеот radotom » Сря 23 яну 2013 21:45

nsstoev написа:Има ли как да проверя бобината и комутатора (при мен са отделно)? Това че дава искра на централния кабел като дам на контакт (и като го махна) говори ли за нещо?

Махъм! Говори! :(
С голяма вероятност - пробил комутатор...
Като изпляска изходния транзистор на комутатора, в момента на подаване на напрежение към него се подава и сигнал към бобината.
А иначе трябваше да пусне импулс към нея едва като дойде импулс на входа му от хол-датчика (по-точно от контролера)
Това може да се провери пак със светодиодния пробник - боцваш го паралелно на бобината и въртиш. И там трябва да мига.

Щом си с отделни бобна и комутатор значи си лесен ;) Вземаш комутатор за Лада Самара.
Абсолютно всичко е еднакво, с изключение на цената :lol:
Ако имаш път - иди до завод Автоелектроника. Там ги произвеждат, продават и на частни лица без проблем, а лелката е голяма симпатяга :lol:

Върни се в “Passat”