Съвети при покупка на Passat B5.5

Техническа и сервизна информация за Passat
batpetrov
Автомобил:
Двигател:

Съвети при покупка на Passat B5.5

Мнениеот batpetrov » Пон 05 ное 2012 13:14

Здравейте,

имам желание да подменя старата кола с нова - пак стара :)
Общо взето бюджета ми е 6000-7000 лв. и разглеждайки обявите в нета съм се ориентирал към Passat 2001-2002 г. с предпочитание към седан.
Обръщам се към вас като патили и препатили с молба да споделите, какви са най-често срещаните проблеми при този автомобил.
Тук искам да вметна, че си търся по-скоро здрав автомобил, за който да грижа и радвам с години напред а не "резачка".

Друго... не навъртам повече от 7-8000 км. годишно и предпочитам ръчни скорости (не защото са ми по-удобни, а защото съм чувал, че при проблем с автоматичните, цените за ремонт са доста по-сериозни).

В момента карам Нисан 1.4 бензин (1996г.) и нямам никакъв опит с дизелови двигатели и немски автомобили, затова всяко мнение ще ми е полезно!

П.С.: Не съм сигурен, че това е правилния раздел във форума, ако не е - моля преместете го на подходящо място

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвети при покупка на Passat B5.5

Мнениеот vasilb » Пон 05 ное 2012 15:09

Добре дошъл! Има доста теми по този въпрос, а и по почти всеки, който ще си зададеш! Седни удобно, вземи си нещо за ядене, ползвай търсачката, прочети мненията и ще си изградиш правилно виждане за колата като разходи, вървене, проблеми и т.н. Разгледай тези теми. :)

Върни се в “Passat”