Проблем с светодиода на вратата на пасат б5
- asmo
- Автомобил: passat variant 3b5
- Двигател:
Проблем с светодиода на вратата на пасат б5
Колеги имам следния проблем свето диода на вратата свети постоянно без значение дали е заключена или отключена колата. Иначе всичко си работи нормално.
- asmo
- Двигател:
Re: Проблем с светодиода на вратата на пасат б5
Възможно ли е? Да се е получила някаква грешка и за това да свети постоянно.И ако я закачим за комп да се оправи?Или повредата е механична нещо по бравата.
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Предполагам говориш за плафона отдоло. Ако е така проблема би трябвало да е в микроключето, което е в електрическата част на бравата. Не индикира, че вратата е затворена и плафончето свети постоянно би трябвало и в купето осветлението да свети според мен. Дано ти е от полза инфото 

- asmo
- Двигател:
всичко работи нормално плафона си угасва бавно само тоя диод до копчето свети постоянно
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Ам значи не знам, не съм се сблъсквал със такъв проблем, но ще следя да се образовам 

- _Technics
- Автомобил: VW Passat 2002
- Двигател: AKN V6 350HP
- Контакти:
Ако по автомобила всичко е стандартно, значи имаш предвид светодиода, който е монтиран непсоредствено до шипа на шофьорската врата, показващ визуално отключено/заключено положение на вратата ? Под вратата има плафон, който осветява къде слизаш, в купето има друг........... Искам уточнение, защото колегите разбраха друго. Да е ясно, за да може, който разбира да помага
На мен също ми стана интересно ако е от този червения светодиод - какво ли ще излезе....

- asmo
- Двигател:
Проблема е решен. Оказа се че кабелът който захранва диода се е претрил и прави контакт с метала на вратата и от там е проблема сваляне на кората и изолир бланд и всичко е ок.