Попрочетох доста из форума, но не намерих обобщена тема за разликите между тези два Пасата. Мисля, че ще е полезно знаещите да светнат любопитните като мен и бъдещите собственици. Аз поне до тук, освен различни двигатели и предна решетка, други разлики не виждам. Оказа се също, че стоповете стават като форма и на двата модела, въпреки визуалните разлики.
Какви "детски заболявания" са излекувани при Б5.5?
Има ли нещо различно по купето, окачването и интериора?
Пасат Б5 и Пасат Б5.5 разлики
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Разлики между Пасат Б5 и Пасат Б5.5
На седана стоповете въобще не стават.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
на 5.5 фаровете са кристални и годините са по-малко.
- Soze13
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APR
Видях Б5 комби със стопопове от Б5.5 вероятно пак комби, но пък може при седан да не стават.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Доста е дълго, но ако ти се чете:
http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... IFFERENCES
Иначе освен моторите и различната визия отпред (фаровете с мигачите са цели и кристални, при Б5 са отделно) и отзад (нови стопове), има хромирани лайсни около прозорците, както и разлики в интериора (централната конзола).
http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... IFFERENCES
Иначе освен моторите и различната визия отпред (фаровете с мигачите са цели и кристални, при Б5 са отделно) и отзад (нови стопове), има хромирани лайсни около прозорците, както и разлики в интериора (централната конзола).
-
- Автомобил: AUDI A6
- Двигател: AVF 2002
Подлакътника също е различен,както и поставките за чаши са изместени между седалките
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Доста добре е описано във вортекса. Ако някой ме почерпи, мога и да го преведа за незнаещите английски
С две думи разликите са такива, че ако имам финансова възможност да избирам не бих се поколебал да предпочета Б5.5 пред Б5.
Общо взето първият притежава само плюсове и подобрения сравнен с втория, откъдето и да се погледне (все пак и това му е идеята де, като на всеки фейслифт). 

С две думи разликите са такива, че ако имам финансова възможност да избирам не бих се поколебал да предпочета Б5.5 пред Б5.

- Soze13
Аз продължавам за себе си едни сравнения, които вървяха докато се спра на сегашния. Прочетох целия пост във вортекса и се затвърди мнението ми, че освен визуални промени и то не кой знае колко и сполучливи, поне според мен, нищо не оправдава разликата от 2 до 4000 лв на нашия пазар в момента. Въпрос на вкус е дизайна на всяка кола, за това ги правят и толкова различни, но на мен специално предницата на 5.5 не ми харесва. Във вортекса се описват някакви нововъведения в сигурността, постигнати чрез промени в купето и се мисля, че това е главния плюс пред Б5. Иначе доколкото разбирам, разлики в шаси, окачване, 70% от салона и двигателите, друго май няма. Те затова и са го кръстили 5.5, иначе Б6 щеше да се е появил още през 2001.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Абе така е,ама ако имаше едни излишни 4-5 бона щеше да вземеш (примерно) по-новото,в случая Б 5.5 или пък друга марка,няма значение
По тази логика-хубаво да се купуват коли в началото на серията,следващите по-нови,фейслифтове и т.н не си струват,че скъпи.......а направо да се скача в новата серия при следваща покупка......нещо такова,а....?
Има една приказка "Лисицата като не стига гроздето,казва че е кисело....." нищо лично към никой,но това май си е типично българска черта
Другото е,че всеки си хвали своето и т.н.
Принципно казвам де...........и щом Б 5.5 не те кефи,взел си си Б5,нали...?
Относно за моделите-за мен пък има очевадна разлика,нищо,че е основно външно козметична-фарове,маски,стопове и т.н....при дизеловите агрегати нещата са съвсем други,има си нови системи,нови екстри,интериор,макар да не са променени фрапиращо и т.н. та.....въпроса е по-скоро до финанси и възможности,по-новото според мен,без да ангажирам никой с мнение е по-добра инвестиция,стига да уцелиш на читав екземпляр

Относно за моделите-за мен пък има очевадна разлика,нищо,че е основно външно козметична-фарове,маски,стопове и т.н....при дизеловите агрегати нещата са съвсем други,има си нови системи,нови екстри,интериор,макар да не са променени фрапиращо и т.н. та.....въпроса е по-скоро до финанси и възможности,по-новото според мен,без да ангажирам никой с мнение е по-добра инвестиция,стига да уцелиш на читав екземпляр

Последна промяна от RadoShopa на Пет 16 ное 2012 19:18, променено общо 1 път.
- Soze13
Нещо се пообърка братле. Факт е, че при търсенето на кола, определения ми бюджет беше доста над цените за 5.5 Не ми стигаха за Б6, но аз натам не съм и гледал. Определено за няколко козметики и грозна предница, нямаше да дам 3000 лв отгоре, каквато опция имах и за това сега сещайки се за този момент пуснах темата за да разбера точно в какво е разликата между двата модела. Не ме разбирай погрешно, на марки и модели не робувам и изобщо не ме интересува как ми се казва или води колата, стига да съм доволен от нея. Утре може и 5.5 да яхна, ако си струва...поне за сега, не виждам оправдание за по-високата цена и го казвам без да се заяждам.
П.П.
Колко пък да е кисело гроздето за раздрънкан 10 годишен Пасат
П.П.
Колко пък да е кисело гроздето за раздрънкан 10 годишен Пасат

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
В тоя ред на мисли какъв е смисълът от тая тема? Да питаш дали си се прекарал или не си? Дори и 100 човека да ти кажат, че си сбъркал ти като си доволен това ще промени ли нещо? Едва ли
На мен лично пък предницата на Б5.5 повече ми допада, въпрос на вкус е малко работата. 

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Soze13 написа:Нещо се пообърка братле. Факт е, че при търсенето на кола, определения ми бюджет беше доста над цените за 5.5 Не ми стигаха за Б6, но аз натам не съм и гледал. Определено за няколко козметики и грозна предница, нямаше да дам 3000 лв отгоре, каквато опция имах и за това сега сещайки се за този момент пуснах темата за да разбера точно в какво е разликата между двата модела.

- Soze13
Малко по-горе споменах, че е въпрос на вкус. На мен специално визуално 5.5 не ми хареса, сравнена с много други коли не само с Б5(оставям настрана, че след 17 коли, това ми е последния критерии). Не съм пуснал темата за да оправдавам моята покупка, а за да разбера от по-запознати, има ли някаква по-съществена разлика между двата модела. До тук нищо! За разлика от "гроздоберача", който си купува 10 годишна кола за да демонстрира социален статус
, аз взимам за да ме вози. Ако преди 3 месеца бях намерил за себе си причини да взема 5.5 освен по новата година, щях да го направя. Сега във форума се опитвам да внеса яснота в разликите между моделите, за да може други като мен, които са в дилема в момента да си направят изводите.
Или по-обобщено:
Ако имате два еднакви по възраст Пасата Б5 и Б5.5(съответно единия от края на 2000 г, а другия от началото на 2001), има ли съществени конструктивни разлики, които да оправдават по-високата цена на 5.5, или всичко приключва с "илиенските" лайсни и грозната предница?

Или по-обобщено:
Ако имате два еднакви по възраст Пасата Б5 и Б5.5(съответно единия от края на 2000 г, а другия от началото на 2001), има ли съществени конструктивни разлики, които да оправдават по-високата цена на 5.5, или всичко приключва с "илиенските" лайсни и грозната предница?
Случайно имам Б5.5, а мой приятел Б5 (ПД 116кс). Не знам какви са разликите и приликите, но все едно се качвам в два коренно различни автомобила. Всеки приятел който се е возил в двете коли твърди за разликата между тях. Най се изумявам ако ги карам двете последователно (от Б5->Б5.5). Напълно си струват тези хилядарки в повече за дето пишете, поне за мен.