Пасат Б3 1,8 моно АБС работи лошо на бензин
Пасат Б3 1,8 моно АБС работи лошо на бензин
Здрвейте колеги когато е студен мотора работи лошо и ми се струва ,че богата смес смених ламбда сонда почистих инжектора на ултра звук и пак същото някакви идеи
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
Re: Пасат Б3 1,8 моно АБС работи лошо на бензин
Газова уредба имаш ли ?
Проблеми може да ти създадат , синия температурен датчик , горивен регулатор , ТПС а .
Проблеми може да ти създадат , синия температурен датчик , горивен регулатор , ТПС а .
red rider написа:Газова уредба имаш ли ?
Офф и аз имам точно такъв проблем: къде се намира този горивен регулатор,и какво представлява?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
В моното е,но по скоро е или датчика или ТПС-а.Започнете с замерване съпротивлението на датчика при студен мотор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм с такъв проблем, пали от раз и след 3-5сек започва неравномерната работа, направо яко давене.След загрее малко 10мин работи добре но пак е много горивото при рязко подаване на газ за сек изкарва черен дим!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Освен по-горе посочените компоненти бих включил в играта и датчика за температура на постъпващия въздух. Често пренебрегван , но със сериозно участие при определянето на правилното отношение гориво/въздух.Намира се на капачката на дюзата. Нормално съпротивление при 20 градуса около 2кОм ако добре си спомням.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хм? Тоя датчик на ABS двигателя за входящата температура е много мистериозен. Случайно бях разбрал, че не сработва - то кабелите му дефектират - самия елемент си работи. По пътя на логиката е съществен за смесообразуването, но когато правих опитни постановки и наблюдавах за промени - такива не усетих.
Със резистори опитвах да имитирам различните температури - студен/топъл въздух, пробвах на студен/загрят двигател, следих дали има изместване на центровката на запалването при различните режими - ускорение, празен ход, следих дали ще се променят самите обороти на празен ход и т.н. Е, с/без датичка - нямаше никаква връзка с работата на двигателя. Остава единствено да оказва влияние на разхода, при едно по-продължително каране и да се хване тогава.
Със резистори опитвах да имитирам различните температури - студен/топъл въздух, пробвах на студен/загрят двигател, следих дали има изместване на центровката на запалването при различните режими - ускорение, празен ход, следих дали ще се променят самите обороти на празен ход и т.н. Е, с/без датичка - нямаше никаква връзка с работата на двигателя. Остава единствено да оказва влияние на разхода, при едно по-продължително каране и да се хване тогава.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Май може да се окаже датчика на антифриза, ама тоя който дава сигнал на компира (щото другия играе комбина само с таблото, в частност - с уреда за водата).
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bachest написа:Хм? Тоя датчик на ABS двигателя за входящата температура е много мистериозен. Случайно бях разбрал, че не сработва - то кабелите му дефектират - самия елемент си работи. По пътя на логиката е съществен за смесообразуването, но когато правих опитни постановки и наблюдавах за промени - такива не усетих.
Не виждам нищо мистериозно в този сензор , той просто си върши работата

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз това казвам - че няма отношение към запалването, въпреки че се опитах да открия такава зависимост.
С откачване на клемата на акумулатора съм правил пробите Т.е. с ресет. И само на бензин. Само че не съм шофирал автомобила а само на място и "форсажи" с педала на газта.

С откачване на клемата на акумулатора съм правил пробите Т.е. с ресет. И само на бензин. Само че не съм шофирал автомобила а само на място и "форсажи" с педала на газта.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Дам,датчика в моното няма никакво влияние на нищо.Моя не работи,проблеми с паленето нямам.При 20гр. трябва да показва 2200-3000 ома,колкото и другия датчик,понеже принципа им на действие е еднакъв.Така,че той отпада и остава другия към компира за тест.Все пак ако държиш да пробваш,ето тема с отремонтирането му.
viewtopic.php?f=6&t=257004
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Iezekil написа:Дам,датчика в моното няма никакво влияние на нищо.Моя не работи,проблеми с паленето нямам.При 20гр. трябва да показва 2200-3000 ома,колкото и другия датчик,понеже принципа им на действие е еднакъв.Така,че той отпада и остава другия към компира за тест.Все пак ако държиш да пробваш,ето тема с отремонтирането му.

-
- Автомобил:
- Двигател:
GEORGI_VR написа:Който му се играе с ВАГ-КОМ-а може да види какви интересни работи прави тоя датчик с количеството подавано гориво
Хм? ...нещо се усмихваш под мустак!

...май, май усещам на къде биеш!
Ако засичам времето на инжектора, ще мога ли да го хвана какви ги върши датчика?

този сензор определя масовия разход на въздух

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
И аз прехвърлих набързо темата за датчика, е така от любопитство. Няма логика да не играе хич никаква роля в мениджмънта на мотора, иначе защо ще го слагат въобще?