Здравейте на всички. Чисто нов съм в този форум и моля да ме извините ако темата не е на мястото си.
Решил съм да си купя Пасат 5.5 и един приятел ми каза да търся само такъв с 5 степенна механична скоростна кутия, защото 6 степенните давали някакъв дефект. Ще съм Ви благодарен ако ми кажете дали знаете нещо по въпроса.
Благодаря предварително.
В 5.5 - 5 или 6 степенна механична скоростна кутия ?
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Re: 5 или 6 степенна механична скоростна кутия за В 5.5 ???
За сериозни проблеми не съм чувал. Моя паско е с 6 скорости и вече 3 години никакви проблеми. Проблема може би ще е финансов ако се сменя съединителя. Малко е по скъп. С шестата скорост получаваш малко по тих и по икономичен двигател.
viewtopic.php?f=6&p=1682647 прочети тука може да ти е от полза в решението.
viewtopic.php?f=6&p=1682647 прочети тука може да ти е от полза в решението.
-
- Автомобил: Skoda Superb MK3
- Двигател: 20TDI 2018
Re: 5 или 6 степенна механична скоростна кутия за В 5.5 ???
Колкото повече - толкова повече!!! Както казва Мечо Пух. В случая ако бяха преценили че е лошо решение 6тата, мисля че да са я излекували като болест в следващия модел и пак да си е останал с 5 степени.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: В 5.5 - 5 или 6 степенна механична скоростна кутия ?
Аз имам 4motion от почти година и съм много доволен,6тата скорост си е екстра пък и не съм чул да имат някакъв проблем.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Re: В 5.5 - 5 или 6 степенна механична скоростна кутия ?
Къде ли не съм чел из НЕТ-а,вече над 2 години.....и за проблем със 6-та и въобще проблем с ръчни скорости не съм видял
Виж,за автоматика е друга бира,нещата са доста по-деликатни и изкачат дефекти,особено при неправилна подръжка.....взимай смело,но първо попрочети из форума повечко-има куп инфо покрай модела