пасат б5 1.8 АДР 98 г. пали трудно
- stan4o83_1983
- Автомобил: vw passat b5
- Двигател: 1.8 adr
пасат б5 1.8 АДР 98 г. пали трудно
Здравейте, колеги. Пасата ми е Б5 1.8 АДР 98г. проблема ми е ,че при студен мотор пали чак на третия път, ако се пробвам да му дам малко газ нещо гръмва все едно като неизгорели газове.сменил съм кабели и свещи,почистил съм дроселовата клапа , и продължава да не пали.благодаря предварително.ако някои може да помогне ще сам благодарен много.
- boqnkov
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.9 TDI avf
Re: пасат б5 1.8 АДР 98 г. пали трудно
1. Закачал ли си я на Ваг Ком?
2. Може да е от няколко неща.
- температурен датчик
- дебитомер
- да дърпа въздух от някъде
- клапи на всмукателните колектори
- дросела да не е изчистен на 100% или да е заминал
- бобина
- катализатор
- бензинова помпа
- мръсен и затлачен резервоар
Имай в предвид, че ваг ком показва електронни грешки. Ако някъде има чисто механичен спек или проблем ваг ком може да не го хване.
П.С. Май това е най - голямата болест на б5ците. Има много писано по тази тема. Почвай и чети. И не хвърляй пари на вятъра, защото изброените части по - горе чисто нови и оригинални може би струват колкото колата ти.
2. Може да е от няколко неща.
- температурен датчик
- дебитомер
- да дърпа въздух от някъде
- клапи на всмукателните колектори
- дросела да не е изчистен на 100% или да е заминал
- бобина
- катализатор
- бензинова помпа
- мръсен и затлачен резервоар
Имай в предвид, че ваг ком показва електронни грешки. Ако някъде има чисто механичен спек или проблем ваг ком може да не го хване.
П.С. Май това е най - голямата болест на б5ците. Има много писано по тази тема. Почвай и чети. И не хвърляй пари на вятъра, защото изброените части по - горе чисто нови и оригинални може би струват колкото колата ти.
- stan4o83_1983
колега можели да ми кажеш каде се намират тези датчици.също така сам сменял и бензинова помпа,закачал сам я и на комп и няколко дена биваше.дросела е почистен идеално,оборотите не играят,след като запали вдига 1100 оборота, после си падат на 900оборота.проблема е само в паленето на студен мотор
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
А батерията как ти е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега,
и моя пасат имаше такива прблеми. След хиляди смени на разли4ни датчици накрая се оказа дупка като карфица на трабата м/у бензиновата помпа и щуцера на самия резервоар (вътре в самия резервоар). Това може да го хванеш само като закачиш манометар за налягане и да го следиш когато палиш дали вдига налягане. Трябва още с подаването на контакт да вдигне налягане поне 3 бара. Системата работи на 4 бара.
Успех и надявам се да съм помогнал
и моя пасат имаше такива прблеми. След хиляди смени на разли4ни датчици накрая се оказа дупка като карфица на трабата м/у бензиновата помпа и щуцера на самия резервоар (вътре в самия резервоар). Това може да го хванеш само като закачиш манометар за налягане и да го следиш когато палиш дали вдига налягане. Трябва още с подаването на контакт да вдигне налягане поне 3 бара. Системата работи на 4 бара.
Успех и надявам се да съм помогнал

- stan4o83_1983
колега, при теб постоянно ли го правеше. защото при мен само при студен двигател,и като върви на бензин не придърпва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега постоянно когато престои повече от 3 4 часа. Защото няма никакво налягане в системата и докато вдигне налягането трябваше да въртя 2 3 пати поне. След като вдигне налягане нямаше никакви проблеми. Пробвай след като запалиш на студено да я изгасиш и пак да запалиш, ако запали от раз значи наистина губиш налягане, про мен така беше.
Успех
Успех
- stan4o83_1983
Заредих си акумулатора и взе да пали от първият пат. Надявам се да нямам проблем повече.Мерси за помоща.