Проблем с вентилатоара на радиатора
Проблем с вентилатоара на радиатора
Здравейте колеги, Притежавам VW Passat B2 1992 г. Имам нужда от помощ . Вентилаторът на радиатора се върти непрекъснато. Може ли някой да ме посъветва как да отстраня този проблем?
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Здравей, Gosho и
Първо да те зарадвам с една чудесна новина
Пассата ти е В3!
А сега за проблемацията: Вероятно се касае за залепнал контакт на датчика за перката. Мисля, че и при теб се намира в долната дясна част на радиатора този датчик, като гледаш срещу колата. Трябва да провериш с омметър дали не е постоянно залепнал контакта.
Май имаше някакво такова пускане на вентилатора, ако си с климатроник, но аз лично нямам, та... по-просветените да кажат.
Но така или иначе, проверката на датчика е елементарна и едва ли ще е излиша, де!

Първо да те зарадвам с една чудесна новина

Пассата ти е В3!

А сега за проблемацията: Вероятно се касае за залепнал контакт на датчика за перката. Мисля, че и при теб се намира в долната дясна част на радиатора този датчик, като гледаш срещу колата. Трябва да провериш с омметър дали не е постоянно залепнал контакта.
Май имаше някакво такова пускане на вентилатора, ако си с климатроник, но аз лично нямам, та... по-просветените да кажат.
Но така или иначе, проверката на датчика е елементарна и едва ли ще е излиша, де!
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
За съжаление, свързано е с источване на антифриза.
Просто това е дупка и като свалиш датчика, ще започне да си истича.
Не е чак толкова сложно! Можеш и сам, проблем ще е само ако е клеасала резбата на датчика, защото при свалянето може и да се счупи.
Всъщност... нека не говоря на изуст.... не съм 100% сигурен, че датчика е на резба, може и със скобичка да е... забравил съм!

Не е чак толкова сложно! Можеш и сам, проблем ще е само ако е клеасала резбата на датчика, защото при свалянето може и да се счупи.
Всъщност... нека не говоря на изуст.... не съм 100% сигурен, че датчика е на резба, може и със скобичка да е... забравил съм!
- dancing_niki
- Скиора
- dancing_niki
- Скиора