Пасат Б5 рефлекторен фар - заслужава ли си ксенон?
- boqnkov
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 1.9 TDI avf
Пасат Б5 рефлекторен фар - заслужава ли си ксенон?
Колеги, четох доста, но ясна дискусия не намерих във форума относно този проблем. Имам пасат б5 99г. Фаровете ми са оригиналните и са КРИСТАЛНО чисти. Сега съм с някакви обикновени крушки, които светят добре. Някой слагал ли е ксенон на такъв тип фар? Ако ще слагам ксенон той ще е 4300к с крушка H7R (за по - малко заслепяване). Другия вариант е халогенни крушки на Osram Night Braker Plus. Кое ще е по - добре? Нямам никакви намерения да си сменям фаровете. Знам, че Osram горят по - бързо, но това не ме притеснява защото имам ДРЛ на дългите и дефакто късите ще светят само когато е тъмно и са ми нужни.
- kiril_p
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Пасат Б5 рефлекторен фар - заслужава ли си ксенон?
Идеята на ксенона е да се слага на фарове с лупи. Доста по ефективно е отколкото на рефлекторни фарове. Много хора ще кажат, че става и на обикновени фарове, че свети по добре от обикновена крушка и т.н. Имам познат с пасат б5, които сложи ксенон на оригиналните си фарове. Не му хареса как са и после си взе такива с лупи и се роди.
Аз на моят пасат смених оригиналните фарове щото бяха доста пожълтели. Сложих angel eyes на Depo с лупи на късите. Взех крушките от оригиналните фарове и ги сложих на Depo-то. Разликата в осветеността беше от земята до небето. Сложих обаче ксенон и то 35 ватов. Защото оригиналните ми фарове бяха с h1 и h7 крушки, а depo-to беше с 2 крушки h7. Трябваше да купувам още един комплект крушки h7. И си направих следната сметка: 2 крушки Osram night breaker plus струват почти 50 лв. А китайски ксенон кит с 1 година гаранция е 70 лв. Тези без гаранция са и по-евтини.
С 2 думи - не си струва да слагаш ксенон на обикновен рефлекторен фар. Мое мнение!
Аз на моят пасат смених оригиналните фарове щото бяха доста пожълтели. Сложих angel eyes на Depo с лупи на късите. Взех крушките от оригиналните фарове и ги сложих на Depo-то. Разликата в осветеността беше от земята до небето. Сложих обаче ксенон и то 35 ватов. Защото оригиналните ми фарове бяха с h1 и h7 крушки, а depo-to беше с 2 крушки h7. Трябваше да купувам още един комплект крушки h7. И си направих следната сметка: 2 крушки Osram night breaker plus струват почти 50 лв. А китайски ксенон кит с 1 година гаранция е 70 лв. Тези без гаранция са и по-евтини.
С 2 думи - не си струва да слагаш ксенон на обикновен рефлекторен фар. Мое мнение!
- Soze13
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APR
Казвал съм го и на друго място и тук ще го повторя. Категорично против ксенони на рефлектори!Говори се и за нов закон, който ще ги забрани и е един от малкото излезли напоследък, който одобрявам с две ръце.
Мисли и за другите, не си сам на пътя!
Мисли и за другите, не си сам на пътя!
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Категорично подкрепям Созе-то. 

- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Гадно е признавам. Аз карах с ксенон на обикновен фар и понякога ми беше неудобно от това което причинявам като спра зад някой. Така, че по-добре не си слагай - не е готино за другите. Още един глас против ксенона на такъв фар 

- boqnkov
Значи Осрама е по - добрия избор в случая. Има теми в купува продава, в които постоянно се обсъжда, че регулиран фар с ксенон не заслепява, особено ако крушката е такава с "шапка" пред нея, но явно в тези теми си се лъжат един друг, че не заслепява...
Не искам да ставам джегид и да ме сърби постоянно гъза по пътищата. 

- pavlingm
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AFN
- Контакти:
Аз сложих на моя(Golf 3). Светят много по-добре от обикновените, затова ги и сложих, за да виждам по-добре пешеходците и пътя вечер. Питал съм колеги и никой не е казал, че го заслепява, нито някой някога ми е сигнализирал, че го заслепявам. Минах и технически преглед с тях. Важно е да са регулирани фаровете.
Наскоро карах пред една позната с лупи. Извади ми очите с левия фар (Пежо 207CC).
Наскоро карах пред една позната с лупи. Извади ми очите с левия фар (Пежо 207CC).
- boqnkov
Ако някой снима рефлекторни фарове на б5 с ксенон на стена и се видят добре отсечени снопове ще е добре... Хайде де... няма ли кой да се престраши да качи една картинка от пасата си... по улиците гледам всеки 4ти пасат е с ксенон, някой наистина залсепяват, някой пък не...(говоря само за рефлекторни фарове)
Някой имал ли е допир с това?
http://www.online-bg.com/product_info.p ... ts_id=8118
Някой имал ли е допир с това?
http://www.online-bg.com/product_info.p ... ts_id=8118
Последна промяна от boqnkov на Вто 18 дек 2012 8:45, променено общо 1 път.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
Аз съм с ксенон Н7-8000к на обикновен фар.Сложих го защото ми го подариха и не сгреших.Много по-добре свети в мъгла и на мокро не заслепява-може би защото са ми регулирани фаровете.
- boqnkov
Поръчах си ксенон от ebay. Със крушки H7R (за рефлекторен фар) 4300к. Останах много разочарован. Изобщо не свети по - силно. Най - хубавото е че наистина прави хубав отсечен сноп и ИЗОБЩО не заслепява. (срявнявахме ги с друг пасат с обикновени халогаенни крушки един до друг) Не знам в крушките ли е проблема или във баластите? Вие как мислите? Кое по - често е проблемно? Ако има такива хубави крушки H7R ги препоръчвам горещо, защото наистина светят на пътя, а не разпръксват светлината напред. Просто е нужно по - голям интензитет. По крушките има разни лепенки, в които дефакто е "магията" на фокуса. Възможно ли е те да отнемат част от светлинния поток? Сега се чудя дали да взема по - скъпи крушки H7R или да си взема найт брейкъри и да мирясам. Фаровете са ми оригинални хела.
- oska
- Автомобил: passat
- Двигател: AHL
никоя халогенна крушка няма да ти вади повече светлина.
карал съм с NB+ на рефлектор и на лупа-нищо особено не е.даже доста жълтее до най обикновенния 5к ксенон
карал съм с NB+ на рефлектор и на лупа-нищо особено не е.даже доста жълтее до най обикновенния 5к ксенон
- boqnkov
Колега, така и не разбрах какъв ти е съвета. Няма как да ме убедиш в моя случай, защото сме сравнявали коли. Просто съм попаднал на кофти ксенон и се чудя дали да сменя крушките, защото нещо смесват цветовете, хем жълтеят хем белеят.
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сложих на обикновен фар ксенон 35w 6000k.Смея да твърдя,че свети много по-добре от обикновенните ми къси,а и до сега никога не са ми пресветвали,че заслепявам.Случвало ми се е да крам пред кола с оригинален ксенон с лупи и да ми вади очите...
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Според мен колите с оригинален ксенон заслепяват повече от тези с допълнително слаган.Ако се сложи ксенон на обикновен фар и фара се регулира едва ли ще има проблем със заслепяването на околните автомобили.Аз съм твърдо за идеята да се постави ксенон на фарове които фабрично нямат,осветеността със сигурност ще е много по добра,за визйята да не говорим
- oska
- Автомобил: passat
- Двигател: AHL
+1
никога вече на обикновенна крушка
никога вече на обикновенна крушка