пасат б5 1.9 Странен шум от парното
-
- Автомобил:
- Двигател:
пасат б5 1.9 Странен шум от парното
Здравейте колеги от скоро сам собственик на пасат б5 1.9 помпа и също така нов във форума. Проблема ми е че се чува странен шум се едно като къркорене или преливане не вода от към централната конзола при духалките за парното. Като запаля колата и при тръгване с натискането на педала на гаста се получава шума, след известно време обаче като ли че изчезва, забелязвам го само при студен мотор.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат б5 1.9 Странен шум от парното
Да и при мен е така, както и при доста други собственици на VW и AUDI. Има и други теми в които колеги пишат за тоя проблем, всичко което казваш е така наистина се проявява като настъпят по ниските температури през лятото изчезва. Докато следях темите за това нямаше решение не знам сега дали има важното е, че поне колата върви и няма масло в съда за охладителната течност или нещо такова.
Ако случайно намериш отговора ще ти бъда благодарен да ми кажеш от какво е.
Ако случайно намериш отговора ще ти бъда благодарен да ми кажеш от какво е.

- Nick1.9TDI
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен е така с моя пасат Б5 1.9TDI 110коня. Карам я така вече пет години и нямам никакви грижи. Има си парно и всичко си е ОК. Карай си така пасатчето и това е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен същото се чува от дясната страна при пасажера. Там където е тялото на парното. Само при студен старт и за макс 2 мин. Дали има значение дали е климатроник или климатик?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз се притесних и си викам хайде почнаха проблемите. А пък то ще се окаже че е срещан проблем. Благодаря.
- rumenski
- Автомобил: 2002 Passat B5.5
- Двигател: 1.8T 170hp AWM
Същата работа и при мен, 1.8Т, колата от профила. Вече 3г карам, никакви грижи. Даже смених термостат, антифриз, промивах радиатора на парното вътре,с маркуч и вода. Не се реши това къркорене. Но всичко си работи перфектно, пък и то се чува за точно 10-20 секунди след като запалиш студена колата. Няма грижи.
- pepi3196
- Автомобил: T3 Karavel
- Двигател: T3 1987
И моя бълбука вече 4 години,няма проблем.
viewtopic.php?f=24&t=299204
viewtopic.php?f=24&t=299204