Пасат б3 клапа на парното ?

Техническа и сервизна информация за Passat
altanivan
Автомобил:
Двигател:

Пасат б3 клапа на парното ?

Мнениеот altanivan » Пет 28 дек 2012 19:02

Помагайте...Къде да търся клапата,която разпределя на къде да духа струята.Колата е пасат б3 с монтиран климатроник,който естествено не работи.Сам си местя клапата за топъл/студен въздух,но не мога да намеря къде е другата.Иначе климатроника е забил на средна степен,но не мога да го обърна нагоре към предното стъкло...а за зимата,знаете как е..

kaloqn.jelqzkov
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат б3 клапа на парното ?

Мнениеот kaloqn.jelqzkov » Съб 05 яну 2013 11:35

Колега пробвай да я потърсиш зад централната конзола тя трябва да е в една кутия в която са и всичките други клапи. Сваляш си таблото цялото и започваш да търсиш. Може и проблема да не е в клапата а в жилата. И в двата случая имаш около ден работа. успех

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пон 07 яну 2013 8:23

Нямам време да разглабям таблото,за това се надявах да стигна така до клапата...Сега изцяло спря да работи,забило е в средните духалки,дисплея изгасна и перката на духа(пуска се,когато иска)...точно за зимата.. :banghead:

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 07 яну 2013 9:17

Със жила е климатика,въпросния климатроник е с вакуум.Явно вакуумния регулатор е прецакан,някъде под таблото е.
Що се отнася до клапата,управлението на клапата се намира в ляво,като махнеш лавичката над педалите или пък барчето,може да я стигнеш.Може би се пада на равнището на пепелника или управлението на климатроника,тя е за надоло-нагоре.Хубаво е за да има силна струя да затвориш тая предната дето е с дупките на снимката.Тя се управлява от долната страна,централно мисля.Със сигурност ще се сваля барчето за нея.
Прикачени файлове
DSCI0027.jpg

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пон 07 яну 2013 10:23

Благодаря,
Мисля,че тази в страни (ляво) ще успея да я достигна ,но за централната няма да мога.Тя си работеше до онзи ден,но какво и стана ... Сега дисплея изчезна и не показва нищо,но перката сработва на моменти,после пак спира... и така,когато си пожелае духа .. за това съм и сложил копче,директно аз да си я пускам,но повече от 4-5мин не може,защото копчето прегрява :shock Мислех да сложа някое съпротивление,за да духа като на средно положение,но не знам с какви параметри да бъде :screwy

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 07 яну 2013 10:32

Може би като извадиш барчето ще стигнеш и двете.

coulthard13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот coulthard13 » Пон 07 яну 2013 17:56

Здравеи колега мисля че не ти е наред релето за вентилатора на парното има хлабави споики в него търси го при бушонния блок мисля че номера му е 106 .Успех

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пон 07 яну 2013 21:12

Аз нямам такова реле,гледах на една примерна снимка на бушониера,най-горе в ляво пише "Реле климатроник" , но при мен там е празно.
Утре ще кача снимки ,как е при мен .. :) Иначе съм решил,през две релета с реостат от жигула (2 степени) с 2 копчета,утре ще си вържа и така.Сега съм без реле и копчето ми грее доста...Стига да успея ,да врътна духалките нагоре,ще замажа положението за зимата....
Или някой ако ми каже,кое е подходящо съпротивление,с което ще намаля моторчето... ?

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Вто 08 яну 2013 16:05

Днес успях да намеря всички клапи...успях да оправя на къде да духа ,но видях че клапите са останали без дунапрен... някой ден (лятото) ще ги оправя.

Изображение

Да попитам,това ли се явява реостат на климатроника ?

Изображение

И някой ,ако може да ми помогне с кабелите?Как да си го вържа през 2 копчета с 2 релета?

А ето и какви релета са при мен ..

Изображение

coulthard13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот coulthard13 » Съб 12 яну 2013 16:10

Здравеи колега отново не видях на снимките ти какъв е климатроника ти оригинален на HELLA ли е или е присаждан . Мисля че регулатора за оборотите на вентилатора е над самият вентилатор и прилича на таралеж

Върни се в “Passat”