Пасат 5.5 2.0 - 115 к.с. проблем с богата смес

Техническа и сервизна информация за Passat
Taskina
Автомобил:
Двигател:

Пасат 5.5 2.0 - 115 к.с. проблем с богата смес

Мнениеот Taskina » Пон 17 юни 2013 7:53

Здравейте, от скоро имам Пасат 5.5, 2.0 - 115 к.с.
Автомобила ми има АГУ - BRC и колкото и да се опитвам да го "стегна" постоянно ми изкачат два, може би свързани проблема.
Случва ми се следното - Карам колата и след около 500 изминати километра ми светва лампата за проверка на двигателя, на около 1000 км. ми светва и жълтата лампа за маслото (което след проверка е значително намаляло) и докато след като долея масло лампата му загасва то втория проблем остава. Отидох на диагностика и "майстора" ми каза, че "сместа е богата", а маслото се губи от гумичките на клапаните.
След като му казах да "ги оправи" той каза, че дюзите за зацапани и трябва да ги мине на ултразвук, защото не затваряли и докато колата се движи на газ, те пускат и бензин, което е правило сместа богата.

Тези операции естествено бяха щедро платени от мен, както и смяната на гумичките, така и почистването на тези дюзи.
Може би трябва да спомена, че колата трудно пали топла и при закупуването и забелязах при смяната на свещите, че четвърта свещ е набрала изключително много загар, за разлика от останалите, които бяха чисти !!!

Тръгвайки преди дни отново на дълъг път последователно отново ми светнаха, както лампата на двигателя, така и тази на маслото, което направи скъпо струващата ми ремонта дейност като, че ли безсмислена.
Ако някой е имал сходен проблем или знае на какво се дължи този, ще се радвам да сподели, за да мога ада отида и да поискам от някой друг "майстор" конкретни ремонтни дейности.
Благодаря предварително !

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Re: Пасат 5.5 2.0 - 115 к.с. проблем с богата смес

Мнениеот Pet_rov » Пон 17 юни 2013 20:57

Дюзите за бензин и газ са отделни, така че, нещо ми е съмнителна тая диагноза. За 1000 км да ти светва лампата за маслото.... На основен ремонт ми мирише...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Пасат 5.5 2.0 - 115 к.с. проблем с богата смес

Мнениеот kris11 » Вто 18 юни 2013 12:04

@ "забелязах при смяната на свещите, че четвърта свещ е набрала изключително много загар, за разлика от останалите, които бяха чисти".Колега измери компресията на четвърта свещ - не знам как броиш поредноста на цилиндрите

Върни се в “Passat”