B3 2Е проблем с VCDS- не може да се свърже с компа на колата

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
emkopor
Автомобил: TIGUAN TDI 2009
Двигател: 140 коня

B3 2Е проблем с VCDS- не може да се свърже с компа на колата

Мнениеот emkopor » Пон 31 дек 2012 13:28

Купих си интерфейсен кабел VCDS от Бьлгария.Пробвах го на А4 работи чете всичко.Имам PASAT B3 2E 115коня 1991г след като го закача/obd-f-преход от 16пина кьм 2"2/-теста ми излиза че К1 е ОК а К2 е шорт то греинд.за кратко на земя.Звьнях там откьдето го порьчах-казаха да видя инсталацията че дава накьсо.Като се ядосах и махнах всички седалки мокети касетофони ел.толото ел.инсталация до компа под задната седалка.До скоростния лост има само две букси- черна на на която има постоянно 12в и маса а другата е сива с един кабел-жьлт с синя ивица.Като му сложа пробника на единичния кабел-свети.значи дава на маса.Имам едно рьководство за експлоатация за Голф3.в инсталациите по цветове жьтия с син отива в релето за ABS и отам в компа под задната седалка.Мисля че това не е К-линия за само диагностика на ABS а и не мога да се свьржа с компа му понеже карам вече 5 години без ABS(сложил сьм на негово място сервоусилвател с сп.помпа).Някой може ли да каже от кой пин на компа мога да се закача понеже ми казаха че кобела може да чете и през една К-линия.или е пазарен трик.дава ти на кисо и до там.Имам и Аутодата обаче превода ми е много труден понеже не мога да го купирам от там текста и да хвьрля на преводача.Ще сьм много благодарен ако си реша проблема защото си купих кабел само за него.Дигифана е без ламбдасонда.Карам повече на газ новсяко палене е на бензин с обикновенна и-ия ходя редовно на газ-анализатор иначе голямо гьрмене пада.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: проблем с ваг-ком---VCDS-неможе да се свьрже с компа на кола

Мнениеот bobocamaro » Пон 31 дек 2012 18:55

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 31 дек 2012 19:16

Това е загубена кауза няма смисъл да се мъчиш. Като искаш да четеш този мотор начина е написан по-горе. Сменяш инсталация и компютър слагаш от голф3 и няма грижи четеш на воля.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 31 дек 2012 20:23

Петко, безсмислено е да сменяш инсталаця, при положение, че от В4 с пасва директно на В3-то.
Аз просто си купих нов комп, щракнах го, теглейки едно ново кабелче за data-та и готово ;)

Върни се в “Passat”