Здравейте Колеги,
Преди седмица монтирах газов инжекцион и след монтажа колата (Passat B5, 2000г, 1.6, 101 коня, ANA двигател) започна да проявява следните симптоми:
- Прекъсва и на газ и на бензин,
- прекъсването започва след 2000 оборота и след 4200-4300 изчезва,
- прекъсването е най-осезаемо , когато в колата има 4 човека и се изкачва по наклон!!
- прекъсва и при топла и при студена кола,
- дава грешка единствено дебитомера , но когато колата е студена, когато загрее грешката не се появява но прекъсването остава,
- колата спря да загрява (достига 90C единствено на място) температурата варира 30С-60С,
- двигателя когато работи на място се тресе и мени оборотите с 50-70 оборота най-много.
Колата работеше перфектно преди монтажа на газта, нито един от симптомите ги нямаше. Изчетох доста от темите във форума и проблемите от сорта:
- стъпков мотор
- "демферен" (незнам дали го казвам правилно) съединител
- температурен датчик
- дебитомер
не мисля, че може да е от тях.
Съмнението ми се поражда от факта , че колата е подържана до момента само и единствено в реномирани сервизи и преди да я купя е минала на пълна диагностика и описаните части са сменени. Възможно ли е някой вакуум да се е откачил , някой маркуч да е прегънат , нещо да се е разхлабило или нещо от рода , което да е свързано с процеса по монтажа на газовата уредба?
Моля да ме извините ако съм пропуснал нещо, и Ви благодаря предварително!!!
Passat B5 1.6 започна да прекъсва след монтаж на газ
- rosi17go
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat B5 1.6 започна да прекъсваслед монтаж на газ
Свещите как са ?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Специално за загряването съм 100% убеден, че газаджиите при връзването на изпарителя нещо са разбутали. И явно и другите проблеми идват от монтажа на уредбата, след като са се появили тогава. Лошото е , че сега трябва да ходиш при друг, за да им оправя бакиите. Нещо са направили, възможно е всичко, което питаш (вакуум, маркуч и т.н.) но трябва да погледне някой, който знае какво гледа.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
enbm написа:
Колата работеше перфектно преди монтажа на газта, нито един от симптомите ги нямаше.
Ти сам си си отговорил

Преди да ти напълнят главата тук с един куп глупости какво да сменяш

Re: Passat B5 1.6 започна да прекъсва след монтаж на газ
Свещите са чисто нови, лошото е че пичовете при които монтирах уредбата почват да говорят за смяна на някакви части и побългаряване на други, и нали се сещате, че има вероятност нещата да се донамажат
. За проблема със загряването какво може да са направили ако някой знае , за да не сменям (вероятно работещ) термостат?

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Любомир Дойновски 0888-45 00 85
Обади се и се консултирай с този човек

Обади се и се консултирай с този човек

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
enbm написа:...лошото е че пичовете при които монтирах уредбата почват да говорят за смяна на някакви части и побългаряване на други, и нали се сещате, че има вероятност нещата да се донамажат ....
Точно за това ти казах че трябва да ходиш при друг който знае какво прави да оправя нещата

Проблема с температурата е решен - сменихме термостата, вече колата загрява нормално
. сега остава и прекъсването да оправя, утре имам записан час в сервиза на VW , ще пиша каквъв е бил проблема!!
П.С. как мога да разбера дали колата ми е с ESP или ASR ?

П.С. как мога да разбера дали колата ми е с ESP или ASR ?
Реших проблема с прекъсването , оказаха се скъсани 2 маркуча за картерните газове, както и един маркуч за вакум , който е бил монтиран на грешно място, а относно ASR/ESP има ги и двете 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Въпроса е кой ги е скъсал...ако са газаджиите иди да ти ги платят.
Iezekil написа:Въпроса е кой ги е скъсал...ако са газаджиите иди да ти ги платят.
няма как да разбера това а пък и не ме интересува , проблема ми се реши и нямам нерви да се вкарвам в приключения, близо 2 месеца не можех да си карам колата заради тая драма и доста нерви хвърлих, здраве да е