Пасат Б4 разход на гориво
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Пасат Б4 разход на гориво
Здравейте на всички
.Регистрирах се в този форум защото ми предстои покупка на кола в понеделник (6.04.2009).Докато си събирах парите минах праз доста марки и модели и ми бе много трудно да реша какво да си купя.Разгеле най-сетне се спрях на Пасат Б4.Харесах си много един такъв 1.8i 115 к.с. с климатик и въпросът ми е свързан с това,какъв е разходът му на гориво понеже колата ми е страст и обичам да карам постоянно,а за това трябва и гориво.Ще чакам с нетърпение отговорите ве и благодаря предварително!!!

- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Re: Разход на гориво на Пасат Б4
Добре дошъл
Като за начало 1.8 115коня няма! Има 2000 кубика 115 коня. По книга ако е 2.0 115 коня лимузина гори: 6.0- извънградско, 7.6- магистрала, 10.8- градско; комби: 6.2- извънградско, 7.9- магистрала, 10.8- градско. Това е ако е с ръчни скорости. Ако е автоматик гори с почти 1 литър отгоре при всичките случаи.

Като за начало 1.8 115коня няма! Има 2000 кубика 115 коня. По книга ако е 2.0 115 коня лимузина гори: 6.0- извънградско, 7.6- магистрала, 10.8- градско; комби: 6.2- извънградско, 7.9- магистрала, 10.8- градско. Това е ако е с ръчни скорости. Ако е автоматик гори с почти 1 литър отгоре при всичките случаи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разхода на гориво, който цитира напстер никога няма да можеш да го докараш. Просто защото няма две коли, които да харчат еднакво. Зависи от състоянието на колата много. Служебната ми е на 8к км и пак харчи повече отколкото пише в книжката. Без да и давам много зор. Ако те притеснява разхода, вземи дизел или слагай газ.
Имам такъв Пасат 1.8i (моноинжекцион) 90к.с.Карам го вече 6-7 месеца и съм страшно доволен,взех го с газова уредба и разхода който ми дава е между 11-12л/100км градско каране или полуградско(по-околовръстното на София отсечката Г.Баня-Нови Искър 4та се включва след Люлин)говориме за каране на газ,за съжаление не съм толкова богат ,че да мога да си позволя да напълня резервоара(70л) с бензин.Както вече споменах много съм доволен от Пасата много здрава кола и возията и е перфектна.
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Добре явно аз се бъркам нещо защото до сега не съм имал Пасат,но в обявите ги дават 1.8 115 к.с.,а за 1.6 мотор казват,че е 101 к.с.
Май е най добре да кача една снимка за да видите за какво говоря.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Просто не си купувай Пасат Б4 от някой, който ти го продава за 1.8/115кс
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen ... 80.9397.29
Преобладава мнението, че, ако ще караш на газ, е по-добре да вземеш 1.8. Ако ще караш на бензин, е по-добре 2.0 (или повече, ама следващият е 2.8
). А за печките - 90 или 110кс, 75кс не си заслужава.
http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen ... 80.9397.29
Преобладава мнението, че, ако ще караш на газ, е по-добре да вземеш 1.8. Ако ще караш на бензин, е по-добре 2.0 (или повече, ама следващият е 2.8

- I4o_naskov
- Автомобил:
- Двигател:
Моя Пасат е 1.8 моно 90 коня комби и ми гори около 7,5/100 бензин извън града и 10/100 газ.Ина4е градско пове4е го карам на газ и гори от 11-14/100 зависи как го карам и от времето(зима-лято).А ина4е го имам от 6 месеца и сам минал кам 10 000км без особени проблеми.Успех в избора 

- MartonDjitzu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз също съм с Б4, но с 2.0 л./115 к.с. двигател. Извънградско 7,5 - 8,5 независимо газ/бензин ( с газов инжекцион съм), за градското не знам колко е точно а и не мисля че мога точно да го засека, а и не ми пука понеже малко го карам в града.
Освен първоначалната смяна на вс. консумативи, в последствие само термостата съм сменил.
На кратко - Доволен съм!
Освен първоначалната смяна на вс. консумативи, в последствие само термостата съм сменил.
На кратко - Доволен съм!

- Oxyde
- Автомобил:
- Двигател:
трябва снимка на двигателя да има за да ти кажем дали този специално е 1.8 или 2.0....но както казаха колегите 1.8 -115к.с няма.Ако взимаш 115к.с разхода си е повече...но и колата върви повече...зависи какви са ти възможностите да плащаш за гориво 

-
- Автомобил:
- Двигател:
приятелю,аз имам Passat 2.0/115коня седан горе долу от 2 години и го карам само на бенц.разхода с включен климатроник е:извън градско ако караш средно 120-130км/ч.е 7,5 най-много 8л.това мога да ти го заявя със сигурност,защото сам го засичал не един път.Градско гори 10-11л.От както сам го купил не се е случвало да не запали,а само един път ми се случи да ми изгори комутатора,ама не е болка за умиране.Обслужването е супер евтино:маслен филтър ман-8лв,въздушех филтър ман-20лв.единственото което е за притеснение е данъка-118лв,ама няма страшно защото го плащаш един път в годината.както казаха колегите 1,8/115 коня няма.и мене се опитаха да ме метнат по същия начин.до колкото 1,6/101коня няма нищо общо с 2.0/115коня-това е двигателя няма да сбъркаш,а също и VR-6
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
А аз ще хвърля една бомбичка в темата и изчезвам
.
За какво става дума. Пасата е 1,8 моно, ADZ двигател, разхода в Б-я е този който са го описали колегите.Обаче, колцата ходих да си я купувам лично от Германия и на връщане имах на няколко пъти щастието да напълня резервоара с бензин до горе, не знам дали ще ми се случи подобно щастие отново, ноо това определено не се забравя. Та докато пътувах насам, т.е. докато карах с западняшки бензин, ако искате ми вярвайте, ако не искате недейте, но разхода беше паднал до 5,8 - 6/100 и то при скорост 120-130 км, а по аутобаните и с 150-160 км. Невероятно, но факт и е трудно да се объркам, защото засичането ставаше чрез пълненето на резервоара до горе.Още не мога да си го обясня този разход, при положение че производителя е дал други по високи стойности на разход. А как се спъна колата когато и налях за първи път бензин в Б-я - това няма да ви описвам.

За какво става дума. Пасата е 1,8 моно, ADZ двигател, разхода в Б-я е този който са го описали колегите.Обаче, колцата ходих да си я купувам лично от Германия и на връщане имах на няколко пъти щастието да напълня резервоара с бензин до горе, не знам дали ще ми се случи подобно щастие отново, ноо това определено не се забравя. Та докато пътувах насам, т.е. докато карах с западняшки бензин, ако искате ми вярвайте, ако не искате недейте, но разхода беше паднал до 5,8 - 6/100 и то при скорост 120-130 км, а по аутобаните и с 150-160 км. Невероятно, но факт и е трудно да се объркам, защото засичането ставаше чрез пълненето на резервоара до горе.Още не мога да си го обясня този разход, при положение че производителя е дал други по високи стойности на разход. А как се спъна колата когато и налях за първи път бензин в Б-я - това няма да ви описвам.
- MITKO_DVD
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Контакти:

doktora написа:А аз ще хвърля една бомбичка в темата и изчезвам![]()
![]()
.
Така е докторе съгласен съм с теб,но това е реалната действителност в Българситан-Циганистан,ей това е най-гадната държава + Албания
Карах доста време 2.0Е 115 кс.При нормално каране(100-110) Видин-Пловдив-Видин колкото и да е невероятно ми даде разход 6.7л.Но иначе нормалния които ми подържаше бе в рамките на 7-8л.Градско и до 10.Наистина е хубава кола за наще пътища и заплати.Ефтина подръжка,не лош комфорт и добро поведение на пътя.А колкото до това за 1,8 115кс не съм сагласен че няма защото имам колеги които си купиха от Германия и са точно с този мотор.За мен наи удачният избор е 1,8Ми 90кс,нова газова за 500лв и се возиш за 7лв на 100 километра като пич.Първият ми пасат беше с този мотор и още съжалявам,че го продадох но доста остаря горкия и почна да го лови Баба Шарка
) За 138 000км. му смених само накладки,предни и задни амортосьори и сервизните задължителни смени на масла и филтри.Просто както се казва идеалното муле за нас.

Привет.с тази статия окончателно ме убедихте да си взема Пасат.
. И то варианта 2.0 литра мотор/115 кс.
Само едно питане което надявам се не е извън темата/просто днес се регистрирах../какъв тип е инжекциона на въпросният двигател?
Благодаря ви предварително.

Само едно питане което надявам се не е извън темата/просто днес се регистрирах../какъв тип е инжекциона на въпросният двигател?
Благодаря ви предварително.
- vwpassatblade
- Автомобил:
- Двигател:
Моя е такъв 2,0 кб 115 кс и голи толкова колкото е написал колегата по горе като го настъпвам повечко гълта иначе е добър и тоя които ти си качил негова снимка е в крушуна и го знам ама маи ми се струва че е 1,8 90 кс виждал съм го и на живо
даже го гледах в мобилен и там даже пишеше така