Освежаване на фарове
- BoboRace
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Освежаване на фарове
Здравейте, има ли някои идея дали мога да си намеря от някъде нови стъкла за фаровете на Пасат 3B '98. Защото моите са мътни и сивеят, изчетох всичко и ми стана ясно ,че няма начин за качествено полиране, а 500 лв. за нови фарове не ми се дават.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Мисля, че стъклата са единно цяло с фара. На мен ми излезе 350 лв. единия фар (HELLA) от официалния във Велико Търново; има и някакви по-евтини за 100-ина лв., ама не знам какво са като качество. Преди време колега от форума продаваше 2 фара HELLA за 120 лв. ...
Каквото и да вземеш внимавай да не ти пробутат (като на мен) фар за кола с десен волан. По тази причина сега съм с десен HELLA (откак е станала кола) и ляв NONAME; отделно не ми работят машинките за вдигане/смъкване на фара, ама това вече отива в друга тема.
Каквото и да вземеш внимавай да не ти пробутат (като на мен) фар за кола с десен волан. По тази причина сега съм с десен HELLA (откак е станала кола) и ляв NONAME; отделно не ми работят машинките за вдигане/смъкване на фара, ама това вече отива в друга тема.
Re: Освежаване на фарове
Не съм напълно съгласен с това.BoboRace написа:...няма начин за качествено полиране...
Аз вече съм си взел тая паста
L-M написа:http://www.sonax.com/sonax-e/katalog_product.php?show_cat=9&show_product=305000
Този продукт е специално за плексигласовите стъкла. Цената му е малко "хубава" 13,30лв. Ако стъклото е с дълбоки драскотини трябва да се мине с много финна шкурка, тук в комплекта си има, за да се изравни, след това се обработва с пастата, става перфектно с полирмашина.
и при подходящи метеорологични условия (да речем някой хубав пролетен ден ... то като гледам тая година няма много-много да се забави) ще опитам.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Извинявам се ако е станала грешка, но си мислех за Б5. Иначе на Б3 и аз съм отварял (дори бях писал в една тема). Предполагам че и на Б5 безкрайния български гений може да измисли нещо, ама дали ще си струва ?
Rumen, никой не оспорва полирането - то е ясно, че ще стане, ако се постараеш, може и качествено да стане; ама разправят че скоро след това ефекта от полирането е никакъв ... ще потърся по-късно и ще видим за резултатите.
Rumen, никой не оспорва полирането - то е ясно, че ще стане, ако се постараеш, може и качествено да стане; ама разправят че скоро след това ефекта от полирането е никакъв ... ще потърся по-късно и ще видим за резултатите.
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
gr_kanev написа:Извинявам се ако е станала грешка, но си мислех за Б5. Иначе на Б3 и аз съм отварял (дори бях писал в една тема). Предполагам че и на Б5 безкрайния български гений може да измисли нещо, ама дали ще си струва ?
Защо не пробваш с по-евтиния вариант както казва колегата Rumen

- Dart
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мм-да ! Видях снимките и по мое скромно мнение явно тези фарове са били използвани при защитата на Сталинград. На теб колега ще пожелая да се справиш без закупуване на нови стъкла или фарове.
Аз си бях сменил крушките с по-силни сще като ми докараха колата-това също дава ефект. На всички други НАЗДРАВЕ
Аз си бях сменил крушките с по-силни сще като ми докараха колата-това също дава ефект. На всички други НАЗДРАВЕ

- BoboRace
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Като гледам братушките добре се справят с този проблем, и явно си е от самото стъкло а не от рефлектора, при мен фара иглежда горе долу по същия начин като този но не е толкова мътен:
http://www.passat-b5.ru/phpBB2/topic21335.html
а с полирането гледам че е станал като нов, само незнам с кава паста ще стане и кой да ми го направи
http://www.passat-b5.ru/phpBB2/topic21335.html
а с полирането гледам че е станал като нов, само незнам с кава паста ще стане и кой да ми го направи