пасат Б4 АЕК 1.6 101 к.с. проблем с паленето и празния ход
-
- Автомобил:
- Двигател:
пасат Б4 АЕК 1.6 101 к.с. проблем с паленето и празния ход
моля за съвет.имам Пасат Б4 мотор АЕК 1.6 101 к.с. 1995 бензин пълна инжекция.Големи проблеми с паленето.смених сондата,дебитомера и датчик на Хол.колата вече пали,но от време на време оборотите падат от 900 ,колкото са по принцип на 400-500 .като натисна газта се оправя.това го прави при изключена скорост,примерно на светофар.на какво може да се дължи
- ivchoto
- Автомобил: SUBARU OUTBACK
- Двигател: 2000
Re: проблем с пасат
Добре дошъл колега.
Значи честито караш по нов модел пасат В4(справка тук viewtopic.php?f=6&t=38785)
Така не си казал колата има ли газ,или се кара само на бензин.
Според мен ТРS;кабели;свещи и стъпков мотор.
Значи честито караш по нов модел пасат В4(справка тук viewtopic.php?f=6&t=38785)
Така не си казал колата има ли газ,или се кара само на бензин.
Според мен ТРS;кабели;свещи и стъпков мотор.
- paralesko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат Б4 проблем с паленето и празния ход
почисти си дросела ако можеш го свали и излъскай до блясък ,при мен ниските обороти от това ги загуби,и започна да гасне по светофарите.Моя мотор беше 2.0 агг, първо изчисти и после давай пари за кабели и др.,ама ако не си ги сменял и са на много км .може и за тях да помислиш 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: пасат Б4 АЕК 1.6 101 к.с. проблем с паленето и празния ход
Икато изчистиш клапата огледай датчика за положението и,да няма някой прекъснат кабел например.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Стъпков мотор, почни с него viewtopic.php?f=6&t=150427&hilit=+%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%BE%D0%B2+%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80
И пръсни с контактен спрей горе буксата на дросела и де що видиш букси около дросела.
Огледай вакумът на сервото мисля е, една черна тръбичка, пластмасова и тънка на нея има две като "пишки" стърчат с зелена капачка, да не си счупил някоя и да смуче въздух от там. От дясно на мотора пред него като си.
И пръсни с контактен спрей горе буксата на дросела и де що видиш букси около дросела.
Огледай вакумът на сервото мисля е, една черна тръбичка, пластмасова и тънка на нея има две като "пишки" стърчат с зелена капачка, да не си счупил някоя и да смуче въздух от там. От дясно на мотора пред него като си.
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря на всички за съветите.причините се оказаха комплексни.смених свещи,кабели и датчик за температура.сега положението е добре