Здравейте,
Клаксонът на моя б5.5 1.8Т е супер тих и слаб.
Направо е нелеп. Преди имах Голф 4, който беше със силен и ясен клаксон с приятен тембър. Пасата е така откакто го купих.
Някой имал ли е вземане-даване със клаксон? Къде се намира и може ли несръчен човек, като мен да го смени в "домашни условия"?
Също от къде да си взема нов клаксон, примерно някой от тези дали е добър (без тромбите естествено?)
http://www.topspeed.bg/products.php?cid=90
Искам нормален силен и дебел клаксон.
Благодаря.

б5.5 : Подмяна на клаксон
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: б5.5 : Подмяна на клаксон
Клаксонът на Б 5.5 е двутонален, т.е. реално са два - по един от всяка страна. При мен изгоряха и двата на една сватба
- първо единия, след това другия. При мен обаче първо изгоряха високите
Та при теб може да е изгорял само единия, ниските. Намират се отпред, зад халогените. Най-удобно би било на подемник. Може и на канал. Трябва да махнеш кората и така ... Цената при мен беше мисля около 30-на лева за двата, но това беше преди доста време, да кажем 4 години.

Та при теб може да е изгорял само единия, ниските. Намират се отпред, зад халогените. Най-удобно би било на подемник. Може и на канал. Трябва да махнеш кората и така ... Цената при мен беше мисля около 30-на лева за двата, но това беше преди доста време, да кажем 4 години.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
За най-лесно може здрав втора употреба - махаш стария и слагаш новия. Тези от сайта са от ден до пладне и трябва да се преправя за да се нагодят 

- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
Дали е същия като от Голф 4 примерно?
Ще пусна обява в "купува" и ще ги сменим следващия път като ходя за нещо друго до сервиз.
Ще пусна обява в "купува" и ще ги сменим следващия път като ходя за нещо друго до сервиз.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж в ЕТКА - там можеш да сравниш номерата и ще ти стане ясно дали са еднакви.
- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
Нямам достъп до ЕТКА или autodata или каквото и да е друго
Ако някой с достъп направи подобно сравнение и го постне в темата, би било добро и за в бъдеще.

Ако някой с достъп направи подобно сравнение и го постне в темата, би било добро и за в бъдеще.
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
http://media.mister-auto.com/bolk/klaks ... 7016-0.jpg Колега това намерих за твоя автомобил)клаксон-BOLK кат-N BOL-C0217016 цен.28.13лв.в MISTER-AUTO
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Хубаво е преди да купиш нов да стигнеш да стария.Смисъла е,че е възможно проблема да не е в самата тромба.Като го свалиш и закачиш на акумулатора ще разбереш.
Има вариант проблема да е в релето.Аз примерно си купих тромби от морга,като ги пробвах още там на акуто.След като ги монтирах се оказа,че едва едва мъца едната само.Мерих тока до тях,свалях слагах...Проблема ми се оказа,че нямам реле....Та започни за всеки случай от там-реле,кабели,напрежение.
Има вариант проблема да е в релето.Аз примерно си купих тромби от морга,като ги пробвах още там на акуто.След като ги монтирах се оказа,че едва едва мъца едната само.Мерих тока до тях,свалях слагах...Проблема ми се оказа,че нямам реле....Та започни за всеки случай от там-реле,кабели,напрежение.