:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Passat Б5 2000г. АTJ- проблем след смяна на километража

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
graver
Автомобил:
Двигател:

Passat Б5 2000г. АTJ- проблем след смяна на километража

Мнениеот graver » Сря 16 яну 2013 16:28

Причината, поради която сменях табло е проблем в баласт на ксенон. Докато се усетя, че единият фар ми прави проблем таблото взе да попремигва, но не беше фрапантно. Отбих за да видя какво става с фара, но после колата палеше и гаснеше. След около 10 опита палеше. Успях да я докарам до майсторчето ми.
Наложи ми се да сменя таблото (разбирайте километража) на колата, защото VAG-COM не отчиташе таблото :bishop
Отварям скоба за да поясня, че колата е 2000 година, но на старият който подмених пише, че е произведен 2002 година (явно заводският е сменян по някаква причина).
От момче от форума взех табло, което е със същият номер като моето. Майстора ми го монтира сравнително лесно, но ми обърна внимание, че въпреки че номерата са еднакви, то в таблата има разлика в електрониката. Подкара го и една по една нагласи всички фукции и екстри на таблото и борда (още не е оправен имобилайзера, защото трябва кода от старото табло), но колата си пали и върви (този уикенд ще оправим и грешката от имоболайзера.).
Проблемът е, че след смяната не ми работи зумера. Причината не е в микроключе, защото освен че няма звук при забравени фарове, няма звук при светване на лампата за резервата, за предупреждение за евентуални заледявания при студено време и т.н. и т.н.
Момчето което продаде таблото е категорично, че зумера е работил.
Моля за идеи как да подкараме зумера. Може ли да се забранява или активира той през VAG-COM?

п.п. Предпазителя на баласта беше полуразтопен. Сега освен табло ще сменям и ксенон, а пък той е монтиран в предната броня, та трябва и бронята да смъквам. Общо взето гадна работа заради проклет китайски боклук монтиран от собственика преди мен :(

Потребителски аватар
lusko_vabel
Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN
Контакти:

Re: Passat Б5 2000г. АTJ- проблем след смяна на километража

Мнениеот lusko_vabel » Сря 16 яну 2013 21:56

Тоест с две думи искаш да кажеш, че баласта е причината за тези проблеми.

Потребителски аватар
graver
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat Б5 2000г. АTJ- проблем след смяна на километража

Мнениеот graver » Пон 21 яну 2013 16:15

Или е той или е много, много странно съвпадение.
Станалото- станало...
Проблема е как да подкарам зумера на новото табло :?:

Ще пробваме с нова пищялка.
Презумцията е при трансорта нещо да е станало и да не иска да работи поради това
Други идеи просто нямаме :cry:

Върни се в “Passat”