Здравейте,
преди няколко дена колата ми отказа да запали, въпреки че, преди това беше карана повече от час. Поразровихме се и разбразме, че причината за това е бензиновата помпа.
Свалихме я, и след като и подадохме ток директо от акумулатора тя заработи. Поставихме я отново и всичко се оправи.
Днес обаче ми направи същия номер. Някой знае ли на какво се дължи това? Имали ли сте такива проблеми? Колко струва нова помпа?
Благодаря предварително!
RP двигател 1.8 Mi бензинова помпа
- ivo_kostov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бензинова помпа за RP двигател 1.8 Mi
Абсолютно същия случай с моята помпа,един път сработи,един път не.Цял месец ме прави на луд,колата гаснеше и в движение на бензин,докато окончателно спря,купих си нова(китайска) за около 60лв.-гола вода,работи 2-3 месеца и спря.Извадих я,треснах я в бордюра и тръгна но не рискувах повече с нея.Реших проблема с помпа 2-а ръка от автоморга на приятел!Успех
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Бензинова помпа за RP двигател 1.8 Mi
Помпа 2-ра ръка е като Прасе в чувал!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: RP двигател 1.8 Mi бензинова помпа
За много години колега.
Въпросната помпа, за съжаление няма да възкръсне. И аз го играх този сценарий преди няколко години(6 или 7), писал съм в някоя и друга тема тук.
По възможност си купи нова колега. Цената зависи от марката, магазина,дали ще я вземеш окомплектована с кошницата и нивомера на бензина или само моторчето и от това дали ползваш отстъпка.
Въпросната помпа, за съжаление няма да възкръсне. И аз го играх този сценарий преди няколко години(6 или 7), писал съм в някоя и друга тема тук.
По възможност си купи нова колега. Цената зависи от марката, магазина,дали ще я вземеш окомплектована с кошницата и нивомера на бензина или само моторчето и от това дали ползваш отстъпка.
Dpop написа:За много години колега.
За много години колега.
Как да разбера какво точна да си купя, цяла помпа (окомплектована) или отделни детайли?
Коя марка ще ми препоръчаш като най-добра?
Благодаря на всички за отговорите!
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Цената на хубава помпа няма да ти хареса никак-280/300лв.
От половин година съм с Хофер,купена от Ауто Плюс за 85лв(с отстъпка).
Купи си само помпа,кошница и нивомер си имаш.
Като недостатък на този Хофер е,че с около 10л бензин в резервоара трябва да върти повечко при първо палене за деня.
От половин година съм с Хофер,купена от Ауто Плюс за 85лв(с отстъпка).
Купи си само помпа,кошница и нивомер си имаш.
Като недостатък на този Хофер е,че с около 10л бензин в резервоара трябва да върти повечко при първо палене за деня.
- potrebitel19
- Автомобил: VW PASSAT 35I
- Двигател: AAA
Аз си купих тази преди 1 месец. http://amavto.com/object.php?id=1634 Още работи, но до кога незнам.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Zdravko Zankov написа:Като недостатък на този Хофер е,че с около 10л бензин в резервоара трябва да върти повечко при първо палене за деня.
Недостатъка е от разглабянето на кошницата.Всъщност това е мого важен детайл,който в последствие може да се окаже решаващ за продължителноста на живот за самата помпа.
С други думи ако не си наместил или сменил/ако са се изпарили/ уплътненията по кошницата при сглобяването и,е възможно тя да не задържа бензин.Така вместо да е пълна тя действа като скачен съд и при продължителен престой се изпразва и изравнява нивото и с това на резервоара.Принципно тя е винаги пълна дори,ако имаш 2-3 литра бензин в резервоара.
Това да се има предвид при разглобяването и.
- swir4o
- Автомобил: VW Passat Variant Pacific
- Двигател: 1.8 ADZ
http://amavto.com/object.php?id=1433
Това беше най- евтиния вариант, който намерих когато търсех за моя Пасат. Вече половин година без ядове. Дадоха ми гаранция и половин година. Гаранцията вече свърши. За сега работи. Помпата е на фирма Спектроматик. Факт е, че в магазина им беше по- скъпа от колкото в горепосочения линк.
Това беше най- евтиния вариант, който намерих когато търсех за моя Пасат. Вече половин година без ядове. Дадоха ми гаранция и половин година. Гаранцията вече свърши. За сега работи. Помпата е на фирма Спектроматик. Факт е, че в магазина им беше по- скъпа от колкото в горепосочения линк.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
passi1 написа:Dpop написа:...
За много години колега.
Как да разбера какво точна да си купя, цяла помпа (окомплектована) или отделни детайли?
Коя марка ще ми препоръчаш като най-добра?
Благодаря на всички за отговорите!
Моята стара я бях вадил два пъти от резервоара преди да предприема смяната, ако правилно си спомням през 2003 г. Понеже кошницата с уплътненията и тампоните бяха добре, маркучите и нивомера на горивото също реших да си купя само моторчето, към което по спомен ми дадоха и две от уплътненията. Помпата трябваше да италианска, PG или нещо подобно, определено бях скептик към тази марка(струваше около 110 лв., някъде из темите назад във времето съм писал), но от магазина ми гарантираха че ще ми изкара поне 60 хил. км. В интерес на истината все още съм нея, вече над 110 хил. Трябва да се има предвид, че карам основно на газ и тогава помпата се изключва.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Помпата може да отказва и заради други неща... реле, клемореда на контактния ключ, бушон... (и то само от време на време да отказва заради тях)... че помпата скъпа
Според мен помпата откаже ли веднъж няма и да тръгне повече ако проблема е в нея ... ся дали има бензин или парцал под нея е друга тема :
Според мен помпата откаже ли веднъж няма и да тръгне повече ако проблема е в нея ... ся дали има бензин или парцал под нея е друга тема :
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
nsstoev написа:Помпата може да отказва и заради други неща... реле, клемореда на контактния ключ, бушон... (и то само от време на време да отказва заради тях)... че помпата скъпа
И аз съм на същото мнение. Спре ли няма тръгване. Виж си релето, то прави понякога мизерии ..
genov1 написа:nsstoev написа:Помпата може да отказва и заради други неща... реле, клемореда на контактния ключ, бушон... (и то само от време на време да отказва заради тях)... че помпата скъпа
И аз съм на същото мнение. Спре ли няма тръгване. Виж си релето, то прави понякога мизерии ..
Благодаря ви за идеите, ще го разровя и него.
Но как да рабзера дали то е причината за тези мизерии? А самата помпа има ли някакви защити,
които да се задействат в определен случай?
Ако има, може ли след това те да се изключват, за да не те остави колата на сред път? Аз си мисля, че има
нещо такова, защото след като сваля попмата, тя се изпразва и започва да работи отново.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Нямат никаква защита. Помпата се управлява от компютъра, тока минава през релето и през бушона. Някъде по пътя се губи тока. Тва е единия вариант. Другия помпата да заминава. Има две причини да спре помпата, или да изгори електродвигателя или да блокира ротора ..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хм... тва дето казваш че като я изпразниш и после работи ми е интересно... Имам в предвид че помпата не работи постоянно- когато вдигне достатъчно налягане до колкото знам тя спира и някъде по системата има датчик за това налягане (ама нямам идея къде е) Идеята мие че ако имаш запушване по тръбите след датчика и той отчете достатъчно налягане може да спре помпата ... или просто самия датчик мери грешно и я спира ... ама тука само гадая и мисля варянти...
въпроса тука е от къде на къде помпата ще работи след изпразване на горивото а после не...
Трябва да се намеси някой по-наясно от мен
въпроса тука е от къде на къде помпата ще работи след изпразване на горивото а после не...
Трябва да се намеси някой по-наясно от мен