шум в купето
шум в купето
Здравейте,искам да попитам как е при вас шума от работата на двигателя в купето-примерно при скорост около 100км.ч . Защото при тази скорост имам чувството че гърнето ми е вътре в купето.Махнах старите гърнета(оригиналните)понеже бяха на дупки,и сложих нови-не оригинални разбира се.Бученето даже се усили.Реших да пробвам друг пасат .опита се провали защото тези два които пробвах бяха такива таралясници,че неможе да им се вярва.Въпросът го задавам защото днес карах едно Венто и такъв шум въобще нямаше.Явно нещо не е наред но какво?
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Ами за моя двигател който е долу горе същия като твоя при 100км ч чувам само леко мъркане на двигателя и тук таме малко шум от свистенето на вятъра и други странични шумове.Говоря на 5та предавка иначе на 4та си реве повечко.Честно да ти кажа лятото си съборих задния заглушител в един бордюр на връщане от морето та от Ст Загора на сам гърнето беше в багажника ама шума се увеличи несъществено,та това което имам в предвид е че може би предното и средното гърне допринасят най много за намаляване шума на двигателя.Така че не знам какво са ти слагали ама може и някъде снадките да не са много добри и да издиша
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Ми колега кво да ти кажа...маи така ще я караш
На този двигател това е проблем, който до сега не съм чул някой да се похвали че е отстранил.
Сменят цялата генерация,тампоните също на двигателя и...същата работа.
Проблема (поне при мен) 1.8 ABS двигател го прави на определени обороти, някъде от 2900 до 3200 което на различни предаваки е различна скорост, но на 5-та около 100-120.
Все едно самия двигател изпада в резонанс и почва да бучи.
Ама не от гърнетата а от самия двигател доколкото аз го чувам.
Тва е от мен, ако имаш напредък по проблема пиши тук.

На този двигател това е проблем, който до сега не съм чул някой да се похвали че е отстранил.
Проблема (поне при мен) 1.8 ABS двигател го прави на определени обороти, някъде от 2900 до 3200 което на различни предаваки е различна скорост, но на 5-та около 100-120.
- Andrey
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хайде и аз да се включа. При мен е същото - доста е шумна при скорости над 100. Гледах си гърнетата - ОК са поне на външен вид. Говорих и с един приятел със същата кола 1.8 АБС - сменил е цялата генерация, мека връзка, гърнета, тампони на двг. - нямало ефект.
Не знам само при комбитата ли е така или и при седана.
Не знам само при комбитата ли е така или и при седана.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Тогава се замислете, колко са били качествени гърнетата. Може и от избушен катализатор да кънти, а може и гърнетата които са ви сложили изобщо да не са изработени като хората. Има вероятност да не е затегната добре връзката или от колектора към гърнетата, или може и някоя гърнитура на колектора да е заминала. А и защо им се връзвате на майсторите да си сменяте гърнетата. При мен последното е многопластово, даже мой познат майстор ми каза че било неръждавейка вътре. Така че нека да си гние отвън. Важното е отвътре всичко да е наред. Не е зле да проверите дали не се появява този шум при определени обороти, а не при определена скорост. Защото ако го прави на 5-та на 3000 об/мин то би следвало ако е гърнето и на място на 3000 об/мин да го прави.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
шум в купето
Аз съм със същия мотор, но при нормално ускоряване започвам да чувам шума му при скорост над 120 км/ч.
До момента не съм сменял само последния шумозаглушител. Средния шумозаглушител го смених с такъв втора ръка, но в добро състояние на "Walker".
До момента не съм сменял само последния шумозаглушител. Средния шумозаглушител го смених с такъв втора ръка, но в добро състояние на "Walker".
marine написа:Ми колега кво да ти кажа...маи така ще я караш
Ето това е. При всички ABS мотори в този диапазон го има. Преди година може би имаше няколко теми за този шум и се оказа че при всички е така и доста беше дискутирано. При мен лично на 5-та започва точно и рязко след като подмине 90 /макар и не много натрапчиво лесно се хваща/ и след това при ускоряване полека изчезва като при около 110-120 почти се губи.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Ето това е. При всички ABS мотори в този диапазон го има. Преди година може би имаше няколко теми за този шум и се оказа че при всички е така и доста беше дискутирано. При мен лично на 5-та започва точно и рязко след като подмине 90 /макар и не много натрапчиво лесно се хваща/ и след това при ускоряване полека изчезва като при около 110-120 почти се губи.[/quote]
Май си е така, само че при мен шума се усили след като махнах катализатора и сложих резонаторно гърне.
- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
и моя бръмчи над 90 и утихва над 140 - с оригиналните гърнета е - ходих при 3-ма ауспухджии
и 3-мата казаха в никъв случй да не ги сменям докато не се продупчат
преди карах GOLF II 1.6RF, който беше значително по тих с български гърнета
според мен тоя шум при PASSAT - ите е голяма издънка на производителя
(освен това и вози по твърдо от GOLF-a , ама както е казал шопа - пениш се не пениш се ке те ям)
(освен това и вози по твърдо от GOLF-a , ама както е казал шопа - пениш се не пениш се ке те ям)
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако си разбил катализатора дрънчи,като му махнеш пълнежа почва да кънти.Не знам какво имате предвид под мека връзка вероятно един чугунен пръстен на изхода на генерацията,там най често се разхлабяват скобите, сменяш и караш.zdrash написа:и моя бръмчи над 90 и утихва над 140 - с оригиналните гърнета е - ходих при 3-ма ауспухджии